oraz przepis na "polską chińszczyznę". Ostatnio dość często brałam udział w dyskusjach i czytałam na temat tzw. Super Food (polecam ten artykuł) . Zastanawiałam się co to dokładnie takiego..czy tylko algi, zielone kawy..czy też zwykłe, najzwyklejsze produkty, które ma większość z nas w lodówce lub na półkach w kuchnii. Doszłam do wniosku, że to po prostu wszystko(...)sambar masala, sosu worchester i wielu rodzajów musztardy. Żółty ryż z kurkumą ( Nasi Kuning ) jest popularny na wschodnich wyspach Indonezji. W marokańskiej kuchni jest stosowana do przyprawiania mięs, szczególnie jagnięciny z warzywami. Jest także używana w mieszankach przypraw na Karaibach i w północnej Afryce oraz jako napar herbaciany na Okinawie w Japonii. Często używana do rybnego curry, prawdopodobnie dlatego
CzarnawisienkaZaczął chodzić za mną chińczyk. Chodził, chodził i wychodził, jednak nie poszłam na łatwiznę, a sama przygotowałam. Mniej po chińsku bardziej po tajsku - wyszło bardzo dobre
Brzuszki ŁakomczuszkiSprawdź inne wyszukiwania: