ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1019/2544)

Pierniczki bezglutenowe. Prosty przepis na świąteczne ciasteczka także dla osób z celiakią. 54

także masę miodowo-bananową i wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby można dodać do ciasta odrobinę wody. Gotowe ciasto rozwałkowujemy cienko, na około 2mm. Na koniec wykrawamy kształtne pierniczki za pomocą ulubionej foremki. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół, wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i układamy na niej pierniczki. Pierniczki pieczemy przez około 8 minut. Gdy nasze(...)Błonnik pokarmowy: 0,3 g Ładunek glikemiczny: 1,1 Jeśli interesuje Cię więcej przepisów na słodycze bez glutenu i bez laktozy, to serdecznie zachęcam do zapoznania się z moim nowym e-bookiem Spróbuj także: ciasteczka daktylowe, proste ciasto pomarańczowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Jakie zamienniki stosować, żeby nasze desery były mniej kaloryczne? 70

jest sezon. Zamień mąki na płatki owsiane Większość deserów nie może obyć się bez mąki. Wartościowym zamiennikiem, który nie tylko ma mniej kalorii, ale jest też bardziej odżywczy, będą płatki owsiane . Kiedy je zmielimy, swoją konsystencją przypominają mąkę. Możemy więc z nich zrobić wiele ciast, ciasteczek, spodów pod tartaletki, itp. Zawierają też więcej błonnika, więc nie będziemy po nich(...)które są dietetyczne nawet w oryginalnej wersji. Przykładem takich słodkości są na przykład pieczone jabłka. W zależności od naszych upodobań możemy dodać do nich rodzynki, orzechy i trochę miodu. Oczywiście dodajemy też cynamon. Takie jedno jabłko mieści się w 250 kaloriach. Jeżeli zdecydujemy się na opcję bez dodatków, to samo jabłko posypane cynamonem może mieć mniej niż 100 kalorii

Słodkie okruszki
Kanadyjskie z gruszkami 186

wyłączyć. Partami dodawać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników, dodać startą czekoladę, wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch ułożyć gruszki, węższą stroną od środka. Piekarnik nagrzać do 180 st. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, na najniższą półkę, piec 35-40 min (do suchego patyczka). Wyjąć, całkowicie ostudzić(...)kratce. Dżem zagotować (można na parędziesiąt sekund wstawić do mikrofalówki), gorącym dżemem posmarować ciasto za pomocą pędzelka. Ciasto wyjąć z formy, kroić nożem z piłką. Przechowywać w temp. pokojowej, pod przykryciem do 3 dni. Smacznego! Kanadyjskie z gruszkami Kanadyjskie z gruszkami Kanadyjskie z gruszkami Kanadyjskie z gruszkami Kanadyjskie z gruszkami Kanadyjskie z gruszkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic

moj przepis na
Ciasto czekoladowe tortowe z wiśniami 156

wierzchu jest nie tylko piękną ozdobą, ale również nadaje ciastu kolejnych walorów smakowych. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Frużelina wiśniowa i nasączenie: 800 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 200 g cukru 60 g mąki ziemniaczanej(...)pokojowej. Spód formy o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej przesiać przez sitko 1/2 składników sypkich i delikatnie

Passions hobbies life
Rolada z kremem maślano - truskawkowym. 148

pół szklanki świeżych rozgniecionych truskawek ( bez soku ) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia rolady Wykonanie: 1. Biszkopt:  Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i wodę i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem

Izabelawkuchni
CZEKOLADOWA PIERZYNKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ 205

pieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Może to znak zbliżającej się wielkimi krokami wiosny, kto wie ;) Dziśs przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto(...)swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną piankę do środka – malinowa, truskawkowa albo o smaku owoców leśnych! Działajcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń czekoladowy – 5 op ( 5 x 45 g bez cukru ) * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM

Ostra na Słodko
Ciasto kokosowe ze śliwkami i rodzynkami 50

Sezon na śliwki w pełni, a z dodatkiem rodzynek od Hebar oraz mąki kokosowej to niebo dla podniebienia! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml

Truskawkowa Fiesta
Mini-Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) 312

zależy od słodkości jabłek, im kwaśniejsze tym więcej trzeba go dodać). Smażymy całość jeszcze kilkanaście minut już bez przykrycia. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, druga troszkę(...)Foremki smarujemy tłuszczem (np. margaryną) i każdą wyścielamy niezbyt grubą warstwą ciasta. Następnie do każdej babeczki wykładamy ok. łyżkę nadzienia.  Aby przygotować "mini krateczkę" z pozostałego ciasta należy uformować mini wałeczki o średnicy ok. 4 mm i z nich utworzyć kratkę.  Gotowe babeczki pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 15-25 minut do zrumienienia wierzchów mini szarlotek

Słodka Strona
BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM 174

tani, a otrzymujemy pyszny karmel bez konserwantów i sztucznych dodatków. Takiej babki nie może zabraknąć na świątecznym stole! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki drobno startej marchewki 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Karmel(...)łyżki cukru 1 łyżka wody 5 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka masła Dodatkowo: płatki migdałowe Wykonanie: Ciasto: Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. W misce łączymy mąkę przesianą przez sito, przyprawę korzenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz sól. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na gładką, puszystą masę. Nie przerywając ubijania, wlewany cienkim

Kuchnia MagdaLeny
Brownie fasolowo-porzeczkowe 154

Uwielbiam piec ciasta, lecz mimo tego, że są smaczne, nie zawsze są zdrowe... Dlatego postanowiłam poszukać czegoś zdrowego, ale zarazem oryginalnego. I tak oto natknęłam się na to pyszne ciasto na bazie mąki żytniej i czerwonej fasoli. Do tego płatki owsiane i czarne porzeczki... Nikt z gości nawet nie pomyślał, że ciasto jest bez czekolady (pomijając(...)mąki żytniej, 2 czubate łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki brązowego cukru, łyżeczka soli, puszka czerwonej fasoli, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, szklanka czarnej porzeczki, szklanka wody, 1/2 szklanki płatków owsianych, 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady, cukier puder do oprószenia. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać płatki owsiane, cukier brązowy oraz

Z miłości do słodkości
CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE SERNIKIEM GOTOWANYM 345

CIASTO: jaja 6 szt. mąka 1 szkl. cukier 1 szkl. soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka kakao 2 łyżki czubate przyprawa do piernika 1 łyżka cynamon 1 łyżeczka anyż mielony 1/2 łyżeczki PONCZ: rum 1 kieliszek woda przygotowania lub mineralna 3 łyżki MASA SEROWA: twaróg 1 kg dwukrotnie zmielony cukier 3/4 szkl. budyń waniliowy 1 op ( bez(...)wlewamy do masy serowej. Mieszamy, aż masa zgęstnieje i powstaną pęcherzyki, wtedy odstawiamy z gazu.  3.  CIASTO:  Jaja ucieramy z cukrem i kakao do puszystości. Dodajemy mąkę, anyż, cynamon, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia., Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem tortownicę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

Kuchnia Paulettes
Ciasto Biskup 813

cukier i miksujemy, aż piana będzie sztywna. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku, następnie proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Blaszkę do pieczenia (u mnie 22x34 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni (grzanie góra/dół). Upieczony biszkopt odstawić do całkowitego wystudzenia. Składniki [GALARETKA(...)uzyskania gładkiego kremu. Składniki [CIASTO KOKOSOWO-MAKOWE] 4 białka 1 szkl. cukru 1 szkl. wiórków kokosowych 1 szkl. maku Białka wlewamy do miski i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i nadal miksujemy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mak i mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 25 minut

psgotujemy
Ciasto maślane z truskawkami 93

Delikatne, puszyste ciasto pachnące słońcem i truskawkami. Można je jeść bez opamiętania. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 x 36 cm Co potrzeba: 900 g truskawek średniej wielkości 5 jajek, 200 g miękkiego masła, ¾ szklanki cukru, 1 i ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 450, 1 łyżka płaska proszku do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie cukru waniliowego, 6 łyżek(...)misce na jednolitą masę, dodajemy kolejno po jednym jajku, ucieramy 1-2 minuty. Masa będzie wyglądała jak zwarzona. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ucieramy na gładką masę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ¾ ciasta, rozprowadzamy równomiernie. Ciasto będzie dość gęste. Na ciasto układamy truskawki jedna obok drugiej. Do pozostałego w misce ciasta dodajemy mleko, dokładnie mieszamy

Bułka z Chlebem
Murzynek Mamy 145

Takie samo ciasto kiedyś piekła moja mama. Korzystała ze sprawdzonego przepisu, lecz niestety nie podam źródła, ponieważ już wtedy mała Di interesowała się książkami kucharskimi - czego dziś efektem jest brak okładki.  Jest to najlepszy Murzynek, jakikolwiek jadłam - mocno czekoladowy, wilgotny i bardzo puszysty. Naprawdę nie ma sobie równych! Przepis podaję oryginalny, bez żadnych modyfikacji i ulepszeń - nie trzeba(...)Odlać 1/2 szklanki masy na polewę. Resztę ostudzić i dodać do niej 2 łyżki wody, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do reszty składników.   Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (ja wyściełam papierem do pieczenia). Piec 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku

Di gotuje
Drożdżowy placek owsiany, bez wyrabiania 70

piekarnika.  Upieczone ciasto prezentowało się podejrzanie obiecująco. Po pierwszym cięciu pierwsze wrażenie okazało się nie być złudzeniem. Puszyste, wyrośnięte, rumiane, lekkie, na ciepło wręcz kruszące się w dłoni, aromatyczne ciasto drożdżowe.  Soczyste jabłuszko zatopione w jego strukturze  i chrupiąca, pyszna, choć razowa kruszonka. Po przestudzeniu, lukier cytrynowy grubymi smugami pokrył rumianą powierzchnię ciasta,  które(...)czasie ciasto, które wyraźnie się spieni, mieszamy łyżką, ruchami okrężnymi i góra - dół, około 1- 2 minut.  Jeśli po wymieszaniu wyda Wam się zbyt lejące, dodajcie odrobinę mąki,  ale jak już wspomniałam, powinno pozostać półpłynne,  dość gęste, gładkie - bez grudek. I takie właśnie przekładamy  do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowane plasterki jabłka wciskamy

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania