Sernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam
zdrowo i aktywnieSernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam
Zdrowie i pysznie na talerzuTym razem przychodzę do Was nie tylko z przepisem, ale również z opisem bardzo funkcjonalnego urządzenia, jakim jest blender N’OVEEN Sport Mix & Fit
Via GustoSkładniki mineralne występujące w kaszy to: żelazo, miedź, krzem, magnez, potas, cynk, selen, mangan, fosfor. Posiada łatwo przyswajalne białko. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym(...)migdałowe. Dokładnie mieszamy. Blachę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę na batoniki. Wyrównujemy. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy przez 20 minut. Upieczony placek wyciągamy i kroimy na batony , pozostawiamy do ostygnięcia. Baton naładowany magnezem i bez dodatku cukru jest idealnym wyborem na przekąskę przed treningową. Tak czy inaczej pamiętajmy
Zdrowy Styl JoannyTej kanapki, uwielbianej przez dzieci, chętnie kupowanej przez rodziców i pakowanej do szkolnych tornistrów, jako zdrowsza - bo mleczna - przekąska, nie trzeba szczególnie przedstawiać. Nie jest
Upiecz sobie babeczkęNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Domowe ciastaSezon na rabarbar w pełni, a z nim pyszne przepisy na słodko-kwaśne, domowe wypieki. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp
Mrs. EndorfinaDynia to bez wątpienia kulinarna królowa jesieni. Jest znana na całym świecie, a jej najpopularniejsze odmiany, to: hokkaido, piżmowa, zwyczajna oraz olbrzymia. Dynia jest warzywem bogatym w składniki mineralne, takie jak: magnez, selen, potas i cynk, a także witaminy antyoksydacyjne: A, C i E, oraz kwas foliowy i niacynę. Stanowi także źródło błonnika pokarmowego. Dynia dostarcza stosunkowo niewiele kalorii(...)wykorzystaniem dyni: Curry z dynią i łososiem – pyszny, jesienny obiad dla całej rodziny Krem z dyni i batata – bogactwo karotenoidów Rozgrzewający koktajl dyniowo-pomarańczowy Owsianka dyniowo-pomarańczowa Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną słodzone szczyptą stewii Sernik dyniowy na owsiano-kakaowym spodzie Placuszki dyniowe Puszyste muffinki dyniowo-pomarańczowe Klasyczny krem dyniowy Chlebek dyniowy Mam nadzieję, że te przepisy będą
Natka PietruszkiDynia to bez wątpienia kulinarna królowa jesieni. Jest znana na całym świecie, a jej najpopularniejsze odmiany, to: hokkaido, piżmowa, zwyczajna oraz olbrzymia. Dynia jest warzywem bogatym w składniki mineralne, takie jak: magnez, selen, potas i cynk, a także witaminy antyoksydacyjne: A, C i E, oraz kwas foliowy i niacynę. Stanowi także źródło błonnika pokarmowego. Dynia dostarcza stosunkowo niewiele kalorii(...)wykorzystaniem dyni: Curry z dynią i łososiem – pyszny, jesienny obiad dla całej rodziny Krem z dyni i batata – bogactwo karotenoidów Rozgrzewający koktajl dyniowo-pomarańczowy Owsianka dyniowo-pomarańczowa Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną słodzone szczyptą stewii Sernik dyniowy na owsiano-kakaowym spodzie Placuszki dyniowe Puszyste muffinki dyniowo-pomarańczowe Klasyczny krem dyniowy Chlebek dyniowy Mam nadzieję, że te przepisy będą
Natka PietruszkiLatem ciągle jesteśmy w ruchu, w każdy weekend szkoda pogody i korzystamy z tego ile się da. Na blogu z tego powodu zwykle dzieje się mniej
bistro mamatrzy części. Do jednej części przesiewam 160 g mąki dodaję 1/3 soli ,20 ml oleju, wlewam wody letniej ale nie za dużo. Jak robot wyrabia mi ciasto kontroluję to podczas wyrabiania. To będzie ciasto jasne. Szpinak, 20 ml oleju, jajko rozdrabniam blenderem. Do drugiej części zaczynu przesiewam 160 g mąki, dodaję sól, pastę zieloną szpinakową i wyrabiam robotem. Z uwagi(...)potrzeby. Ciasto wyrabiam robotem. Dlaczego dzielę zaczyn i mąkę na trzy części a nie wyrabiam ciasta całego i nie dodaję potem do każdej części pastę. Ponieważ jak ciasto zostanie już wyrobione ciężko jest wtłoczyć do niego pastę, to znaczy połączyć. Dlatego zalecam opcję dzielenia zaczynu. Mamy wyrobione trzy kolory ciasta, które odkładam na 90 minut do wyrośnięcia. Ciasto białe rozciągam
wesoła kuchniazajmuje więcej niż "kilka chwil", zwłaszcza jeśli masz małych pomocników, którzy zlepiają kółka bez farszu albo z kółek robią kulki albo zwyczajnie dosypią Ci dodatkowy kilogram mąki do ciasta... Ten przepis ma już dobrych parę lat i nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia bez tych pierożków. (Tak, wiem, teraz nie ta pora roku, ale te pierożki(...)dodać trochę mąki. 3) Ciasto wkładamy do miski wyłożonej folią, a następnie do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kółka i lepimy pierożki :) Przy rozwałkowywaniu podsypujemy obficie mąką. 4) Ulepione pierożki smarujemy białkiem (albo roztrzepanym jajkiem) i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10-15 minut aż będą miały
Na kulinarnym poligonieCytrynowe ciasteczka z nasionami chia polecają się na dobry początek nowego tygodnia i miesiąca Ciasteczka mają kilka zalet: mega szybko się je przygotowuje, są bardzo smaczne
365 dni dookoła kuchniSkładniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżka proszku do pieczenia Masa waniliowa i waniliowo - śliwkowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy 75 g suszonych śliwek Nasączenie cynamonowe: 100 ml gorącej wody(...)wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa waniliowa
Ciastka - domowe słodkościprzegryzienia” podczas seansu filmowego. Co prawda specjaliści podkreślają, że nie powinno się jeść bezmyślnie, tylko z pełną świadomością i dokładnie przeżuwając pokarm (koncepcja mindful eating). Jedzenie na szybko i bez skupienia powoduje bowiem, że kreujemy złą relację z jedzeniem i szybko czujemy ponownie głód. Nasz mózg nie rejestruje wtedy po prostu faktu, że nastąpiła konsumpcja i szybko zgłasza zapotrzebowanie(...)szklanki wody Sposób przygotowania Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i włączyć funkcję termoobiegu. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dolać wodę. Wymieszać. Wyłożyć powstałe ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 2-4 mm. Wykrawać nożem lub radełkiem do pizzy kwadraty o wymiarach ok. 2x2 cm. Ułożyć całość na blaszce i włożyć
Modern Cave Girl