Przepyszny lekki i bardzo orzeźwiający sernik na zimno z dodatkiem morelowego musu. Inspiracją był przepis pochodzący z tej strony, z kilkoma zmianami. Składniki na
Słodka Kraina Wypiekówpaczki herbatników szkolnych 3/4 szklanki rumu (nie dałam) Wykonanie: Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Dodawać pojedynczo żółtka, miksując. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połaczenia składników Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać
O kuchni z uczuciemJest już coraz cieplej, słoneczko pięknie świeci stąd pomysł na przygotowanie bardzo
Pan i Pani Smith w kuchniJak kilka dni temu trafiłam na ten przepis od razu wiedziałam, że to ciasto muszę zrobić. Łatwe w wykonaniu, szybkie i jakby tego było mało nie
Zofianaciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascsrpone 4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzoną śmietankę i serek ubijamy razem(...)dnie układamy herbatniki, jeden przy drugim. Na warstwę herbatników (pasują tutaj każde) wylewamy schłodzoną masę. Całość umieszczamy na pół godziny w lodówce. Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku. Na masie śmietanowej układamy truskawki i powoli zalewamy je tężejącą galaretką. Wkładamy ponownie do lodówki. Ciasto najlepsze jest
MamaOskarkaDziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia. Najważniejsze o czym musimy pamiętać to
Passion of Cookingłyżce zimnego budyniu. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wyłożyć warstwę herbatników. Masę podzielić na 3 części, kiwi obrać i pokroić w plastry około 0,5 cm. Wyłożyć pierwszą część masy, część kiwi przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą część masy, ponownie kiwi i znów przykryć herbatnikami. Na górę wyłożyć ostatnią część masy. Trzy galaretki rozpuścić(...)litrze wody i ostudzić (galaretka na cieście powinna być zawsze sztywniejsza). Zimne wyłożyć na ciasto. Przechowywać w lodówce. Zwykła galaretka nie zetnie się na kiwi, chyba, że masz pod ręką galaretkę bez żelatyny. Wówczas możesz dodać więcej kiwi i ułożyć plastry na samej górze. Taką galaretkę bez żelatyny oferuje firma Delecta. Jeśli jednak posiadasz zwykłą galaretkę, wylej
Mojewlasne.plpieczenia. Wzorowane na znanej i popularnej chatce puchatka, tudzież chatce baby jagi trójkątne, herbatnikowe ciasto obficie nadziane pysznym kremem zawsze zachwyca wyglądem i zniewala smakiem. U mnie była już chatka puchatka bez masła i chatka maxi kinga , dziś wersja z malinową frużeliną i delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. składniki: 30 szt herbatników szkolnych 100 g ciemnej
6nieboherbatnikami. Posypać posypką kokosową. Schłodzić w lodówce (już po około 1 godzinie jedliśmy ciasto - pycha):)) Posypka 5-6 łyżek wiórek kokosowych, 1 duża łyżka masła, 2-3 łyżki cukru brązowego Wykonanie W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier ,a następnie wiórki kokosowe. Prażyć na małym ogniu ,ciągle mieszając do zbrązowienia . Delikatne, puszyste ciasto bez pieczenia polecam
w mojej kuchnilepszych ciast bez pieczenia jakie jadłam, jest przepyszne i bardzo proste do zrobienia. Już wiem, że to ciasto zagości w moim domu na stałe :)Przepis zaczerpnęłam z bloga Magiel kuchenny. SKŁADNIKI: 2 budynie bananowe z cukrem, 3 szklanki mleka, 200 g masła, 1 banan, 1 galaretka cytrynowa, kilka kropli soku z cytryny, ok. 12 herbatników
Aga w kuchniProporcje składników do tortownicy o średnicy 22cm Spód: 100g herbatników pełnoziarnistych 100g domowego masła orzechowego (lub gotowe masło 100%) Herbatniki połamać na mniejsze kawałki, rozdrobnić w blenderze. Dodać masło orzechowe i mieszać do uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki(...)wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco wcześniej, zależnie od piekarnika; wystarczy
peanutbuttermonsternastępnie żółtka za każdym razem miksując. Do ubitej masy jajecznej dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na biszkopt z makiem: 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej(...)dodajemy mak oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe, bez cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka
Domowy Smak Jedzeniakarmelowej E.Wedel 2 duże paczki herbatników (zbożowych lub maślanych jakich chcecie) 1 tabliczka mlecznej czekolady ( albo 2 dla lepszego efektu) 1 szklanka pszenicy w miodzie ( np. płatki śniadaniowe Kangus) Wykonanie: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 36 cm (duża blacha) wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę herbatników. Czekoladę karmelową rozpuszczamy w kąpieli(...)płynną czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem
W kuchennej krainieDziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód:
Smakołyki AsiPojawiły się już pierwsze truskawki.Sezon krótki więc trzeba korzystać tym bardziej że truskawki bardzo lubimy.Więc zapraszam na pyszny,delikatny torcik na jogurcie naturalnym. Składniki: Spód
Ala piecze i gotuje