Dzień dobry! Mam dziś dla Was super propozycję na ciasto świąteczne - makowiec na kruchym spodzie. Jest to alternatywa dla tradycyjnych drożdżowych makowców! Serdecznie polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's worldNa Śląsku 4 grudnia obchodzona jest Barbórka czyli tradycyjne święto górnicze. Barbara z Nikodemii jest patronką dobrej śmierci i trudnej pracy. Barbórka rozpoczyna się poranną, uroczystą
kuchniabellissima.wordpress.comW poniedziałek była ostatnia rocznica moich narodzin, która zaczyna się od dwójki. W przyszłym roku nastąpi zmiana kodu na trójkę. I zero (brrr!). Ale póki co
W kuchni KatieBabeczki z płynnym środkiem- bardzo efektowny deser, wbrew pozorom bardzo prosty, tani i szybki w przygotowaniu. Najważniejsze, aby nie zważyć czekolady podczas jej roztapiania, dalej pójdzie
Cook&LoveNa szybie weekendowe ciasto polecam sernik na zimno z galaretką jabłkową. Na g ó rę kruszymy czekoladę, podajemy z bitą śmietaną. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNa szybie weekendowe ciasto polecam sernik na zimno z galaretką jabłkową. Na g ó rę kruszymy czekoladę, podajemy z bitą śmietaną. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSernik z orzechowymi Michałkami to z decy dowanie porcja dla tych, którzy lubią połączenie sera i czekola dy z wyczuwalną nutką orzechów. Ciasto zaliczam do
ChilliJemyPamiętam jak pojawił się szał na ciasta z kubka. Nigdy nie miałam ochoty na chemiczne ciasta w pięć minut. Kilka razy chciałam zrobić swoje, ale ostatecznie
KucharzycaSama już dawno nie spożywam wypieków na białej mące, unikam cukru i słodyczy, ale czasami piekę coś dla znajomych, którzy (na ich szczęście!) mogą sobie pozwalać
W kuchni KatieJuż prawie koniec jagodowego sezonu dlatego pomyślałam ,że upiekę serniczek jagodowy . Nie jest zbyt słodki a bita śmietana świetnie komponuje się ze smakiem jagód
Wypieki ReneDzisiejszy przepis jest dla mnie wyjątkowy. Wczoraj upiekłam własnie to ciasto chcąc nim uczcić pamięć o mojej mamie, bo pochodzi on właśnie z zeszytu z jej
W kuchni KatieSpacerując dzisiaj z Ptysią, uzbierałam wyjątkowy uroczy bukiet. Kilka bzowych odcieni: od bieli, poprzez coraz intensywniejsze fiolety, aż do tego głębokiego, który zawsze wprawia mnie w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW ostatni dzień kwietnia C. ma urodziny. W tym roku szczęście dopisało, i oboje mieliśmy wolne. Imprezy jednak, nawet najmniejszej, nie zaplanowaliśmy; w mieszkaniu po brzegi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeRobiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i
Ana Mari's worldczyli kruchy i lekki jabłecznik Pyszne lekkie i po czasie :) Urodziny dawno były, zreszta szarlotka też była po czasie. Jednak faktem jest, że była lekka, pyszna
Lajtkraft food intolerance