burak - 4917 przepisów (strona:213/328)

Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 294

piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw mieszanych kapusty, marchewki, pietruszki, buraków ) 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku 350 g passaty 350 g marchewki startej na tarce o małych oczkach 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki curry

moj przepis na
Sałatka śledziowa z domowym majonezem 217

szklanych pucharkach i ułożoną warstwowo z buraczkami i wyrazistym w smaku serem oraz czerwoną fasolką, jest pyszna ! Może kogoś zainspiruję na nadchodzące święta ?  Składniki: 2 pieczone lub gotowane buraki 6 filetów śledziowych z zalewy olejowej 4 gotowane na twardo jajka 1 duża czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasolki 2 ogórki kiszone 3 dag startego drobno sera cheddar Sól himalajska

Wanilia i Kardamon
Buraczane brownie 139

Orzechy posiekać na drobniejsze kawałki. Do masy jajecznej dodać sos czekoladowy i wymieszać krótko, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia.  Na koniec dodać buraki i orzechy. Krótko zamieszać i przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.  Ciasto po upieczeniu powinno być

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów 5536

brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Sałatka z brokułami i serem feta. Palce lizać!   Artykuł Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Buraczki kiszone z dressingiem czosnkowym 177

Bardzo lubię kiszone buraczki, zawsze mam je w domu szczególnie teraz kiedy cały czas sporządzam zakwas buraczany a buraki wykorzystuję do różnych sałatek i surówek. Najbardziej smakują mi takie z dresingiem czosnkowym, idealnie pasują do mięsa. Składniki: 5 kiszonych buraczków 3 łyżki oliwy 0,2 łyżeczki soku z cytryny 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Jesienny koktajl z dyni oraz recenzja Blendera Amica BTK5011 IN 166

dworze coraz mniej słońca za to więcej wirusów, na ratunek przychodzą nam odżywcze koktajle z dyni lub buraków. Lubicie ? ja się tylko takimi wspomagam w sezonie grzewczym. Wartości dyni nie sposób przecenić i wcale nie musimy używać tylko  puree, doskonale nadaje się do miksowania na surowo, bogata w beta karoten i cenne minerały doskonale wzmocni nasz organizm. Ten koktajl

Wanilia i Kardamon
Piernik przełożony powidłami. 153

bułki na kolację, a mi nie trzeba dwa razy mówić, to zrobiłam i bułki. Na wieczór byłam umówiona z mężem na oglądanie filmu, więc zrobiłam sałatkę ze śledziem i burakami. W między czasie ugotowałam jeszcze obiad. Przepis na bułki i sałatkę wrzucę niebawem, a dziś zapraszam na piernik :) Muszę Wam powiedzieć, że ten piernik przywołał we mnie wspomnienia z młodości

Agusiowe smakołyki
Buraczane ciasto czekoladowe 171

Jedno z lepszych ciast czekoladowych jakie jadłam, zaraz po cieście czekoladowym z bananami i drugim - z cukinią. Burak w ogóle jest niewyczuwalny, za to mocno smakuje czekoladą. Zrezygnowałam z polania wierzchu czekoladą, bo nie chciałam przesadzić z tym składnikiem, dlatego wybrałam najprostszą wersję i posypałam je cukrem pudrem. Źródło przepisu Składniki: 50 g kakao 175 g mąki pszennej

Czerwień i błękit
Pieczone frytki z dyni 117

Bardzo lubię frytki lub też chipsy z pieczonych warzyw. Robiłam już chipsy z cukinii i buraka, a teraz przyszła pora na pieczone frytki... The post Pieczone frytki z dyni appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
3-dniowe warsztaty Kreatywnego przyGOTOWANIA w Istebnej 127

poznajemy się nawzajem. > warsztat kulinarny "Zdrowa Kolacja", gdzie przygotowaliśmy m.in.: żurawinowy chutney z wędzonym oscypkiem, marynowane ogórki w occie, śledziowy tatar z kiszonkami, dyniowa baba ghanoush, carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i miodem oraz domowy ajerkoniak. > wieczorne rozmowy przy ajerkoniaku (w moim przypadku przy wodzie- nie piję alkoholu ;)). SOBOTA > warsztat kulinarny "Szybkie Śniadanie", gdzie przygotowaliśmy

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki buraczkowe 85

Naleśniki z burakiem? Czemu nie! Naleśniki świetnie smakują zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Najlepsze po podsmażeniu już z gotowym nadzieniem. Robią się wtedy intensywnie czerwone i chrupiące :-) Czas przygotowywania:  30 minut Czas smażenia: do 40 minut Ilość naleśników:  do 16 sztuk o średnicy

AniaGotuje.pl
Tradycyjny barszcz wigilijny 806

esencjonalny.. taki powinien być barszcz wigilijny na zakwasie buraczanym. Czas przygotowywania: około 2h + moczenie grzybów i zakwas Ilość porcji:  8-10 Składniki: • 1 kg buraków ćwikłowych • 1,5 litra wody • 1 średnia marchew • 1 mały korzeń pietruszki • kawałek pora - około 10 cm • szklanka zakwasu buraczanego • pół szklanki wody z moczonych grzybów

AniaGotuje.pl
Zielone smoothie z sałatą, cukinią i ogórkiem 189

świeżych, jesiennych warzyw , w bieżący weekend wykorzystujemy je w przygotowaniu różnorodnych napojów . No bo przecież nie ma to jak bogate w witaminy szklanki trunków na bazie zieleniny, pomidorów, ogórka, buraka, dyni i innych sezonowych darów ziemi. Do wspólnej akcji dołączać można przeróżne napitki typu: koktajle, soki wyciskane lub tłoczone, blendowane smoothie itp., w których składnikami podstawowymi są dowolne, świeże warzywa

Grunt to przepis!
Najpopularniejsze przepisy września 113

Krótkie podsumowanie najpopularniejszych (słodkich) przepisów we wrześniu. 1. Bezapelacyjnie Wasz ulubiony przepis. Brownie z buraków . To pewnie ta czekolada 2. Na drugim miejsce lądują kruche ciasteczka . Proste i szybkie a smakują jak u babci 3. Tutaj trafia „ Tort z awokado i galaretką z mango bez pieczenia ” (mój ulubiony). Te kolory, od razu jakoś słoneczniej się robi 4. Dyniowe

PaleoLife
Lekki krem z fioletowej marchwi 113

marchewka okazała się bogata w swój naturalny barwnik i krem wyszedł w tak intensywnym kolorze, że wygląda jakby był z buraczka 😊 W smaku też odrobinę go przypomina. Takie połączenie buraka i marchwi. A może to tylko moja autosugestia wynikająca z koloru? 😊 Może sami sprawdzicie przy okazji? Składniki: 500 g fioletowej marchwi 1 mała cebula 2 duże ząbki czosnku

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania