chrupiąca sałatka - 2000 przepisów (strona:37/134)

Sałatka z pieczonych rzodkiewek i krewetek 186

Chrupiące, słodkie pieczone rzodkiewki i jędrne pieczone krewetki al dente. Doskonały duet. Również kolorystyczny. Sałatka z pieczonych rzodkiewek i krewetek – smakuje doskonale. Łączy je genialnie prosty sos. Rzodkiewki i krewetki z pieca Lech Wałęsa, w swoich dobrych latach, kiedy potrafił rzucać niezłymi bon motami, wyjaśniał zagranicznej opinii publicznej, że polscy komuniści są jak rzodkiewka: z zewnątrz czerwoni

Niedzielny kucharz
Sałatka z dynią, jarmużem i nerkowcami 178

Typowo jesienna sałatka, w której znajdziecie to, co teraz jest najlepsze.  Dynię, jarmuż i orzechy.  Sałatka lekka i bardzo zdrowa.  A do tego chrupiąca.  Spokojnie można zapakować ją do pudełka i zabrać na drugie śniadanie, czy też obiad do pracy.  W wersji do pudełka polecam użyć podgotowanego jarmużu (czipsy w połączeniu z dynią stracą swą(...)stanie się gładki.  Można to zrobić w słoiczku, potrząsając nim. Gotowy kuskus wymieszać z upieczoną dynią, jarmużem i orzeszkami.  Polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać. Jeżeli zabieramy sałatkę do pracy / szkoły wymieszać tylko kuskus, dynię i gotowany jarmuż.  Przed podaniem dodać orzeszki i całość polać sosem.   wpis sponsorowany

Sto kolorów kuchni
Twaróg z papryką, rzodkiewką i dodatkami (sałatka) 208

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Sałatka - czy twaróg z dodatkami? Bez różnicy jak to nazwiemy - smak pozostanie ten sam. Smakowite połączenie sera, chrupiącej papryki, rzodkiewki i szczypiorku z cebulą, które idealnie łączy się ze świeżym pieczywem. Sałatka/twaróg nadaje się również na dodatek obiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo.  Ważne, aby papryka była kolorowa

Di gotuje
Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 479

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Słodka gruszka, wyrazisty ser i chrupiące orzechy na mieszance sałat. Wszystko polane sosem miodowo – cytrynowym. Przepyszna sałatka z ciekawą kompozycją smakową. Polecam każdemu Post Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sałatka z kapustą, gruszką i lazurem 118

Połączenie smaku słodkawej gruszki, chrupiących orzechów i wyrazistego lazura z lekko pikantną rukola oraz kapustą pekińską. Jedna z moich ulubionych sałatek gotowa w maksymalnie 10 minut.   Składniki: (na dwie duże porcje) pół kapusty pekińskiej duża garść rukoli twarda gruszka 10-15 orzechów włoskich 100g sera lazur błękitny oliwa extra virgin sól, pieprz, ew. papryczka chilii Wykonanie: Kapustę drobniutko poszatkować

Pyry na Gaz
Panzanella – toskańska sałatka chlebowa 346

tylko mnie . Dzieciaki co prawda nie pokochały jej ,no ale starszy synowiec , zaszczycił próbą smaku , a to już i tak ok. Sałatka jest ciekawa , mimo że wydaje się iż chleb rozmięknie , to dobrze wypieczone grzanki, zostają chrupiące i mega aromatyczne . Polecam , szczególnie do grilla , jest to rewelacyjna odmiana po nudnej już ” greckiej” sałatce ..bo ile można jeść

Ogrodnik w podróży
Wiosenna sałatka jajeczna 199

Pyszna wersja sałatki jajecznej. Wersja wiosenna bo z wiosennymi dodatkami-chrupiącą rzodkiewką i kwiatami szczypiorku. składniki: 6 jajek 300 g rzodkiewek 2 garście kwiatów szczypiorku majonez ok 2-3 łyżki ewentualnie pieprz do smaku Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki oczyścić i również pokroić w drobną kostkę. Dodać rozdrobnione kwiaty szczypiorku i wszystko wymieszać(...)Następnie połączyć z majonezem. Można jeszcze nieco doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem. Sałatka podana w misce z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
Sałata. Ser. Szparagi. Sałatka z mizuny ze szparagami , pomidorami i serem Burguitos de arias 156

Chrupiące szparagi, delikatne liście sałaty, soczyste pomidory, łagodny ser i pachnący sos. To wszystko w kilka minut pozwoliło mi stworzyć pyszna sałatkę. Tak niewiele trzeba żeby zjeść dobry i zdrowy posiłek.   ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z młodych listków z soczewicą, burakiem i pomarańczą 136

domu przywitała mnie znów mroźna zima, więc nie pozostaje mi nic innego jak przywoływać wiosnę w kuchni. Czynię to za sprawą kolorowej, ale też pożywnej i pełnej smaku sałatki z młodych listków z soczewicą, burakiem i pomarańczą.  Botwinka to jedno z moich ulubionych wiosennych warzyw i cieszę się, że nie muszę czekać do maja, aby zaprosić ją do mojej(...)składa się z lekko kwaskowatej czerwonej i zielonej botwinki, wyrazistej rukoli i delikatnego szpinaku. Mix ma przyjemny, orzeźwiający smak, który świetnie łączy się z chrupiącą czerwoną cebulką, soczystą pomarańczą i ziemistym burakiem tworząc sałatkę petardę! Dodałam do niej także dającą sytość zieloną soczewicę, dzięki której nie zapomnicie o tym daniu po 5 minutach ;) Atutem mieszanki od Fit & Easy

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z jajek i awokado 160

Odcięcie od internetu i brak kuchni, zrobiły swoje. Na początek prosta sałatka z jajek i awokado. Najsmaczniejsza w dniu przygotowania. Świetnie sprawdza się i jako sałatka, i jako pasta do chleba. Polecam na chrupiących grzankach! składniki 4 jajka 1 awokado 2 - 3 łyżki szczypiorku 5-6 listków bazylii 2 łyżki majonezu łyżka oliwy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz papryka

Stare Gary
Seler kiszony sałatkowy z gorczycą i koperkiem 173

selera? Przyznam, że wcześniej nigdy takiego nie jadłam więc pakując go do słoików byłam bardzo ciekawa co z tego wyjdzie. Wyszła bardzo przyjemna, lekko pikantna, sałatka z kiszonych warzyw. Selery w kiszonce pozostały chrupiące, a jednocześnie zmieniły smak na kwaskowy. Ponieważ to warzywa i surówki z selera to taka kiszona wersja bardzo mi odpowiada. Czy Wam też zasmakuje to musicie

Smaczna Pyza
Chleb orkiszowy 169

minut. Po tym czasie wyjąć z formy i odstawić na kratę do wystudzenia. Ten etap jest niezwykle waży, ponieważ to od niego zależy czy uzyskamy chrupiącą skórkę. Podawać z ulubionymi pastami lub do sałatek

Jaglusia
Smażony ser Halloumi 164

tylko na zimno ale również grillowany czy smażony. Polecam tą małą przekąskę, ser smażony podany z sosem malinowym jest niesamowity w smaku, kremowy i chrupiący zarazem. Można go również włączyć w skład sałatek. W Grecji smażony jest w specjalnych patelenkach, dość głębokich z dwoma uszkami, zwanych saganaki. Zapraszam na pyszną przekąskę. Smażony ser Halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie