burak - 4917 przepisów (strona:209/328)

Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar 155

wakame, jajko, pok choy z solonym suszonym żółtkiem, kimchi, ziemniaczane kakiage z majonezem z yuzu – w cenie 23 zł Zupa miso z tofu i wakame, ryż, jajko, kiszony burak, grzyby lub warzywa w tempurze w cenie również 23 zł Ka Udon Bar – 2 zestawy śniadaniowe Dostępna jest również wersja wegańska, w której jajko zastępują twardym tofu, majonez też jest

Kate's Kitchen
Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskawkową Łyżką Smaku (bez mąki i cukru) + parę słów o produktach Helpa 175

pyłku, który został umieszczony w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Możemy wybierać spośród wielu wariantów smakowych, takich jak:  - czarna porzeczka - dynia i brzoskwinia, - jabłko, gruszka i pietruszka - malina - truskawka - truskawka, burak, jeżyna W opakowaniu Różdżki Smaku znajduje się 10 porcji owoców, w 2g saszetkach.  Jedna porcja to odpowiednik garstki świeżych owoców! Tu mamy do wyboru: - jagodę  - śliwkę  Jeśli

Di gotuje
Sałatka z kurczakiem, mango i sosem miodowo - musztardowym 173

polana wyrazistym sosem na bazie ostrej musztardy dijon, słodkiego miodu oraz wyrazistego imbiru i orzeźwiającej limonki smakuje wyśmienicie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 1 mango 130g mix sałat z burakiem 75g orzechów nerkowca 1 czerwona cebula 1 pęczek kolendry 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej kokosowy Sos: 4 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki soku z limonki starta

Szalona Kuchnia Eweliny
Bażant z figami 103

świeże figi 150 g suszonych fig sól pieprz Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 160 st. C. Boczek pokroiłem na plasterki Upieczone buraczki pokroiłem w dość grube talarki. Włożyłem boczek, buraki, tymianek i suszone figi do żeliwnej brytfanki. Wlałem wino i szklankę wody. Bażanta doprawiłem solą i pieprzem i włożyłem do brytfanki.. Przykryłem folią i piekłem przez ok. 100 minut

R'n'G Kitchen
DROŻDŻOWE TARTY WIELKANOCNE 204

minut w 160C. CAŁOŚĆ: Majonezem oraz świeżą rzeżuchą i szczypiorkiem dekorujemy tartę, zajadamy. Smacznego! Ps. do 2 tart dodałam jajko „marynowane” przez chwilę w soku z buraka – stąd bordowa obwódka. Drugie zostawiłam klasyczne

Ostra na Słodko
Kulki mocy - smak pysznej szarlotki 135

sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj ich - nie ulegną całkowitemu

Gotowanie i blogowanie
Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety 154

folią schowaj do lodówki. Składniki 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu) 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju (65 g) 100 g sera feta opcjonalnie – kiełki buraka do dekoracji   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Kulki mocy - morela z marchewką 136

sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj ich - nie ulegną całkowitemu

Gotowanie i blogowanie
Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym 206

Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym to prosta przystawka na wielkanocny stół. Intensywny, różowy kolor zapewnia jajkom długie leżakowanie w koncentracie soku z buraka lub barszczu. Takie kolorowe jaja pięknie się prezentują i moim zdaniem smakują znacznie lepiej niż te z samym majonezem. Poza tym ich wiosenne, pisankowe barwy są bardzo optymistyczne i radosne. Oprócz Wielkanocy możemy je także serwować

Poezja smaku
Wielkanocne pyszności 2018 688

Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym

karmelowy
Wiosenne porządki w diecie - zrób pierwszy krok do zdrowego odżywiania 128

ogóle nie jadłeś. Otwórz się na nowe smaki. Eksperymentuj też z techniką przygotowania. Dodatek obiadu w postaci buraczków nie musi oznaczać tych zasmażanych ze słoika. Przykładowo pieczone buraki są pyszne. Pieczony kalafior zyskuje zupełnie inny smak niż ten klasycznie gotowany w wodzie. Możesz podać warzywa w postaci puree, świetne będzie na przykład z zielonego groszku (oczywiście nie tego z puszki

HealthyCreations
Ciasteczka maślane. 577

dobre. Ten podstawowy przepis może być świetną bazą do pomysłów idących w stronę wzbogacenia smaku lub/i koloru. Cytrynowa skórka, lawenda, rozmaryn, kakao, zielona sproszkowana herbata, szafran, nawet barwnik z buraków - o wszystkim tym (i wielu innych dodatkach) można pomyśleć. Zachęcam do eksperymentów. PS Jako że wspomniany remont dotyczy kuchni, nie mogę na razie zrobić żadnych kolejnych ciasteczek (mam nadzieję

zadanie-gotowanie
Kaki i mozzarella a’la caprese 144

najszybsza sałatka, którą można przygotować na śniadanie lub kolację. Jeśli w ciągu dnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie marynowane w kwasie buraczanym 119

olej i jeżeli są zbyt słone moczymy je w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kawałki i umieszczamy w kwasie buraczanym ( prezentowany na blogu do samodzielnego wykonania – zakładka przetwory, kiszenie buraków do barszczu czerwonego ) na 24 godziny, pozostawiamy w lodówce. Następnego dnia odsączamy. Cebulę kroimy umieszczamy na śledziach i wykładamy gęsty jogurt. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy

Smaki Ewy
Kulki mocy - truskawkowe szaleństwo 119

sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj ich - nie ulegną całkowitemu

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania