Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód:
Smakołyki AsiPojawiły się już pierwsze truskawki.Sezon krótki więc trzeba korzystać tym bardziej że truskawki bardzo lubimy.Więc zapraszam na pyszny,delikatny torcik na jogurcie naturalnym. Składniki: Spód
Ala piecze i gotuje3 BIT chyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi, że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej
Słodka Kraina WypiekówProste ciasto bez pieczenia Co powiecie na takie czyste szaleństwo bez pieczenia? Ciasto super szybkie które idealnie nada się na każdy weekend i nie tylko. No właśnie, w niedzielę miałam urodziny i postanowiłam sobie sprawić coś takiego czekoladowego. Uwielbiam połączenie banana z czekoladą, a chrupiący spód ciasteczkowy idealnie dopasował całość. Na pewno znacie popularną tartę banoffee(...)pudrem i ubitą przekładamy na zastygniętą masę czekoladową. Ciasto najlepiej przed podaniem potrzymać chwilę w lodówce. Na zdjęciach widzicie porcję ciasta po godzinie w lodówce. Im dłużej schłodzone tym ciasto będzie bardziej zwarte. Z foremki wykroiłam 10 małych porcji. Jedna to 350 kcal Szybkie ciasto na niedzielę Ciasto bez pieczenia – czekolada z bananami Tarta na ciasteczkowym spodzie
RelaxtimePrzepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako
Smakowy Rajbez pieczenia, a ja szczególnie. Po pierwsze robi się je szybciej, po drugi szybciej też się je zjada;) po 3 są tak samo pyszne jak te tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych składników smakowo i inaczej je po prostu złożyłam. Mówię Wam pychota! Składniki: 1 opakowanie herbatników
Życie zaczyna się w kuchnibez pieczenia, bardzo prost w przygotowaniu. Przepis został zaproponowany na wspólne wypiekanie z cyklu Ciasto na niedzielę . Powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie robiłam ciasta ze śnieżką z torebki, wszelkie takie przepisy omijałam szerokim łukiem. Postanowiłam jednak spróbować, bo ciasto wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników
Ewusiowe SmakiMiał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i
Walijskie Pichceniedobrej jakości) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jaj 200 g herbatników 100 g masła cukier puder do masy - 1 szklanka (tutaj najlepiej dobrać ilość wg uznania, bo masa z dodatkiem kajmaku już jest słodkawa) Wykonanie: Blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć zmielone z masłem herbatniki. W misie miksera umieścić ser, dołożyć do niego(...)przez około 20 sekund, by dobrze się wchłonęło, dopiero dodać kolejne. Masę wylać na herbatniki. Sernik wstawić do nagrzanego pieca w 180 stopni na 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez jeszcze 100 minut. Łącznie pieczemy 2 godziny. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik jest już chłodny, przygotować polewę
Poezja Smaków - blog kulinarnybez cukru ) 500 g malin świeżych lub mrożonych 200 g herbatników FIBROKI przepis Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i wystudzamy. Do miski przekładamy serek homogenizowany lub twaróg, dodajemy jogurt i całość miksujemy, następnie dodajemy porcjami żelatynę, stale mieszając. Do gładkiej masy serowej dodajemy maliny ( możone maliny rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru soku ) i wszystko delikatnie razem łączymy. Herbatniki FIBROKIF kruszymy na mniejsze części i umieszczamy je w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na ciastka wylewamy masę serową i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc aby dobrze stężało. Tak przygotowany sernik podajemy z konfiturami dietesse-3 albo musem malinowym. Artykuł Sernik na zimno + film pochodzi
Smakowite Daniaokresie przedświątecznym, kiedy pieczenia jest naprawdę dużo, zdarza się to często. Nawet jeśli ciasto wyjdzie dobre, często odcinamy brzegi, albo wyrzucamy pozostałości. A to błąd! Zarówno z zakalca, jak i "resztek" naszych świątecznych wypieków możemy zrobić pyszną bajaderkę. Im więcej różnych ciast zmieszamy ze sobą tym smaczniej! Nasza dzisiejsza bajadera powstała głównie z ciasta czekoladowego z sernikową masą. Niestety(...)robotę i doskonale skleja całą masę. SKŁADNIKI: ok. 1 kg zakalca bez masy (mogą być to resztki ciast, skrawki, ciasteczka) * 150 g herbatników 125 g margaryny 1/2 szklanki mleka 1/ 4 szklanki cukru (jeśli ciasto było słodkie można pominąć) 2 - 3 łyżki kakao (jeśli użyte ciasto było czekoladowe można pominąć) garść suszonej żurawiny 4 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu
Kuchnia od dwojgaszklanki cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 75 ml Advokatu *Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń ( bez tych dwóch wyjętych do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa 250 ml wrzątku *Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (ok. 300 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml wody Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia biszkoptu, jajka ubijamy z cukrem, aż staną(...)składniki się połączą. Gdy będą już połączone dodajemy pokrojone w mała kostkę brzoskwinie i mieszamy za pomocą łyżki, delikatnie. Spód formy (30x25 cm) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia (boków niczym nie smarujemy) i wylewamy do blachy ciasto, wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, do suchego patyczka, następnie studzimy, delikatnie
Piekę, bo lubięJak publikowałam przepis na jogurtowca z jeżynami obiecywałam niebawem drugą wersję z malinami. Tak o to Szanowni Państwo przedstawiam wersję malinową. Składniki na małą formę
Życie zaczyna się w kuchniPojawiają się pierwsze truskawki. Nasze , polskie..ochota na ich zakup była większa niż cena. Powstał takim sposobem lekki serniczek, który przygotujecie w kilka chwil Składniki: opakowanie
Z Majeczką w kuchniOd jakiegoś czasu miałam straszną ochotę na blok czekoladowy. Chodził za mną i chodził aż w końcu go zrobiłam ;) Lekko go odchudziłam. Zamiast cukru dodałam ksylitol
Smakołyki AsiW piątkowy poranek zapraszam na pyszne deserki z bananami. Warto je przygotować, bo są przepyszne. SKŁADNIKI: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki cytrynowej
Tradycyjna kuchnia Kasi