ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1382/2544)

Czekoladowa pianka /sernik/ 122

szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pianę z białek do pozostałej masy i delikatnie wszystko mieszamy wlewamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 60 minut w temperaturze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 239

średnicy 24 cm. Gęsto ponakłuwać widelcem. Formę dwukrotnie owinąć folią aluminiową, aby uniknąć zmoczenia sernika podczas pieczenia w kąpieli wodnej. Na cieście ułożyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone(...)drobnego cukru 2 żółtka 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 375 g puree z dyni 2-3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (najlepiej z prawdziwą wanilią) 50 g masła (rozpuszczonego) Sery utrzeć z cukrem. Dodać po jednym żółtka, potem jaja. Następnie zmiksować z przyprawami, puree z dyni i budyniem. Na koniec dodać roztopione masło

Pełny talerz
Ciasto z masą chałwową i bezami 458

Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukry. Nadal ubijając wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Na końcu dodaję kakao. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę około 45 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa chałwowa: Z budyni, mąki, cukru i mleka gotuję budyń. Odstawiam do przestudzenia(...)margarynę ucieram na jednolitą masę. Dodaję pokruszoną chałwę i razem ucieram. Następnie dodaję po troszeczku budyniu. Ucieram. 3. Na połowę biszkoptu wykładam część masy chałwowej (1/3). Na masie układam bezy i wykładam kolejną część masy (1/3). Przykrywam drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta cienko smaruję pozostałą masą i posypuję startą gorzką czekoladą. Ciasto schładzam godzinę w lodówce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe placuszki owsiane z masłem orzechowym, twarożkiem i bananem 148

przyjemność w tych malutkich placuszkach. Zainteresowani?      W tabelce wartości odżywcze placuszków bez dodatków i miodu. Składniki : 3 łyżki mąki owsianej (lub zmielonych na mąkę płatków owsianych) 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Dodatkowo : masło orzechowe, banan, twarożek Rozgrzewamy patelnię(...)Zmielone płatki i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.  Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe muffiny z wiśniami 142

wiśni.. wspaniałe miękkie muffiny z kawałkami owoców :) Składniki na 12- 14 muffinek 1 szklanka świeżych lub zamrożonych wiśni bez pestek 2 szklanki mąki pszennej 2 – 3 łyżki kakao 1 i ½  łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 125 g masła, roztopionego i wystudzonego 2/3 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego   2 jajka, Sposób(...)wykonania W jednym naczyniu zmieszać ze sobą składniki suche i drugim płynne, a następnie płynne wlać do składników suchych i wymieszać wszystko łyżką.  Napełniać ciastem (2/3 wysokości ) foremki do muffinek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 20 minut. Najlepsze są po wystudzeniu. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pizza z szynką i pieczarkami 195

resztę letniej wody i sól, dodajemy wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto wałkujemy lub formułujemy placek rękami, układamy na blaszce, smarujemy koncentratem i posypujemy oregano. Nakładamy składniki: pieczarki, szynkę, cebulę i paprykę, posypujemy tartym żółtym serem . Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st . C i pieczemy 15-20 minut (zawsze sprawdzam spód pizzy, by się za bardzo(...)przypiekł).  4. Pizzę podajemy na ciepło, z keczupem lub sosem czosnkowym, albo bez dodatków - jak kto woli. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chleb owsiany, przypadkowy 203

świeżych drożdży 10 g soli morskiej 8 g słodu pszenicznego (opcjonalnie) Przygotowanie ciasta: Do dużej miski rozkrusz drożdże, dolej letnią wodę i wymieszaj tak, aby drożdże się rozpuściły. Dodaj przesianą makę owsianą i rozmieszaj, aż do otrzymania masy o jednolitej konsystencji, całkowicie bez grudek. Przykryj folią spożywczą i odstaw na 4 godziny. Dodaj 250 g przesianej mąki pszenną, słód(...)Pozwól ciastu wyrastać około 15 minut. Podziel ciasto na dwie części. Każdą z nich delikatnie rozwałkuj do formy prostokąta. Dwa przeciwległe brzegi złóż jednocześnie do środka, miejsce złączenia lekko dociśnij. Zroluj ciasto wzdłuż i przełóż do formy odwracając tak, aby złączenie zrolowania było na dole.   Jesli w trakcie formowania ciasta bedziesz tego potrzebował, nie zawahaj sie podypywać ciasta maką

Grahamka, weka i kajzerka
Kakaowy biszkopt orkiszowy z owocami, bez cukru 135

Bardzo lubię eksperymentować z przepisami na ciasta. Zwłaszcza te w zdrowszej wersji. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na ciacho z owocami, bez cukru i tradycyjnej mąki pszennej (użyłam ksylitolu i mąki pełnej orkiszowej). Biszkopt jest pyszny, lekko słodki a przy tym dzięki owocom - orzeźwiający, w sam raz jako lekki deser na upalne dni. Można użyć mieszanki owoców sezonowych, ewentualnie mrożonych(...)pieczenia. Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Owoce opłucz i osusz. Mąkę, kakao i spulchniacz przesiej. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę - kiedy białka zaczną gęstnieć dodaj ksylitol, następnie żółtka. Do ubitej masy, dodawaj stopniowo przesiane suche składniki i delikatnie mieszaj szpatułką. Uważaj by nie zniszczyć konsystencji piany. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej

Ze smakiem i z pasją
Migdałowe ciasteczka i jesienne zapachy do domu 76

Knot   które w tym poście Wam przedstawię.  Należę do tych osób które kochają jak w domu ładnie pachnie już od progu, czasem jest to zapach pieczonego domowego ciasta a czasem świec które właśnie u mnie się palą. Szczególnie widać to po niektórych moich postach na Instagramie. Nadeszła jesień …a to idealna pora na wieczory pod kocem(...)męski, dymny, intensywny obłędny! Zapach Biszkopt-migdały –ta świeca przywołuje najpiękniejsze wspomnienia, pachnie biszkoptową puszystą babką   o cytrynowej nucie którą co niedziela piekła babcia, kojarzy mi się z drewnianą werandą, zachądzącym jesiennym słoncem, talerzem pełnym ciasta i kubkiem mleka…zapach jest tak uroczy, ciepły, że miałam ochotę zjeść go łyżeczką ze słoiczka….mniam!   Ostatni zapach to –Lawenda- zapach

Wanilia i Kardamon
Różowy tort z truskawkami 130

cukier, a następnie żółtka, jedno po drugim. Zmiksować. Mąki przesiać z barwnikiem spożywczym, dokładnie połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa śmietanowa: 1 l śmietany 36% 150 g cukru pudru 400 g truskawek zagęszczacz(...)kremu z owocami. Położyć ostatni biszkopt i posmarować wierzch i boki tortu masą bez truskawek. Wiórki kokosowe wymieszać ze szczyptą różowego barwnika i kilkoma kroplami wody. Obłożyć nimi boki tortu. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, odłożyć. Truskawki pokroić w plastry, udekorować nimi wierzch ciasta, posmarować galaretką. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Jagodzianki 167

masło, skórkę cytrynową oraz wbić jajko. Na końcu dodać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto (ręcznie lub za pomocą miksera używając odpowiednich końcówek). Ciasto powinno być rzadkie, ale powinno bez problemu odchodzić od ręki. Następnie przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 1 godziny). Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełożyć je na posypany mąką blat, uformować z niego(...)Jagody oczyścić i wymieszać z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Każdy kawałek ciasta uformować w kulę i rozpłaszczyć ją na ręce. Na środku nałożyć sporą porcję jagód i zlepić brzegi tak jak na pierogi. Uformować z ciasta podłużny kształt. Gotowe bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu zachowując odpowiednie odstępy. Pozostawić do podrośnięcia

My simple kitchen
SPICY PUMPKIN COOKIES – GUILD WARS 2 – ciastka dyniowe z chili 179

kilka podstawowych itemków! Zobacz, jak ciastka wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PUREE Z DYNI (20 min + 60 min pieczenia) Ten krok warto uczynić na większa skalę – najlepiej zrobić sobie dużą partię z jednej, porządnej dyni i zamrozić na kolejne ciastka. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. W międzyczasie zajmujemy(...)łódeczki. Pokrojoną dynię wkładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową z wierzchu i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 50-60 min, do momentu, aż dynia będzie miękka (sprawdzamy to wkładając widelec – jeśli wchodzi prawie bez żadnego oporu, to dynia jest gotowa). Wyciągamy dynię z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Następnie wydrążamy miąższ (skórka powinna dać

Nerds Kitchen
Ciasto pychotka lub jak kto woli Pani Walewska po mojemu. 153

przymierzałam się do tego ciasta, jednak przerażało mnie, bo nie da się ukryć, że jest pracochłonne. Wykombinowałam sobie to tak,  część zabiegów obeszłam. A jak widziałam Agnieszkę jak je wcina, serce rosło i byłam pewna, że to dobry wyrób. :) 400 g herbatników 2 szklanki mrożonych jagód 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki Beza: 6 białek 3 łyżki cukru(...)łyżki wiórek. Dlaczego dałam kokos do piany? Dlatego, że nie lubię bezy, a wiórki robią z tej masy coś całkiem innego. Taką pianę rozkładamy równo na obie blaszki, a jedną z nich  posypujemy na koniec odłożonymi wiórkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 10 - 15 minut aż się wierzch zrumieni. Masło w temperaturze pokojowej  ucieramy

Dieta moja pasja
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 980

łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki zaparzonej mocnej kawy do nasączenia ciasta Czekoladę łamiemy i umieszczamy w rondelku. Dodajemy kawę (proszek) i mleko. Podgrzewamy do rozpuszczenia, stale mieszając. Rozpuszczoną zostawiamy, by masa lekko przestygła.  Miękkie masło miksujemy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, jajko, proszek do pieczenia, mąkę i miksujemy do powstania jednolitej masy.  Masę wylewamy(...)stopni piekarnika ( + termoobieg) i pieczemy go przez 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 100 minut w tak niskiej temperaturze.  Po tym czasie sernik pozostawiamy w piekarniku, przy leciutko uchylonych drzwiczkach na godzinę i dopiero wyjmujemy. Bardzo prawdopodobne jest to, że podczas pieczenia ciasto mocno wyrośnie i pęknie, a przy stygnięciu lekko siądzie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie czyli poWeekendowe Lakocie odc.134 166

Przypadkowe ale nie do końca.  Planowałam upieczenie ciasta na pewien konkurs.  Upiekłam brownie i doszłam do wniosku, że idealnie byłoby udekorować je pyszną kremową masą. Niestety jak to przy tworzeniu bywa wpadki się zdarzają i masa nie miała odpowiedniej konsystencji. Dodałam więc do niej śmietany i postanowiłam masę zamrozić. Okazało się, że odkryłam patent na słodkie, kremowe, lekko(...)pieczenia skórka z połowy cytryny Składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy najpierw na niskich potem na wysokich obrotach ok. 10 minut. Masę przekładamy do pojemnika i zamrażamy. Po ok 6 godzinach lody są gotowe. Mimo nie używania maszynki do lodów i braku mieszania co godzinę lody pozostały kremowe i lekko ciągnące. Podałam je w towarzystwie ciasta Brownie. Można

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania