Sałatka z dzikiego ryżu, z dodatkiem zielonych warzyw, jest doskonałym daniem na lekki lunch. Doskonale pasuje także do grillowanego lub pieczonego mięsa . Jest chrupiąca, soczysta. Mięta i pomarańcza świetnie pasują do zielonych szparagów i groszku, dodając sałatce dodatkowej lekkości i świeżości. Sałatka jest po prostu pyszna! Tę sałatkę zrobiłam właściwie tylko dla siebie , komponując ją wedle własnych upodobań. Miałam nadzieję, że cała miseczka moja, bo Żarłoczek za zielonym przecież nie przepada, szparagi w... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.