ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1020/2544)

3 bit po mojemu 111

przed nami weekend to przepis na pyszne ciasto do kawy będzie idealny. Ja mam dla Was właśnie 3 bit w mojej wersji. Na spodzie biszkopt, żeby ciasto było bardziej stabilne, dwa rodzaje herbatników i dżem porzeczkowy, który sprawia, że nie jest ono takie słodkie. Cukru też nie dawałam za dużo. Ciasto proste, szybkie w przygotowaniu i smakuje rewelacyjnie. Polecam(...)nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy aż się rozpuści. 2. Następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta. Mieszamy, lub miksujemy na najniższych obrotach. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu studzimy. Masa budyniowa

kruche babeczki
Babka majonezowa 135

litra wysmarować tłuszczem (bez posypywania bułką tartą). Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier i cały czas ubijać, następnie dodawać po jednym żółtku i dalej miksować do połączenia się składników. Dodać majonez i wymieszać łyżką. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać małymi porcjami do ciasta, delikatnie wymieszać (już

Malinowo w kuchni
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 410

Wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie, rozwijamy, przycinamy do wielkości największej blachy do pieczenia jaką mamy. Ciasto podczas pieczenia mimo że rośnie i puchnie, to jednocześnie też się kurczy na obwodzie i podnosi. Jeśli kremówkę chcecie składać w blaszce – naszykujcie sobie drugą, niewiele mniejszą. Albo upieczcie pojedyncze płaty ciasta na blaszce z wyposażenia piekarnika(...)przycinając ich wcale. Można to zrobić ostrym nożem już po upieczeniu.   Oba blaty ciasta pieczemy przez 18-20 minut na środkowej półce piekarnika. Pamiętajcie, że ciasto francuskie to ciasto wysokotłuszczowe i powinno być wstawiane lodowato zimne do mocno rozgrzanego piekarnika – wtedy macie pewność że ciasto urośnie wysokie i zostanie bardzo, bardzo kruche, ze swoją charakterystyczną płatkową strukturą. Oba blaty

Karo in the Kitchen
Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) 88

przepis już wisi od 2 dni. SŁOWA KLUCZOWE KATEGORIA RODZAJ KUCHNI Ilość: ok. 70 szt. Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) Pyszne nadziewane pierniczki przygotowanie: 50 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 40 min czas całkowity: 1 godzina 30 min Składniki: Pierniki 200g miodu 1 łyżka przyprawy do piernika 125 g masła(...)zmiksować. Ubitą masę jajeczną dodać do mąki, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę z sodą. Ciasto przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki na min. 24 godziny. Blat podsypać mąką, ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm (lub 5-6 mm, jeżeli pierniczki mają być bez nadzienia). Wybraną foremką wyciąć ciastka. Na połowę nałożyć marmoladę, przykryć drugim wyciętym pierniczkiem (bardziej

Pełny talerz
Kacza pierś w jabłkach 134

Miękka, soczysta pierś z kaczki otulona jabłkami. Kto się skusi? Powinnam raczej zapytać, kto odmówi? Jakiś czas temu dostaliśmy w prezencie od pani Alfredy z Głuska

IzaGotuje
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 257

deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się bez powodu…, więc zapraszam(...)30x10x7) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę. Pieczemy 45-55 min w 180 stopniach (do suchego patyczka). Keksówkę wyciągamy z piekarnika i wyjmujmy ciasto chwytając za papier, by ostygło. Kiedy ciasto ostygnie, robimy polewę czekoladową – pół tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w rondelku z niewielką ilością mleka i oleju, co jakiś czas mieszając. Następnie, ciasto równomiernie polewamy, dekorujemy

Be Fit Be Strong
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 140

Pożywne gofry z komosy ryżowej, a więc z pełnowartościowym białkiem, bez dodatku cukru, chrupiące, podane ze słodkimi, smażonymi truskawkami... poezja. Czego chcieć więcej :) Składniki (na dużych 8 szt.): 1 szklanka quinoi (komosy ryżowej) pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 łyżka mielonego(...)rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia o ok. 3-4 minuty.  Ostudzić na kratce, podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ze smażonymi truskawkami : Truskawki umyć i odszypułkować, następnie przełożyć do garnka z grubym dnem i smażyć (bez przykrycia

Domowa Cookierenka Agi
Chleb francuski 168

Właściwie to nawet przed świtem jeszcze, za oknami ciemno zupełnie. A ja już piekę :) I między jednym, a drugim pieczywem przepisy wpisuję. Chleb francuski już gotowy, w kolejce do pieczenia czekają bułki z makiem, chleb cebulowy, może i tostowy zdążę zrobić, może coś jeszcze i pewnie chałkę. A czego nie zdążę dzisiaj to dokończę jutro :) Właściwie(...)suchych drożdży 30 g miękkiego masła 700 ml ciepłej wody Ciasto wyrabiamy szybko i energicznie. Wystarczy 5-7 minut porządnego, energicznego wyrabiania. Powinno lekko, delikatnie kleić się do dłoni. Przekładamy ciasto do wysmarowanej olejem miski, zawijamy szczelnie folią spożywczą i zostawiamy w ciepłym miejscu na 40 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i ponownie szczelnie owijamy i zostawiamy w ciepłym

Marder&Marder Manufacture
Tawa Tawas. Boliwijskie pączki 111

przygotowała nowego wpisu . Tłusty Czwartek w tym roku przypada 20 lutego, czyli za 2 dni i zgodnie z polską tradycją można się w tym dniu opychać pieczonymi i smażonymi słodkościami bez umiaru. Na blogu znaleźć można wiele karnawałowych propozycji i możecie sobie wybrać jakiś pyszny słodki przepis. Teraz zapraszam na błyskawiczne pączki Tawa Tawas. Tawa tawas to popularne boliwijskie(...)podobne do pączków, ale zdecydowanie szybciej się je robi. Są na zewnątrz są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Ciasto na te pączki jest krojone, więc robi się je błyskawicznie. Sposób wykonania przypomina szagówki, czyli wielkopolskie kopytka , wałki ciasta kroi się na szagę, czyli po skosie. Właściwie oprócz mleka niczym się nie różnią od moich jogurtowych pączków , które również

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 94

Na ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy

zdrowo i aktywnie
Wegańska sałatka z pieczonego kalafiora 152

Dość sporadycznie robię dania wegańskie. Wbrew pozorom nie są to dania łatwe do przygotowania. Przynajmniej dla mnie. Wegańska sałatka z pieczonego kalafiora Ciasta wegańskie nie mogą

mecooks
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 176

Na ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy

Zdrowie i pysznie na talerzu
tort czekoladowy 208

śmietany kremowej 30 % ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: małe bezy     Sposób wykonania:   Ciasto: •      Masło zmiksuj z cukrem pudrem dodaj jajka cały czas miksując na wolnych obrotach. •      Gorącą kawę, mleko i wanilię połącz, dodawaj do ciasta naprzemiennie z mąką wymieszaną z sodą, solą i kakao aż do zakończenia(...)powstałą masę raz po raz mieszając łyżką, aż uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Ciasto puszysta Hrabina 332

cukru pudru 25 dkg masła bez soli 3 łyżki kawy cappuccino o smaku waniliowym 13 dkg okrągłych biszkoptów 200 ml mocnej czarnej kawy parzonej 2 opakowania galaretki agrestowej (75 gr każda) 700 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto z galaretką i masą budyniową . Ciasto ciemne : do miski wbić całe jajka oraz białka. Dodać szczyptę(...)ubić na puszystą masę. Powinno to zająć około 7 minut. Kiedy jajka są już ubite dodać cukier puder, w małych ilościach, cały czas ubijająć. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą i przesiać przez sitko. Do ubitych jajek dodawać małymi porcjami przesianą mąkę. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Na koniec dodać olej, również nie cały na raz tylko porcjami. Ciasto

mecooks
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 418

piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami:  na formę 28 x 40 cm 450 g rabarbaru 250 g truskawek 5 jajek 280 g cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej 12 lub 18 % 125 ml oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru (35 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g mąki(...)przesiewamy przez sitko. Jajka ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii na puszystą, jasną masę, dodajemy śmietanę, olej i miksujemy. Teraz porcjami dodajemy mąkę, za każdym razem dokładnie miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem, na wierzchu rozkładamy rabarbar i wkładamy do piekarnika. Po około 15 minutach otwieramy piekarnik i na cieście ostrożnie rozkładamy truskawki, zamykamy piekarnik i pieczemy kolejne

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania