ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1452/2544)

Paszteciki z pieczarkami 89

Świetnie smakują zarówno same, jak i w towarzystwie tradycyjnego barszczu. Spróbujcie zrobić je u siebie! 😉 Składniki: Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 5 łyżek ciepłego mleka 5 łyżek śmietany 18% 1 żółtko 250 g margaryny do pieczenia szczypta soli 1 jajko Farsz 1 kg pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz

Mostek w kuchni
Proste ciasto jogurtowe z owocami 158

zrobić kruszonkę, ale jednak stwierdzam, że można się bez nie obejść. Kiedy znów będę robić to ciasto (a na pewno do tego dojdzie :) to pominę kruszonkę. Bardzo polecam jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ale nie kalorycznego i przy okazji macie wolną godzinkę ;) Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 200 g jogurtu naturalnego 3 jajka(...)szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1 szklanka ksylitolu lub erytrytolu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce np. maliny, borówki, truskawki, rabarbar Kruszonka (opcjonalnie): 6 łyżek mąki pełnoziarnistej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego  2 łyżki miodu  Wykonanie: Kruszonka: Wszystkie składniki przełożyć do miski i wyrobić na kruszonkę. Piekarnik nagrzać

Healthy food explorer
Ekspresowa delicja, czyli proste ciasto z galaretki 114

czasie przygotować polewę czekoladową. Czekoladę roztopić z dodatkiem mleka i po lekkim przestudzeniu przelać na ciasto. Wierzch obficie posypać płatkami migdałowymi oraz opcjonalnie udekorować (**). Ciasto schłodzić. (*) Ciastka oprócz na spód potrzebne są do połączenia galaretki z czekoladą, ponieważ bez nich cała warstwa czekoladowa będzie ześlizgiwać się. Do zespojenia wystarczy kilka sztuk, ale jeśli chcecie to ułóżcie ich więcej. Użyłam

Di gotuje
Muffinki bardzo czekoladowe 130

otworów na blaszce na muffiny i wstawiamy na chwilę do środka szklankę, aby papier nabrał kształtu. Tak przygotowane papilotki wypełniamy ciastem (zapadną się pod jego ciężarem). W małej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, gorzkie kakao, proszek do pieczenia i sodę. W większej misce lekko roztrzepujemy widelcem dwa jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy i dolewamy mleko oraz rozpuszczone masło(...)składniki do mokrych i mieszamy łyżką do połączenia (nie dłużej). Na końcu dodajemy groszki czekoladowe lub posiekaną czekoladę. Krótko mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180°C z termoobiegiem (lub 190 bez) i pieczemy czekoladowe muffinki w papilotkach przez ok. 25 minut. Post Muffinki bardzo czekoladowe pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Chleb z garnka 159

chlebek,który piekłam już niejednokrotnie używając różnej mąki i różnych ziaren. Ten dzisiejszy jest z najzwyklejszej mąki pszennej,bez żadnych dodatków,pachnący z chrupiącą skórką.  Przepis na ten chlebek pochodzi z instagrama od Edytki @onijka ,która jest mistrzynią w pieczeniu różnych chlebów i bułek.  3 szklanki mąki pszennej 1/4 łyżeczki drożdży instant 1 łyżeczka soli(...)Mąkę wsypać do miski,wymieszać z drożdżami i solą,wlać wodę i paroma ruchami ręki wymieszać.  Nakryć miskę ściereczką i odstawić na 12-16 godzin. Następnego dnia wylać ciasto na obficie posypany mąką blat. Z ciasta utworzyć kulę,(ciasto jest dość luźne) i zostawić tak na 15 minut. Po tym czasie jeszcze raz uformować kulę i przełożyć do durszlaka

Kolorowa kuchnia Elki
Chleb żytni „ulubiony” Hamelmana 106

ciepłe miejsce, aby dojrzał. ciasto chlebowe cały zaczyn 115 g mąki żytniej 720 150 g mąki pszennej chlebowej 750 200 g wody 17 g soli 3 g drożdży instant Do misy miksera wkładamy wszystkie składniki. Wyrabiamy ciasto (końcówką haka) przez około 3 minuty. Misę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. Następnie wyrośnięte ciasto oprószamy lekko mąką, formujemy okrągły(...)nagrzewamy w temperaturze 220C. Do nagrzanego garnka przerzucamy bochenek, ostrą końcówką noża nacinamy w kilku miejscach, zamykamy pokrywką i pieczemy przez 30min w tej temperaturze, a następnie w temp. 185C przez kolejne 30-40min z termoobiegiem już bez przykrywki. Autor przepisu zaleca, aby upieczony chleb leżakował przez 24h, zanim zaczniemy go kroić. Wtedy jest ponoć najsmaczniejszy, ale wierzcie

Raj dla Podniebienia
Pyszne pizzerinki 126

czasie szykujemy pizzerinki. Z ciasta formujemy gruby wałek, dzieli go na 6 równych kawałków. Z każdego kawałka formujemy najpierw kulę, a potem rozciągając odpowiednio ciasto pizzerinke. Pizzerinki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia (papier delikatnie smarujemy olejem). Każdą pizzerinke smarujemy ketchupem, następnie posypujemy startym żółtym serem (polecam mozzarelle, ja dziś nie miałam), układamy plasterki pieczarek, kiełbasę (1 plaster(...)ogórka. Posypujemy suszoną cebulką w płatkach i resztą sera. Tak przygotowane mini pizze odstawiamy w ciepłe miejsce na czas nagrzania piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-12 minut (pizzerinki należy obserwować, czas jest różny w zależności od piekarnika, pod koniec można włączyć na chwilę termoobieg

Słodkie okruszki
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 174

laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona z 1 wanilii (jeśli nie mamy to zastępuję część cukru białego cukrem waniliowym

Kubki smaku
Ciasteczka słonecznikowe, bez glutenu, bez cukru. Dieta szybka przemiana - faza III 157

pierwszego kęsa. Są absolutnie genialne, w smaku przypominają słonecznikową chałwę. Aż trudno uwierzyć, że tak wygląda dieta. Są wspaniałą przekąską w III fazie diety. Ciastka bez glutenu, bez cukru posmakują na pewno wszystkim. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Składniki na 24 sztuki (12 porcji w diecie) : 280 g ziaren słonecznika 90 g ksylitolu 2 jajka bio Wykonanie(...)dekoracji ciastek, resztę zmielić na mąkę (mogą pozostać grudki) do zmielonych ziaren dodać ksylitol i 1 jajko+1 żółtko. Białko z drugiego jajka zostawić do posmarowania ciastek przed pieczeniem. Ciasto wymieszać do połączenia składników. Łyżeczką nabierać porcje ciasta i wilgotnymi dłońmi formować kulki, następnie spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować rozbełtanym białkiem i posypać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puszyste placki śniadaniowe 147

która wprowadziła nową jakość na rynku - kremy czekoladowe wyprodukowane bez użycia oleju palmowego ! :) Potrzebujemy: 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia 2/3 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego 2 szklanki ciepłego mleka 3 jaja (białka i żółtka osobno) szczypta soli W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu roztopione masło, żółtka i mleko(...)trzecim ubijamy białka wraz z odrobiną soli na sztywną pianę. Najpierw łączymy ze sobą mąkę z proszkiem i masło z żółtkami i mlekiem. Kiedy ciasto jest już jednolite, dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy jak omlety na malutkiej patelni, której dno nie będzie przywierało. Moja propozycja podania to krem czekoladowy Terravita plus maliny i cukier puder.    #terravita

MamaOskarka
Pierniczki z ziemniakami 242

jednolitą masę. Pozostawić do przestudzenia. Następnie dodać jajko, mąkę, sodę oczyszczoną i zagnieść ciasto.* Rozwałkować na stolnicy na grubość 0,5 cm i wykrawać foremkami dowolne kształty. W razie konieczności delikatnie podsypać mąką. Pierniczki układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 min, w temp 180 st.  Po wystudzeniu dowolnie dekorować. *Ciasto można

My sweet a life
Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem 156

zwykłym” budyniem. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat, podziel na równe części, z każdej uformuj kulkę po czym ją rozpłaszcz za pomocą miseczki, w powstałym zagłębieniu umieść 3 łyżki budyniu. Tak przygotowane drożdżówki przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, niech tak sobie jeszcze poleżą i podrosną z 15 minut przed pieczeniem. W międzyczasie zaangażuj jakiegoś Miśka(...)wyczyszczenia rondelka po budyniu, będzie mnie skrobania i mycia Lekko podrośnięte drożdzówki piecz w rozgrzanym do 170 C piekarniki (bez termoobiegu!) przez 15-20 minut w zalezności od wielkości drożdżówek. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłe posypałam kandyzowanym cukrem dla bajeru.       Artykuł Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania