ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1826/2544)

Figowe torciki z ciasta francuskiego oraz czy warto jesc figi? 151

zastanawiajcie tylko wrzuccie je do koszyka.Mozliwosci ich wykorzystania jest bez liku.Nawet pokrojone w plasterki z kropla miodu na kanapce z twarozkiem sa zachwycajace.U mnie propozycja na blyskawiczne torciki z gotowego ciasta francuskiego.Polecam,bo wygladaja cudownie i tak samo smakuja! Skladniki na 4 osoby: 250 g ciasta francuskiego (gotowy produkt z lady chlodniczej) 6-8 swiezych fig 1 lyzka drobnego(...)wyciac z ciasta 4 kola,lub wiecej nieco mniejszych.Na wiekszych jednak  latwiej bedzie rozmiescic figi. Wyciete kolka przeniesc na blache wylozona papierem do pieczenia.Zostawiajac 1-cm rant, podziurkowac ciasto widelcem. Figi pokroic w cwiartki,lub osemki i rozlozyc na przygotowanych krazkach z ciasta. Cukier wymieszac z cynamonem i posypac figi. Brzegi ciasta przy pomocy pedzelka posmarowac mlekiem. Torciki wlozyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
B... Babeczki marchewkowe 190

postanowiłam zrobić ciasto marchewkowe. Wszyscy początkowo nastawieni negatywnie, zmienili zdanie po jednym kęsie! Dziś ciasto marchewkowe przełożyłam do papilotek i wyszły z tego pyszne babeczki. Składniki (8 babeczek) 3 duże marchewki 1 szklanka mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka cynamonu szczypta soli 2 jajka(...)Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy, szczyptę soli, cynamon. W drugim naczyniu mieszamy jajka z cukrem oraz ekstraktem waniliowym. Następnie dodajemy olej oraz startą marchewkę. Mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych, mieszamy drewnianą łyżką krótko, niezbyt dokładnie, aż do połączenia składników. Wykładamy babeczki do papilotek i pieczemy w temp. 180"C przez 19minut. Polewa

Kitchens Alphabet
Sernik limonkowo - bananowy z serków wiejskich 220

się zrobić smaczny sernik bez prawdziwego twarogu? Da się! Serki wiejskie doskonale sprawdzą się w tej roli, przy czym są mniej kaloryczne od swojego pierwowzoru. W lekkim, odrobinę egzotycznym w smaku serniku smakują fantastycznie - przepis przypadnie więc do gustu nie tylko osobom dbającym o linię. Spód: 300 g ciasteczek owsianych pół kostki masła Sernik: 600 g serka wiejskiego(...)wyciśnięty z dwóch limonek budyń bananowy      Ciasteczka blendujemy na proszek, dodajemy rozpuszczone i lekko przestudzone masło, mieszamy ze sobą. Przekładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię.      Składniki na sernik wyjmujemy wcześniej z lodówki - powinny mieć temperaturę pokojową. Serki miksujemy ze sobą do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy cukier

sama złodycz
Domowe bułki do hamburgerów 164

Robi się je szybko, przepis jest bardzo prosty. Pięknie wyrosły, w środku są puchate i delikatne, ale broń Boże gąbczaste. Oczywiście bułki też doskonale smakują bez mięsnych hamburgerów  :). Do ich upieczenia wykorzystałam przepis Doroty z bloga  Moje wypieki . Przepis ten umieszczam na  listopadowej liście  Na zakwasie i na drożdżach . Domowe bułki(...)mąki. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto, dosypując więcej mąki jeśli zajdzie taka potrzeba. Ja zużyłam 3 szklanki. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładamy na posypany mąką blat, dzielimy na osiem części i formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każda bułeczkę mocno spłaszczamy dłonią

Kulinarne przygody Gatity
Triki kuchenne – pieczenie 12880

zaczynam piec to ze zdziwieniem stwierdzam, że go nie mam albo dla odmiany, że zbrylił się w wielka grudę. Zarówno z jednym jak i drugim można sobie poradzić. Brak cukru rozwiązuję mieląc cukier kryształ w czystym młynku do kawy, zbrylony natomiast z łatwością można rozwałkować po przełożeniu do woreczka śniadaniowego. Jak piec żeby nie spalić? Kiedy piekłam w starym piekarniku(...)zdarzało mi się za mocno przypiec ciasto od spodu. Często ten problem pojawia się przy starszych lub wysłużonych piekarnikach w których są problemy z regulacja temperatury czy sposobu pieczenia. Żeby ciasto nie przypaliło się od spodu na blachę piekarnika należy wysypać warstwę soli i na niej układamy formę z ciastem. Inną metoda jest włożenie naczynia z wodą poniżej wypieku

Pyry na Gaz
Sernik bez tłuszczu 157

                                                   

Kuchnia Danusi
CHLEB ORKISZOWY JASNY NA ZAKWASIE, Z GARA 79

chwytam ciasto z brzegu do środka, wykonuję tak jeszcze kolejne 3 razy, za każdym razem przesuwając miskę o 90*. Po składaniu przykrywam ciasto folią i odstawiam do wyrastania. Po 45 minutach wykonuję kolejne składanie, znów odstawienie i tak jeszcze 2-3x. Zwykle proces ten trwa u mnie ok. 3-3,5h. Po ostatnim składaniu, formuję z ciasta bochenek, kilkukrotnie(...)zawijając ciasto do środka (odgazowując je przy tym). Ciasto przekładam do wysypanego mąką ryżową koszyka rozrostowego, obsypuję dodatkowo boki i wierzch chleba (tu używam już mąki orkiszowej) i pozostawiam tak na ok. 2h, w temperaturze otoczenia (to). Gdy chleb trochę podrośnie, przykrywam go folią spożywczą, pakuję dodatkowo do reklamówki (moja lodówka mocno wysusza) i odstawiam do lodówki, w najzimniejsze

Smaczne Zdrowe
Ciasto francuskie z jabłkiem i migdałami 112

Ciasto francuskie z jabłkiem i migdałami to naprawdę jedno z prostszych ciast na blogu. Głównie ze względu na gotowe ciasto francuskie, które się tu stosuje. Osobiście

Relaxtime
Przepyszne ciasto z burakiem i czekoladą - wegańskie :) 199

Mając do dyspozycji ugotowane już buraki wpadłam na pomysł, aby wykorzystać je do zrobienia ciasta, które planowałam już jakiś czas temu. Ponad to użyłam także produktów

Zdrowie na języku :P
Waniliowo-jaglane ciasto z owocami leśnymi, bez glutenu (Torta di miglio e frutti di bosco, senza glutine) 175

Mleczne ciasto z kasz ą  jaglan ą , aromatyzowane wanili ą , udekorowane kremowym serkiem i sals ą  z owoców leśnych jest pyszn ą , zdrow

La grande e la piccola cuoca
Tort makowy z kremem 377

wypróbować. Mam nadzieję, że nie zakrzyczycie mnie za użycie gotowca) Ajerkoniakowy krem okazał się strzałem w 10-tkę: szybki i prosty w wykonaniu, bardzo łatwy w rozsmarowywaniu, a co najważniejsze bez posmaku sztuczności. Po dodaniu 100 g masła (jak sugeruje producent), kremu wystarczyło na jednorazowe przełozenie tortu, oraz jego hojne udekorowanie. Przepis na biszkopt od Dorotki , lekko zmodyfikowałam, u mnie(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia ·          150 g maku (suchego, nie trzeba mielić) ·          50 g roztopionego, ostudzonego masła/margaryny Kasia Biszkopt pieczemy dzień wczesniej, bedzie się lepiej kroił. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder

Mia Cucina Sofieta
Serowe przekąski na weekend – 3 pyszne przepisy 205

łagodne zestawiamy z ostrymi, kremowe i delikatne z twardymi itd. Te zasady nas nie dotyczą, jeśli znamy gusta smakowe uczestników spotkania. Wówczas można przygotować deskę serów idealną dla każdego. Bez względu na to czy zamierzacie przygotować jakieś bardziej wykwintne potrawy czy też szybkie koreczki pamiętajcie, by wybrać dobrej jakości sery. To od nich zależy smak potraw i sukces spotkania(...)sera żółtego 1/2 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto (można zmiksować w malakserze lub wyrobić je ręcznie). Ciasto powinno być gładkie, elastyczne i miękkie. Ciasto schładzamy w lodówce przez minimum 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na grubość około 1 mm. Dlaczego tak cienko? Aby krakersy były pysznie chrupiące. Rozwałkowane

Słodkie okruszki
Prosty chleb z płatkami owsianymi 89

Prosty chleb na mące pełnoziarnistej pszennej z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym piekę co najmniej dwa razy w tygodniu, ponieważ jest pyszny i banalnie prosty. Spróbujcie

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania