ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:289/2544)

Sernikowa zebra z orzeźwiającymi porzeczkami 153

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiających porzeczek świetnie komponuje się z delikatną, słodką masą czekoladowo-waniliową ułożoną na chrupiącym ciasteczkowym spodzie. Składniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 334

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków

Szalona Kuchnia Eweliny
śliwki i malinki w ucieranym cieście... 125

proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć z 2 minuty tortownica 22 cm - dno wyłozyc papierem do pieczenia, na dnie rozsmarować połowę ciasta i wsypac maliny opłukane i obsypane mąką pszenną na malinach rozsmarować resztę ciasta i poukładać sliwki bez pestek piec w 200C około 40-45 mimnut, w blaszce ciasto zostawić do wystudzenia ciasto jest pysznie owocowe

W Mojej Kuchni Lubię
Proste Ciasto PLEŚNIAK ze śliwkami 126

Proste Ciasto PLEŚNIAK ze śliwkami – Nowe, pyszne ciasto ze śliwkami, pleśniak na kruchym cieście z bezą. Ciasto jest wilgotne, kwaskowate od owoców, aromatyczne. Proste w przygotowaniu. Spodu nie trzeba podpiekać, więc od razu wykładamy owoce, ciasto i bezę. Ciasto bardzo mi smakuje, polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com(...)następnie przełożyć ciasto do blaszki, wyrównać, patrz FILM (można również blaszkę wylepić ciastem rękoma, bez wałkowania). 4. Na cieście w blaszce poukładać pokrojone śliwki skórką do dołu. 5. Z lodówki wyjąć drugi kawałek ciasta i podzielić je na dwie części, jedną trochę większą od drugiej. Do większej ilości ciasta dodać kakao i zagnieść. 6. Kakaowe ciasto skubać/odrywa

Mała Cukierenka
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 300

przygotowaniu menu na święta. Jeśli szukacie przepisów na potrawy wielkanocne bez mleka to inspirację znajdziecie w innym moim wpisie. Ciasta, ciasteczka i desery bez jajek i bez mleka Wegański sernik malinowy bez pieczenia (bezglutenowe, bez jajek, bez mleka) Choć sernik kojarzy się nierozerwalnie z nabiałem, to można takie ciasto przygotować bez dodatku(...)Błyskawiczne ciasto cytrynowe Ciasto cytrynowe ma niesamowity aromat i obłędny smak. Jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę, dlatego to świetny wybór przed świętami. To doskonały i lekki deser na każdą okazję. Ciasto wiewiórka (z orzechami włoskimi i jabłkami) Ciasto wiewiórka jest pyszne i proste do zrobienia. Połączenie orzechów i jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się

Dieta bez mleka
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 188

śliwek idealnie pasuje do kremowego budyniu i słodkiej bezy. Śliwki można jeszcze oprószyć cynamonem, by ciasto nabrało jesiennego charakteru...  Kruche ciasto: 4 żółtka 2/3 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cukru migdałowego (można pominąć) 200 g zimnego masła ok. 2 szklanki mąki krupczatki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 3 jasne budynie z cukrem 1 litr mleka(...)małymi porcjami, ubijając do rozpuszczenia się cukru. Dodać pod koniec ocet lub sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 140 o C . Ubite białka z cukrem wyłożyć na ciasto i piec do momentu aż beza lekko zbrązowieje (ok 30 minut). Ciasto wyjąć i ostudzić

Czerwień i błękit
Jak wykorzystać formy silikonowe do tworzenia unikalnych projektów? 35

pieczenia ciast, przez odlewanie żywicy, po tworzenie lodowych dekoracji. Formy silikonowe w cukiernictwie — w czym ci pomogą? Cukiernictwo to dziedzina, w której formy silikonowe znalazły szczególne zastosowanie. Dzięki swojej elastyczności i odporności na wysokie temperatury formy te są idealne do tworzenia różnorodnych wypieków, od ciast i babeczek, po wyrafinowane desery i pralinki. Wykorzystanie form silikonowych w pieczeniu ciast(...)góry. Pozostaw trochę miejsca, aby ciasto mogło rosnąć podczas pieczenia bez wylewania się. Pamiętaj też, że formy silikonowe są elastyczne, co jest zaletą podczas wyjmowania wypieków, ale może być problemem podczas przenoszenia pełnej formy do piekarnika. Rozważ umieszczenie formy silikonowej na blachy do pieczenia przed wypełnieniem ciastem, aby ułatwić przenoszenie. Warto też pamiętać

BabskiePorady.pl - Przepisy
Pani Walewska 196

pół godziny przed podaniem z lodówki.   Mała blaszka o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto kruche: 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli pół szklanki cukru pudru 200 g masła 6 żółtek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek(...)dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać szpatułką. Jeśli nie macie dwóch takich samych blaszek wtedy składniki na bezę podzielcie na pół i przygotujcie dwie bezy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć jedną połowę ciasta (starając się aby było jak najbardziej równe) i posmarować je połową dżemu porzeczkowego. Następnie wyłożyć ubitą bezę, równomiernie ją rozprowadzić i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto

My simple kitchen
Szybkie drozdzowe rogaliki 163

śniadanie. Drożdżówki doskonale smakują także bez nadzienia, posmarowane jedynie masłem w duecie z mlekiem lub zbożową kawą :) SKŁADNIKI: 5 dag drożdży 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 250 g margaryny szczypta soli 4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka marmolada,krem czekoladowy do nadziania mleko lub jajko do posmarowania Ciasta drożdżowego nie wyrabiamy w metalowej(...)wyjęciem ciasta z lodówki, włączamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Zauważyliśmy, że drożdżowe ciasta najlepiej pieką się bez termoobiegu, przynajmniej w naszym piekarniku. Można także włączyć termoobieg, ale należy wtedy ustawić temperaturę na 190 stopni. Przygotowujemy także blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy wedle uznania, na 3 części - wtedy rogaliki są wielkości drożdżówek z piekarni

Kuchnia od dwojga
Ciasto z rabarbarem 163

wylepiamy formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i obsypaną mąką. Ubijamy białka z odrobiną soli. Jak już będą napowietrzone i zaczną się pienić, zaczynamy dodawać po łyżce pozostały cukier. Ubijamy bezę do tzw. miękkich czubków, czyli nie na sztywno. Rabarbar odcedzamy i mieszamy delikatnie z bezą. Bezę wykładamy na surowe ciasto i wsadzamy do nagrzanego

ladykitchen
Ciasto ryżowo – twarogowe 120

przepis na ciasto, które piecze się bez mąki z odrobiną masła i cukru. W składnikach jest ryż i biały ser. Na ten przepis natknęłam się w moich notatkach szukając ciekawego przepisu. No i znalazłam. Może znacie takie ciasto? Może piekliście? Smakowało?   Jeśli nie znacie, to zachęcam. Wyszło całkiem smaczne, dietetyczne ciasto do kawy   (Foremka 16x23(...)ryżu i wymieszałam. Z białek ubiłam pianę i również dodałam do ryżu.   Na koniec wsypałam żurawinę.   Masę wymieszałam łopatką i przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzałam do 180   °C. Foremkę wstawiłam do piekarnika na około 30 minut. Po wystudzeniu można ciasto oprószyć cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. Ja właśnie wybrałam ten drugi

Kuchnia u Krysi
Rafaello jaglane 128

Mleczne rafaello było jednym z naszych ulubionych ciast zanim przekonwertowaliśmy się na roślinną dietę. Teraz ta wegańska jaglana wersja od Veganbandy podbiła nasze serca i zachwyciła nasze podniebienia . Prosta w wykonaniu, w dodatku bez pieczenia. Polecam! Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 3 szklanki mleka roślinnego 1 szklanka wody 6-10 łyżek syropu z agawy 200 g wiórek(...)zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie, dolewamy szklankę mleka i wsypujemy wiórki kokosowe (zachowujemy około 2 łyżki do późniejszego posypania ciasta). Dodajemy też syrop z agawy lub inny słodzik smakując aż do uzyskania odpowiadającej nam słodyczy i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Masę

Lamarida.pl
Puszyste i proste ciasto biszkoptowe z owocami z patelni- wersja z kuchenki i piekarnika 58

migdałowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: 500 g wiśni 15 szt.moreli po 100 g czekolady białej/mlecznej roztopionej z 2 łyżkami śmietanki 30% po 2 łyżki cukru po 1 łyżce masła Wersja w piekarniku: patelnię wysmarować 1 łyżką masła, posypać cukrem, ułożyć wydrylowane wiśnie, zalać ciastem. Odpiąć rączkę. Piec- bez przykrywki- w nagrzanym piekarniku(...)stopni, przez około 40 minut. Wyjąć po ostudzeniu. Polać polewą z białej czekolady. Wersja na kuchence: patelnię wysmarować 1 łyżką masła, posypać cukrem, ułożyć przekrojone na pół morele, zalać ciastem. Piec z przykrywką (!) na dużym palniku, ale małym ogniu, przez około 30 minut. Wyjąć po ostudzeniu. Polać polewą z mlecznej czekolady. Wersja z piekarnika: Wersja na kuchence

Kraina Miodem Płynąca
Herbatnikowe Ciasto Na Zimno 90

Bardzo proste i pyszne ciasto które nie potrzebuje piekarnika, a jedynie lodówki do jego schłodzenia. Warstwa ciemna to coś na kształt czekoladowych trufli z nuta chałwy

Gotowanie...to proste !
Ciasto ze śliwkami i malinami 114

jakie znam, bardzo wdzięczne ciasto do którego można do woli wrzucać ulubione owoce, nawet dżemy czy konfitury. Wszystkie składniki łączymy, wlewamy do natłuszczonej formy, chwila pieczenia a ile radości! Zatem bierzemy się za pieczenie Składniki: 5 dużych śliwek garść malin świeżych lub mrożonych 2 szklanki mąki szklanka cukru pudru opakowanie proszku do pieczenia kostka miękkiego masła(...)Śliwki umyj, przekrój na pół, wydrąż pestki. Formę kwadratową lub okrągłą o średnicy około 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej trochę ciasta, potem posyp gdzieniegdzie malinami, zalej resztą ciasta. Piecz w temp. 180C 15 minut na środkowej półce bez termoobiegu programem grzania góra – dół. Po 15 minutach wyjmij ciasto, ułóż śliwki skórką do dołu. Piecz

Zasmakuj Kuchni