burger - 2273 przepisów (strona:51/152)

Domowe bułki do burgerów 231

moim domu często pachnie domowymi wypiekami. Chałki, chleby, bułki to przecież klasyka, której nie może zabraknąć. Bułki do burgerów charakteryzują się tym, że są delikatne z duża ilością sezamu. Koniecznie się kiedyś na nie skuście :) Domowe bułki do burgerów Składniki: 250 g mąki pszennej typ 500 13 g świeżych drożdży 1 jajko 125 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Burger z głogu i soczewicy czyli kajzerka pomyślności 164

spore pestki, przecieramy go przez sito. W wyniku tego powinna nam powstać gęsta pasta. Niektórzy robią z niej ketchup, ale ja postanowiłem użyć jej jako lepik do soczewicowych burgerów. Łączymy pastę z soczewicą, formujemy płaskie okrągłe kotlety i pieczemy je w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku jakieś 15-20 minut. Bułkę kroimy na pół, a następnie wkładamy burgera oraz

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak przygotować grilla 191

każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być ponacinana w poprzek. Nie musimy jej marynować, ale moim zdaniem zamarynowana smakuje lepiej. Grillujemy około 5 – 8 minut z każdej strony. Burgery wieprzowe lub drobiowe w zależności od grubości grillujemy na niezbyt gorącym grillu, przez około 3-5 minut z każdej strony, burgery wołowe wymagają nieco dłuższego pieczenia. Skrzydełka i udka

Cztery Fajery
Burgery z soczewicy i marchewki 114

Wegetariańskie burgery z soczewicy i marchewki to mój świeży eksperyment, jeżeli chodzi o dania bezmięsne. Z podstawowych dodatków postawiłam na rukolę i ser pleśniowy, którym mogłabym zajadać się non stop. Do tego nie mogło zabraknąć sosu – przygotowałam pomidorowy. Przepyszna opcja nie tylko dla wegetarianów. Sądzę, że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego, […] Artykuł Burgery z soczewicy

Pink Envelope
zdrowy burger z awokado 137

Czasami każdy ma ochotę na burgera. Można oczywiście wyjść z domu i udać się gdzieś na miasto. Ale można również zrobić sobie takiego burgera samemu w domu. Wtedy możemy sobie wybrać takie składniki jakie nam odpowiadają. Co prawda możliwość taką nam dają kanapki w punkcie na S, ale ta jest zdrowsza ;) Mając w zanadrzu awokado powstał zamiast majonezu

Gotowanie z pasją
Bułki do burgerów 138

Dzisiaj domowe bułki do burgerów z sezamem, czyli podstawa dobrego burgera. Bułeczki są mięciutkie, maślane i pyszne. Sprawdzą się również na śniadanie z ulubionymi dodatkami. Polecam Składniki (na 10 bułek) : 2 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko 60 g masła 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka cukru Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko (do posmarowania

Oryginalny smak
Wegański sos tatziki – dip do wszystkiego ;) 139

bazą jest gęsty jogurt z dodatkiem startego ogórka, czosnku i koperku. Oczywiście ja robię go w wegańskiej wersji, a zagęszczam kalafiorem! A fantastycznie pasuje on do potraw z grilla, burgerów, kotletów, a aktualnie w sezonie uwielbiamy sos tatziki z ugotowanym bobem. Pychotka! Polecam Składniki: 1 szklanka jogurtu o smaku naturalnym (np. sojowego) 100 g mrożonego kalafiora 2 ząbki czosnku(...)oraz odciśnięte z wody ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I wegański sos tatziki mamy gotowy! Możliwości podania jest całe mnóstwo! Do kotlecików z fasoli<klik> , burgerów<klik> , czy do wegabów<klik> . W sezonie, sos taziki świetnie komponuje się z ugotowanym bobem! Smacznego! Artykuł Wegański sos tatziki – dip do wszystkiego ;) pochodzi

Lamarida.pl
Jak przygotować grilla 210

każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być ponacinana w poprzek. Nie musimy jej marynować, ale moim zdaniem zamarynowana smakuje lepiej. Grillujemy około 5 – 8 minut z każdej strony. Burgery wieprzowe lub drobiowe w zależności od grubości grillujemy na niezbyt gorącym grillu, przez około 3-5 minut z każdej strony, burgery wołowe wymagają nieco dłuższego pieczenia. Skrzydełka i udka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos chimichurri 197

różne wariacje na temat chimichurri . Z wyglądu może przypominać on pesto, jednak jego smak z popularnym włoskim sosem ma niewiele wspólnego. Sos chimichurri to idealny dodatek do grilla, burgerów, sałatek, czy kanapek. Przygotowałem z nim dla Was kilka interesujących przepisów, które pojawią się już niebawem. A Wy z czym chcielibyście zjeść chimichurri ? * SKŁADNIKI na 1 słoiczek sosu  chimichurri(...)oliwy, uzyskując żądaną gęstość sosu. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Sos  chimichurri   możesz przechowywać do 2 tygodni w lodówce. Serwuj go z potrawami z grilla, burgerami, czy używaj jako dressingu do sałatek

Food Square
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 524

surówką z kopru włoskiego i rzodkiewek.  Rady: Do przygotowania kurczaka a'la Gaston Gerard wykorzystujemy śmietanę oraz ser, który pozostał po zrobieniu makaronu w czwartek.  Niedziela - Burgery z fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów Po tradycyjnym sobotnim obiedzie z mięsem i surówką, na niedzielę zaplanowałam zdrowy, domowy fast food. Kotlety zmiksujecie w robocie kuchennym w dosłownie kilka chwil. Polecam(...)podać je w pełnoziarnistych bułkach z dodatkiem rukoli, pomidora, ogórka konserwowego oraz sosu przygotowanego z jogurtu naturalnego z czosnkiem.     ➤ Kliknij - Przepis na burgery z fasoli i suszonych pomidorów *** PROSTE OBIADY NA 7 DNI - POBIERZ PRZEPISY I LISTĘ ZAKUPÓW W PDF Odbierz przepisy oraz listę zakupów w PDF do druku i dołącz do newslettera Chilli Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 156

Jeleniem. Jak twierdzą założyciele, ma ono oddawać nowojorski klimat i pokazać kuchnię amerykańską z najlepszej strony. W karcie znajdziemy steki, słynne kanapki Reubena (z pastrami i mostkiem wołowym) oraz burgery. Menu jest krótkie i na temat. To taki Nowy Jork w wersji instant. Mamy do wyboru kilka sandwichy, różne rodzaje steków, dwa burgery i klasyczne dodatki typu frytki i sałatki

Food Square
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 152

która specjalizuje się w kuchni polskiej lub regionalnej? Myślę, że większość z Was  wybrała by  modny  ramen , nieustannie popularną pizzę, czy  hipsterskiego  burgera rodem z food trucka. Ba! Sam pewnie wytypowałbym jakąkolwiek opcję z powyższych, a rodzimą  „ polszczyznę ”  zostawiłbym pewnie co najwyżej jako opcję nr 4. Czasami  zastanawiam się, skąd się(...)daniu głównym zdecydowanie widać fantazję szefa kuchni i to, że lubi myśleć on nieszablonowo. Na pierwszy rzut oka moglibyśmy pomyśleć, że mamy do czynienia z amerykańskim burgerem podanym w dość ekstrawaganckiej formie. Jednak szybko odejdziemy od tego wrażenia, bo to danie jednak ma znacznie więcej wspólnego z kuchnią polską, niż można by się spodziewać. Na talerzu dostajemy bułkę własnego wypieku

Food Square
Najlepsze surówki do obiadu! 1684

bazie kapusty, marchewki i majonezu. Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście to gorąco Wam polecam, ponieważ jest pyyyszna! Idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadów, grilla, a także do burgerów. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS TUTAJ Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta surówka, która zasmakuje całej rodzinie. Idealna zarówno do obiadu jak i do dań z grilla(...)rewelacyjnie jak wygląda. Polecam! SAŁATKA WIELOWARZYWNA PRZEPIS TUTAJ Rewelacyjna sałatka z mnóstwem smacznych i kolorowych warzyw, która świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadów a także na przykład do burgerów. OGÓRKI MAŁOSOLNE PRZEPIS TUTAJ Powszechnie znane i lubiane domowe ogórki. W sezonie znajdują się w większości polskich domów, szczególnie ze względu na prostotę i łatwość ich wykonania, ale przede wszystkim

Blog z Apetytem
Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem (dieta dr. Dąbrowskiej) 163

granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony(...)warzywami. Dodajemy wszystkie przyprawy wedle uznania, koncentrat i bardzo dokładnie mieszamy. Trzeba pamiętać, że masa na placki powinna być w miarę gesta, bo inaczej ani nie uformujemy z nich burgerów, ani się nam one nie upieką, tylko zrobi się z nich papka. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Z masy warzywnej formujemy placki

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania