ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1085/2544)

ciasto powiew jesieni 542

i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
ciasto jesienne 504

i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i suszoną żurawiną 150

tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na nim układam połówki śliwek bez pestek. Drugą część ciasta zagniatam z żurawiną. Rozwałkowane nakładam na śliwki. Przygotowuję kruszonkę i obsypuję nią wierzch ciasta. Odstawiam na kolejne pól godziny i dopiero wtedy całość wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 30 minut (Źródło przepisu: Izioni Pyszne Smaki + modyfikacje

Kuchnia co dnia
Jagodzianki do odrywania 128

kładziemy 1 łyżkę jagód i posypujemy łyżeczką cukru. Wszystkie cztery rogi ciasta dokładnie sklejamy i formujemy kulkę. Układamy po kolei w formie. Bułeczki odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, jagodzianki malujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy przez około 30-40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu bułeczki razem z papierem wyjmujemy z formy

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 342

Kiedy zobaczyłam ten przepis pierwszy raz, moje ślinianki nie nadążały z produkcją śliny! Obłęd, niebo w gębie! Jako, że uwielbiam ciasta kokosowe, nie mogłam nie spróbować

CookYourself
Joga i relaksacyjne pieczenie. Migdałowe cantuccini 183

wyrabianie da wam fajne błyszczące ciasto. Z powstałego ciasta formujemy wałeczki o grubości takiej jaka nam odpowiada. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy wałki. Zachowajcie odstępy bo one trochę rosną. I zaczynamy zabawę z pieczeniem. Wałeczki wsadzamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Grzanie góra dół, bez termoobiegu. Wyciągamy. Będą miękkie ale tym się nie przejmujcie

ladykitchen
Sernik kajmakowy 198

mało bo taki był pyszny :-) Nie obyło się bez modyfikacji. Przepis na przepyszne kruche ciasto do serników dostałam od mojej koleżanki z pracy i postanowiłam go upiec do tego sernika :-) Przepis na ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki cukru ½ łyżki śmietany 95 g   stopionego masła lub margaryny Sposób

Na słodko lub wytrawnie
Ślimaczki z ciasta francuskiego 159

ciasta. Posypujemy ziołami, a na wierzchu ścieramy żółty ser. Ciasto zwijamy dość ściśle, a potem kroimy około centymetrowe krążki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok 2 cm.  Ślimaczki pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 220 stopni. Wskazówki: Te przekąski można podawać bez niczego, ale doskonale smakują z sosem czosnkowym. Super przekąska

upichcic
Jesienne finansjerki z jabłkami 148

Orzechowe finansjerki z jabłkami i rodzynkami Składniki: (na 6 sztuk) 180 g masła 100 g cukru 155 g mąki pszennej 60 g mielonych orzechów laskowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jabłka 6 białek 50 g rodzynek Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Mąkę przesiać, wymieszać z orzechami, proszkiem(...)nabierze lekko orzechowego zapachu. Gorące wlać do mąki, dokładnie wymieszać. Białka lekko ubić, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Rodzynki odcisnąć, razem z jabłkami dodać do ciasta, delikatnie połączyć. Formę na 6 finansjerek wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć do niej ciasto. Piec w 180 st. C. przez 25 minut, do suchego patyczka. Przestudzić w formie, a następnie wyjąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłkowe babeczki z bakaliami 128

papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Jabłkowe babeczki możemy podawać posypane cukrem pudrem, możemy też dodać pasujące ozdoby. Ja połowę zostawiłam bez dekoracji, drugą ozdobiłam kremem i masą cukrową. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Biały blok z żurawiną i pistacjami 403

Biały blok z żurawiną i pistacjami to wariacja na temat prl-owskiego bloku czekoladowego z mleka w proszku. Smakuje inaczej – bez kakao ma zupełnie

Poezja smaku
Mazurek kajmakowy 465

kajmakowy (czyli tarta z kajmakiem) to jeden z najpopularniejszych, najsłodszych i najprostszych mazurków na Wielkanoc. Warto wzbogacić go masą marcepanową, ale jeśli jej nie lubicie, mazurek bez niej będzie równie smaczny. Ciasto robi się bardzo prosto – wystarczy zagnieść składniki w malakserze. Polecam ugotować także własny kajmak – taki ma lepszy smak i jest mniej słodki, lecz możecie(...)dwoma arkuszami papieru do pieczenia, można też wylepić. Z ciasta wylepiamy także 2-centymetrowe ranty. Dno nakłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 190°C, a na czas nagrzewania się piekarnika chowamy formę z ciastem do lodówki (przed pieczeniem powinno się schłodzić). Pieczemy ok. 25 minut. Po upieczeniu, jeśli ciasto wyrosło na środku, dociskamy je lekko do formy rękawicą

Poezja smaku
JOGURTOWE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I MIGDAŁAMI 107

cukrem), dodając w trakcie startą skórkę z cytryny. Do ubitych jaj dodajcie roztopione, lekko schłodzone masło, jogurt, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Mieszajcie tylko (!) do połączenia składników - około 1 minuty lub mniej. Ciasto wylejcie do przygotowanej formy do pieczenia (u nas 25 cm średnicy). Na górze ułóżcie wydrylowane czereśnie, posypcie migdałami.  Pieczcie około

OliveandThyme
Pierogi zbójnickie na grilla 57

tłuszcz się rozpuści *** *** Przygotowujemy ciasto: na stolnicę wysypujemy mąkę.Do mąki dodajemy sól i pieprz, mieszamy *** *** Następnie mąkę mieszamy z ciepłą wodą z masłem, dodajemy jajko i zagniatamy elastyczne ciasto *** *** Jeżeli ciasto będzie zbyt klejące możemy dodać trochę więcej mąki, ale nie za dużo żeby nie było problemu ze sklejaniem pierogów. Gotowe ciasto zawijamy w folię i na czas przygotowania(...)patelni grillowej (bez rozmrażania). Przed położeniem na grillu pierogi należy posmarować delikatnie olejem, natomiast na patelni możemy podsmażyć je na maśle *** *** W trakcie pieczenia pierogi posypujemy delikatnie przyprawą do grilla *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania