No to klops ! Ale za to jaki - z wieprzowiny, doprawiony grzybami, rozmarynem, cebulą i cydrem. Jako dodatek do kanapek jest naprawdę świetny. Taka pieczeń sprawdzi się
Smaczna PyzaNo i się zaczęło mistrzostwa świata w piłce nożnej co się z tym wiąże, że mój M zajął honorowe miejsce przed telewizorem i ma stały dostęp
Basia w kuchniZapraszam dzisiaj Państwa, do wspólnego wypieku chleba, takiego prawdziwego bez konserwantów, ulepszaczy i spulchniaczy. Smacznego, zdrowego i pożywnego, takiego, który nie traci świeżości przez dobrych kilka
SMYKWKUCHNIDzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba, więc prezentuję prosty i smaczny - chleb. Piekę go od bardzo dawna, smakuje on całej rodzinie, a znika w mgnieniu oka, kiedy
Truskawkowa FiestaJeżeli macie w domu bochenek lekko czerstwego chleba i nie macie ochoty na domowe grzanki, to zachęcam do przygotowania pieczonego chleba wraz z dodatkiem masła oraz żółtego sera. Przed podaniem całość posypcie szczypiorkiem, ponieważ doda lekkiej ostrości. Składniki: 1 bochenek pszennego chleba 1/2 kostki masła (100 g) żółty ser (w plasterkach) 2-3 ząbki czosnku cebula dymna (wraz ze szczypiorkiem
Ugotowaćjeśli ktoś ma).Bochenek zgrabnie przerzucić z koszyka na łopatę, szybko naciąć, a potem przerzucić na kamień, jednocześnie wlewając do formy ustawionej na dnie piekarnika pól szklanki wrzątku. Kiedy chleb zacznie się rumienić, otworzyć na chwilkę drzwiczki piekarnika, żeby usunąć nadmiar pary. Piec ok. 40 minut. Lista piekących ten pyszny chlebek.: Amber z bloga Kuchennymi Drzwiami Ania(...)ogród. Anna z bloga Życie od kuchni Aga z bloga W sezonie... Alucha z bloga Nie-ład mAlutki Bożena czyli ja z bloga Moje domowe kucharzenie Bożenka z bloga Smakowe kubki Danusia z bloga Co mi w duszy gra. Gatita z bloga Kulinarne przygody Gatity Gosia z bloga
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z chrupiącą skórką. Nie trzeba go zagniatać, wystarczy wieczorem wymieszać wszystkie składniki i
Marta GotujeIdealne śniadanie? Świeże pieczywo z chrupiącą skórką, domowa konfitura, biały ser, kubek kawy z mlekiem. Tak! To lubię! I ze wszystkich sił będę Was przekonywać do pieczenia chleba. Bo nie ma lepszego. Kto spróbował, ten wie. Chleb który dziś Wam prezentuję to efekt małego eksperymentu. Ma ciekawy kolor i smak, a to za sprawą tartej marchewki oraz świeżego soku
Smakowity Blog KulinarnyChleb, kto nie kocha zapachu domowego pieczywa? Pieczywa z chrupiącą skórką...delikatnym ale bogatym wnętrzem? Chleba do włoskich przystawek? Zapraszam na włoska ucztę z szynka parmeńską w tle, oliwkami...i kto wie, kto wie dobrym czerwonym winem? Składniki -500 g mąki chlebowej -2 łyżeczki miodu spadziowego -1 łyżeczka soli -20 g drożdży -3 łyżki oliwy z oliwek
Z Kuchni Do KuchniPyszna, prosta w przygotowaniu domowa wędlina, która smakiem przewyższa wszystkie kupne wędlinopodobne wyroby :)Składniki:boczeksólpieprzpapryka słodka i ostraziele angielskieliście lauroweMięso można upiec w całości, ja jednak
chwile dla mnieprzyczyn ( oczywiście obiektywnych i najzupełniej usprawiedliwionych), cały czas nie mogą zamiarów swych, przekuć w czyn. Jeżeli bowiem niepowtarzalny smak domowych wypieków, jest niewystarczającym argumentem, do wykonania własnego wypieku, to może stanie się nim fakt, że po dodaniu do chleba siemienia, przestaje on być, już tylko pieczywem. Taki wypiek jest przecież jak lek ( o szerokim wykorzystywaniu lnu w farmakologi
Miód i pieprzMamy rok 2014 a w piekarniach ciężko dostać chleb bez drożdży! Nie sądziłam, że takie rzeczy są możliwe, a jednak ..... Na szczęście wszytko można zrobić samemu
Basia w kuchniPodjęłam kolejne wyzwanie na Ugotuj z nami klik, tym razem Maria podała przepis na piwny chleb. Chleb jest bardzo prosty w wykonaniu, nawet jeśli ktoś będzie
Basia w kuchni