ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1651/2544)

Poradnik. Jak usmażyć dobre nośniki? 69

też różne wariacje w kwestii przepisu na same ciasto naleśnikowe. Jest wiele rad, które mogą pomóc w przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki. Dobry przepis na naleśniki Doświadczony kucharz przygotowuje je “na oko” kierując się wyczuciem i doświadczeniem. Początkujący kucharz ściśle trzyma się przepisu. Jednak jest wiele modyfikacji przepisu na ciasto naleśnikowe. Z pewnością do usmażenia polskiej wersji naleśników(...)lubią zbyt dużej ilości tłuszczu, dlatego wystarczy niewielka jego ilość, uzupełniana w razie potrzeby np. za pomocą specjalnego silikonowego pędzelka. Niektóre przepisy proponują dodanie tłuszczu bezpośrednio do ciasta i smażenie na patelni bez tłuszczu. Dietetyczne smażenie ułatwi specjalna patelnia do naleśników. Patelnia do naleśników Poza odpowiednio przygotowanym ciastem na naleśniki ma wpływ temperatura smażenia oraz odpowiednia patelnia. Temperatura patelni

ProstePesto.pl
Rogale z masą orzechową ( bez maku) 124

roztrzepane w mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i miksujemy ciasto mikserem z hakami około 5 minut( aż będzie w miarę gładkie)Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto przykrywamy posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy je na stolnicę posypaną mąką. Nadzienie(...)mieć konsystencję budyniu. Dodatkowo: 2 żółtka do posmarowania po wierzchu WYKONANIE: ciasto rozwałkowujemy na koło a następnie w trójkąty na każdy trójkąt wykładamy 1-2 łyżeczki masy     trójkąty zwijamy od podstawy do końca rogalika, odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia   smarujemy żółtkiem pieczemy ok. 25 minut w temp. 175-180 stopni   można polukrować ( u mnie saute

Domowe ciasta
Muffinki czekoladowe z wiśniami 131

Połączenie wiśni i czekolady nie może się nie udać, więc dziś zapraszam na takie pyszne muffinki. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, więc robi się je

Healthy food explorer
Tarta z rabarbarem 94

przepada. Ale to połączenie słodkiego i kruchego ciasta, z lekko kwaskowatym rabarbarem jest naprawdę wyśmienite. PS. W końcu zdecydowałam się na zrobienie prawdziwego kruchego ciasta, czyli bez jajka. No i powiem wam, że chyba znalazłam wersję idealną Tarta z rabarbarem składniki na tortownicę o średnicy 19 cm: Ciasto kruche: 150 g mąki 100 g zimnego masła 3 łyżki cukru(...)masło oblepi składniki suche. Troszkę to trwa zanim składniki zaczną się łączyć tworząc zwartą masę. Można oczywiście skorzystać z miksera. Dobrze połączone ciasto dzielimy na dwie części: jedną mniejszą, a drugą większą. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część rozwałkujemy i przekładamy do foremki. Wykładamy ciastem spód oraz brzegi do wysokości około 1 cm. Spód nakłuwamy widelcem i wstawiamy

Relaxtime
Domowy chleb z garnka 77

domowy chlebek z garnka z chrupiącą skórką. Podobnie jak w przypadku bułek i tutaj ciasta nie trzeba wyrabiać! Zaletą tego chlebka jest też to, że można go zrobić w ciągu kilku godzin, gdzie pracy jest na kilka minut, a reszta to czekanie aż ciasto wyrośnie i upiecze. Koniecznie wypróbujcie i podzielcie się wrażeniami! Przepis na bułki z chrupiąca skórką . Przepis(...)tylko w temperaturze pokojowej. Po upływie tego czasu i wyrośnięciu ciasta, przy pomocy szpatułki wykładamy ciasto na matę hojnie posypaną mąką. Szpatułką i palcami przyprószonymi mąką w kilkunastu ruchach “zawijamy” ciasto do środka. W razie potrzeby podsypujemy mąką (ale nie za dużo!). Ciasto przekładamy do miski wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na około 30 minut

Lamarida.pl
Szybkie ciasto jogurtowe z malinami 164

lekkie i po prostu pyszne ciasto jogurtowe. To ciasto naprawdę samo się robi, wystarczy kilka składników, jedna miska, łyżka i ulubione dodaki np. w postaci owoców. Dobrze sprawdzą się i świeże i mrożone. Ciasto można tez przygotować bez żadnych dodatków albo np. polać roztopioną czekoladą. To chyba jeden z najpopularniejszych przepisów na ciasto jogurtowe, w Internecie można znaleźć kilka(...)które świetnie tutaj pasowały. Ciasto najlepiej robić w małej tortownicy (średnica 24 cm), ja robiłam w bardzo małej kwadratowej foremce, więc jeśli chce się większą porcje to polecam podwoić ilość składników. Składniki  (forma 21 x 21 cm): 1 (do 200 g) kubeczek jogurtu naturalnego 3 kubeczki mąki  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Jagodzianki 132

Następnie dodać pozostałe składniki, bez masła, wyrobić. Dodać na samym końcu masło i chwilę dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować kruszonkę i nadzienie. Nadzienie: Wszystkie składniki wymieszać. Kruszonka:  Masło roztopić, ostudzić, wymieszać z cukrem i mąką, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę.  Gdy ciasto podwoi swą objętość podzielić(...)pierogi, układać bułeczki na  blasze wyłożonej papierem. Odstawić jeszcze na 30 minut. Jajko roztrzepać widelcem w misce, pędzlem smarować bułeczki i posypać kruszonką. Po tym czasie piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. przez 20 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Gofry owsiane z makiem 131

łyżeczki proszku do pieczenia 40 g rozpuszczonego masła 2 jajka 300 ml mleka szczypta soli Przygotowanie: Składniki suche (obydwie mąki,cukier, proszek do pieczenia,sól,mak) mieszamy razem. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki mokre: rozpuszczone ostudzone masło, mleko oraz jajka. Do mieszanki dodajemy składniki suche. Całość dokładnie mieszamy do otrzymania kremowego ciasta. Odstawiamy na 15 minut, a następnie

Bon appetit mon amie
Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa 129

Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa Kiełbasa ” Kaszubska ” to jedna z lepszych kiełbas kanapkowych , jakie poczyniłam . Dlaczego ? Po prosu jest pyszna , soczysta

Ogrodnik w podróży
Imbirowo-kardamonowe ciasto z persymoną 152

oraz słodyczą persymony, a wszystko zwieńczone jest odrobiną słodkawo-korzennego cynamonu. Nie bez znaczenia jest również zastąpienie w cieście białej mąki pszennej wartościową mąką owsianą, cechującą się korzystną kombinacją składników odżywczych i nadającą wypiekom ciekawy posmak, doskonale komponujący się z przyprawami korzennymi. Dodatkowo, jeżeli chciecie, aby ciasto było jeszcze bardziej FIT zamiast cukru trzcinowego użyjcie ksylitolu. Jednak według mnie(...)ostatecznie wybór należy do Was. Tak czy inaczej koniecznie spróbujcie. Imbirowo-kardamonowe ciasto z persymoną Składniki (forma 12 cm x 31 cm): 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu Dodatkowo: cukier trzcinowy

Fitsweet.me
DYNIA PIECZONA 123

roli głównej: ciasto torcik dyniowy mech zupę krem z dyni krem z dyni pieczoną dynię bigos z dyni z papryką i chorizo SKŁADNIKI: 1 dynia, u mnie Hokkaido (inną należy obrać ze skóry) oliwa kilka kropel soku z pomarańczy sól, pieprz cytrynowy, ostra papryka i lubczyk wg uznania szczypta imbiru opcjonalnie: 3 rozgniecione ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE DYNI PIECZONEJ: Dynię Hokkaido(...)kroję na cztery. Wyciągam łyżką pestki. Układam na papierze do pieczenia, skrapiam oliwą i sokiem z pomarańczy, przyprawiam. Gdy używam czosnku to rozgniatam ząbki i wcieram je w kawałki dyni lub lekko rozrzucam na dynię. Rozgrzewam piekarnik do 200 C grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Piekę dynię na środkowej półce piekarnika przez 15 minut. Podaję z sosem

Zasmakuj Kuchni
Gryczane ciasto ze śliwkami. Przepis dla Helenki 155

Puszysty, słodki, pachnący wakacjami placek ze śliwkami. Okazuje się, że i ciasto może być pełne składników odżywczych, zamiast tuczących, pustych kalorii. Mąka gryczana i orkiszowa pełnoziarnista

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik królewski-pyszny i prosty 150

krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek  ▸100 g cukru/słodzika ▸100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki(...)dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie  37x26 )  wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową i na wierzch ścieramy 2 część. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
BABECZKI OWSIANO-KAKAOWE Z ORZECHOWO-DAKTYLOWYM KREMEM 139

masłem orzechowym. Idealne rozwiązanie dla wszystkich fanów zdrowych słodyczy. Babeczki robi się ekspresowo, zresztą całą robotę wykonuje za nas blender. Nam pozostaje tylko udekorować te małe cudeńka, by potem, bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, delektować się nimi przy kubku pysznej kawy... SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki miodu 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki(...)powstała papka, dodaję miód, jajka, mleko, olej i esencję waniliową, blenduję do połączenia składników dosypuję mączkę owsianą, mąkę, sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. KREM  DAKTYLOWO-ORZECHOWY SKŁADNIKI: ok. 40 sztuk suszonych daktyli 5 łyżek masła orzechowego ok.10 łyżek wody z daktyli WYKONANIE daktyle zalewam wrzątkiem

Upiecz sobie babeczkę
Odrywane drożdżówki z budyniem i borówkami 172

opakowanie budyniu śmietankowego + 1,5 szklanki mleka + 1 czubata łyżka cukru (jeśli budyń był bez cukru) borówki amerykańskie (moje były mrożone)   Mąkę, drożdże, cukier oraz sól wymieszać w misce. Dodać jajko, żółtko, rozpuszczoną margarynę i powoli mieszając dodawać mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (jeśli będzie twarde dodać więcej mleka, jeśli będzie się bardzo lepiło dodać trochę mąki(...)międzyczasie ugotować budyń i go przestudzić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na nim rozsmarować letni budyń, na budyniu porozrzucać borówki (mogą być zamrożone). Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku i pokroić ostrym nożem na 5-6 cm kawałki. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej odkrojone kawałki ciasta (mogą ściśle do siebie przylegać). Wierzch posmarować

Simply Food

Proponowane wyszukiwania