składniki* 1 czerwona papryka* 30 ag łopatki wieprzowej* 1 łyżka mąki pszennej* oliwa z oliwek* 250 g makaronu Chow Mein, eweskichntualnie makaron z zupek chiń* 1 łyżka sosu sojowego* natka pietruszki* przyprawy(pieprz, sól, vegeta)Sposób wykonaniaPaprykę oczyścić i pokroić w paseczki.Mięso pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem, a następnie pokroić w paski.Przyprawić solą, pieprzem i vegetą
Mix smakuskładniki* 500 g surowej szynki wieprzowej* 180 g pędów bambusa (waga po odsączeniu z zalewy)* 1 papryka czerwona* 1/2 niedużego brokuła* 1 średnia marchewka* kilka plasterków
Mix smakuChow Mein to szeroka nazwa potraw ze smażonymi noodlami. Chyba jest to najpopularniejsze jedzenie na wynos w Irlandii. Jest to danie przepyszne, szybkie, można wykorzystać pozostałości w lodówce.Oto moja wersja tego klasykuNa ok 3 porcje:1 łyżka oleju roślinnego1/2 drobno posiekanej papryczki chili2 ząbki czosnku drobno posiekanego2cm imbiru startego na tarce1 łodyga selera naciowego pokrojona w plasterki4-5 młodych
Kulinarna rozmowagroszek cukrowy 0,5 cukinia 0,5 papryka czerwona 0,5 ogórek świeży 1 cebula 0,5 por część biała 3 ząbki czosnek 5 pomidorki koktajlowe 10 dag makaron chow mein noodles 10 dag sos boemboe olej do smażenia sól Wykonanie. Cebulę, czosnek, por , paprykę pokroić w paski, przesmażyć na woku. Dodać cukinię i ogórek, na koniec pomidorki
Kulinarny karnet Christopheramrożonego zielonego groszku 5 -6 pieczarek 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 1 papryczka chili 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 - 3 łyżki sosu rybnego sól do smaku makaron chow mein Wykonanie:Szalotki kroimy w cienkie piórka, kurczaka kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy piersi z kurczaka
Kulinarne przygody Gatitybłyskawicznych. Lekko pikantne i bardzo sycące. Dzięki fasoli szparagowej i jajku w koszulce taki makaron może być pełnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI (porcja dla 4 osób) 250 gram makaronu chow mein 3 garście ugotowanej zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 3 suszone chilli (jeśli nie lubicie ostrego smaku nie dodawajcie) 3 łyżki stołowe chilli hot beans kilka grzybów
OstryKęsDzisiaj zapraszam Państwa na kuchnię azjatycką, przepyszne połączenia smaków i aromatów, tak odmienna od kuchni polskiej a taka smaczna i nietuzinkowa. Dla mnie to początek spotkań
SMYKWKUCHNIsosu sojowego 4 łyżki sosu teryiaki sok z połowy limonki szczypta soli 4 łyżki sosu słodkiego chili pieprz panierka/ tempura chińska do kurczaka olej sezamowy makaron sojowy lub chow mein + 1 łyżka sosu teriyaki + garść szczypiorku Do Woka wlewamy olej sezamowy. Siekamy drobno papryczkę chili i imbir. Wrzucamy na jeszcze zimny olej i czekamy aż się podsmaży
Mango Papajabogactwem smaków – ostra, słona, lekko słodkawa. Bez problemu można kupić ją w Polsce. Uwaga, z poniższego przepisu powstanie ostre danie. SKŁADNIKI (porcja dla 4 osób) 250 gram makaronu chow mein podwójna pierś z kurczaka duża cebula 2 suszone chilli (jeśli nie lubicie ostrego smaku nie dodawajcie) 3 łyżki stołowe chilli hot beans kilka grzybów mun szczypior 3 łyżki oleju
OstryKęsmniejsze kawałki np. na pół (na jeden kęs). Dorzucamy pokrojoną kaczkę do składników w woku. Wszystko mieszamy aż utworzy się w miarę gęsty sos. Podajemy z ryżem lub makaronem chow mein. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dodatkiem może być sałatka z ogórka i jabłka. Brzmi banalnie, ale to daje ciekawy efekt smakowy. Sałatka: ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Tak samo
OstryKęsSkładniki na 2 sztuki: Opakowanie ciasta francuskiego (375g) Pół piersi z kurczaka (ok. 30 dag) Mieszanka warzyw chińskich (400g) 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki imbiru Sos chow mein (blue dragon) – saszetka 120g 10 dag sera żółtego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej Kamis Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy i imbir. Wymieszać. Marynować
Fabryka pomysłówSprawdź inne wyszukiwania: