ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1080/2544)

Czekoladowe muffiny z wiśniami – Łapki misia 180

maślanki (może być jogurt naturalny) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 80 g wiśni bez pestek (110 g mrożonych) 60 g czekolady deserowej, posiekanej Mrożone wiśnie rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru soku. Świeże drylujemy. W jednej misce przesiewamy mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wiśnie mieszamy z posiekaną czekoladą. W drugiej misce, za pomocą rózgi kuchennej, mieszamy(...)roztopione masło z jajkiem, maślanką i ekstraktem waniliowym. Dodajemy suche składniki i delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy wiśnie z czekoladą i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w […] Artykuł Czekoladowe muffiny z wiśniami – Łapki misia pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Ciasto serowa krówka 84

ciast tortowych. Przepis na dużą blachę. Jest bardzo aksamitne, rozpływa się w ustach. Idealne na różne okazje, święta jak i na co dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 bez(...)będzie sztywna i lśniąca cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas miksując wlewamy olej. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 40×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 436

Wspaniały w smaku sernik z dodatkiem orzeźwiającego ananasa i kokosowej bezy. Moim gościom bardzo posmakował i każdy prosił o dokładkę :)  Będzie jak znalazł do weekendowej kawki. Polecam :) Spód: 3 szkl mąki 250 g zimnego masła/ margaryny 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu(...)waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach

Smakołyki Asi
Sernik krakowski 2830

ponownie do lodówki. W tym momencie ja ze swojej strony polecam zapieczenie spodu w temperaturze 180˚C (z termoobiegiem) przez około 10-12 minut. Niestety przy pierwszej próbie pieczenia tego sernika, zrobiłam tak jak zalecała autorka przepisu - czyli nie podpiekłam spodu - i po upieczeniu całości okazało się, że spód był surowy :(. Odstawić do ostudzenia. Teraz czas na masę(...)fot.2) . Z reszty ciasta (które przechowywaliśmy w lodówce) uformować wałeczki o średnicy około 1 cm, obtaczając je w mące. Na podpieczony kruchy spód, wyłożyć masę serową  (fot.3) , a na wierzchu, na ukos położyć wałeczki tworząc kratkę  (fot.4) . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C (góra i dół bez termoobiegu) i piec przez ok. 50 - 55 minut

Świat Ciasta
Ciasto z jablkami, ktore zawsze sie udaje- apple cake 422

Skladniki: 2 i 1/3 szkl maki 1.5 szkl cukru 6 jaj 4.5 lyzeczki proszku do pieczenia 0.5 szkl wody 0.5 szkl oleju 1-2 lyzki kakao dowolne owoce- lub bez :) Wykonanie: Wszystkie skladniki miksujemy razem - oprocz kakao :) Do formy nalewamy polowe ciasta. Do reszty dodajemy kakao I miksujemy. Wylewamy do formy. Ja dodalam do ciasta pokrojone jablka

Smaki Edyty
PYSZNY CHLEB ORKISZOWY Z GRUBĄ I CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ, BEZ WYRABIANIA CIASTA 180

wykładamy za pomocą łopatki ciasto na oprószoną mąką stolnicę lub na blat w kuchni, ja wyklejam blat folią spożywczą , na to trochę mąki i potem ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi złożyć boki ciasta do środka tworząc kulę. Na blacie kuchennym rozłożyć ręcznik , obsypać go na środku mąką i przełożyć na niego ciasto, łączeniem do dołu. Przykryć ciasto wystającymi bokami ściereczki kuchennej(...)Umieścić ciasto w garnku łączeniem do góry       (zsunąć ostrożnie ze ściereczki kuchennej)  Uwaga : garnek jest bardzo gorący.  Garnek przykryć i wstawić do piekarnika. Piec przez 30 minut . Następnie zdjąć pokrywę i dopiekać jeszcze ok.15-30 minut aż chleb będzie dobrze zrumieniony ale nie spalony. Ja piekę 20 minut. Piekarnik nagrzewam do 240*C bez termoobiegu

Smaczne Zdrowe
Sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie |bez cukru| 173

jeszcze lepszy.  Składniki na formę prostokątną ok. 24x34 : Ciasto : 150 g pełnoziarnistej 40g cukru pudru z erytrolu  50 g masła  1 jajko 1 żółtko  1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy resztę składników. Siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do miski i trzymamy przez(...)upływie czasu wałkujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Podpiekamy spód przez 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera mielonego 250 g erytrolu  2 jaja 3 żółtka  250 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie waniliowe bez cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Jaja

Czarnawisienka
Ciasto Grażyna - cynamonowo-kardamonowe, z gruszką wypełnioną żurawiną 196

kardamonu, wiec to ciasto nie mogło nazywać się inaczej :) Składniki: 1 duża gruszka - u mnie miałam wagę prawie pół kg, 2/3 szklanki suszonej żurawiny - użyłam Kresto, około 80-100 ml esencji waniliowej >klik< , 3 jajka , 2/3 szklanki cukru , 1,5 szklanki mąki pszennej , 1,5 łyżeczki sody , 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/3 szklanki(...)Stopniowo dodawać do jajek i ubijać. Dodać esencję waniliową z żurawiny i olej. Wszystko dobrze zmiksować. Na koniec dosypać resztę żurawiny i wymieszać łyżka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, a na środek wstawić nafaszerowaną żurawiną gruszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 60-80 minut. Przed upieczeniem sprawdzić patyczkiem czy ciasto

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto KINDER BUENO 222

orzechowego i startą, gorzką czekoladą. Jeżeli do ciasta wykorzystacie masło orzechowego bez cukru to radzę do kremu dodać trochę więcej cukru (do smaku). Biszkopt z poniższego przepisu bardzo ładnie wyrośnie, a krem orzechowy jest niesamowicie smaczny 😋 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: ( uwaga: składniki na ciasto (oprócz śmietany!) powinny mieć temperaturę pokojową) biszkopt 5 średniej wielkości jajek(...)rozpuszczenia się cukru. Na sam koniec do masy wsypać przesianą mąkę (tj. pszenną oraz ziemniaczaną - wsypywać je powoli!). Całość delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem i wylać do niej ciasto. Całość piec około 25-30 minut w 180°C (aż do suchego patyczka i zezłocenia się wierzchu biszkopta). Przygotowany biszkopt ostudzić.  W międzyczasie przygotować krem orzechowy : wafelki bardzo drobno pokruszyć

Ugotować
Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach 194

mieszankę ziaren do chleba – siemię, słonecznik, dynia, płatki owsiane i ona zawsze ląduje w moich chlebach. Możecie dodać wasze ulubione lub też żadne. Ja dla dzieci piekę bez ziaren, bo ich nie lubią a dla nas dodaję wspomnianą mieszankę, czasem dorzucam kminek czy czarnuszkę. Wiadomo, że najzdrowszy chleb byłby ze 100% ciemnej mąki. Jednak chleb z takiej mąki(...)zrobicie i będziecie go pamiętać, bez konieczności odszukiwania go w czeluściach zapisek. Ten chlebek od jakiegoś miesiąca jest naszym ulubionym. Co prawda powinno się piec chleb w wyższej temperaturze np 220 stopni i po jakimś czasie obniżyć temperaturę do 180 stopni, jednak nawet pieczony w 180 stopniach, nie traci na smaku. Polecam piec chlebek równolegle z jakimś pysznym mięskiem

Mieszam w Garnku
Strucla serowa z kakao i kokosem 58

pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem i smarujemy nim wierzch obu ciast. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Kruche babeczki wytrawne do przekąsek lub sałatek 72

Wytrawne babeczki Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować ręcznie lub robotem. Na blat wysypuję mąkę, dodaję szczyptę soli i masło. Składniki łączę ze sobą, tak żeby powstały grudki, przypominające grubą kruszonkę. Następnie do ciasta dodaję żółtka, śmietanę i zagniatam. Tak przygotowane ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około 40 minut. Schłodzone ciasto wałkuję na blacie lekko podsypanym mąką(...)wykrawam krążki i wyklejam nimi foremki na babeczki. Przed pieczeniem nakłuwam ciasto widelcem i ustawiam foremki na blasze do pieczenia. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę około 25 minut, na zloty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez termoobiegu. Upieczone babeczki wyjmuję z foremek i odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 56

Szybkie i proste ciasto z rabarbarem polane białą czekoladą to idealny deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciasto jest pyszne w smaku i bosko pachnie. Ten doskonały placek z rabarbarem posmakuje każdemu bez wyjątku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rabarbar to idealny dodatek do ciast. Jego kwaśny aromat sprawia, że doskonale łączy się on ze słodkimi wypiekami, przełamując ich smak. Dodatkowo(...)fosforu. Przepis na ciasto z rabarbarem i białą czekoladą jest bardzo prosty, dlatego nawet osoby zaczynające swoją przygodę z wypiekami, bez problemu sobie z nim poradzą. CIASTO Z RABARBAREM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ PRZEPIS Składniki 280 g mąki pszennej 3 jajka 160 g cukru 50 g masła (roztopionego) 125 ml ciepłego mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Przepiski.pl
rabarbar z truskawką w kakowym cieście bez miksera... 69

szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 4 łyżki, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "L", woda 3/4 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, cukier puder - do posypania Składniki o pokojowej temperaturze = do pojemnika od razu wsypać mąkę przesianą z kakao, proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, wbić jajka, wlać wodę i olej, rózgą ciasto dobrze wymieszać na gładkie(...)foremek wyłożyć po równo ciasto, na cieście poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar na przemian z truskawkami. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka. Ciasto w foremkach wystudzić, wyjąć z formy na talerz i przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo szybkie, łatwe, tanie ciasto bez miksera mieszane rózgą, rabarbar

W Mojej Kuchni Lubię