buraczki czerwone - 1409 przepisów (strona:32/94)

Bitki wołowe 129

dajemy wino, deglasujemy patelnię, zawartość wlewamy do garnka. Ognień zmniejszamy do minimum. Mięso dusimy ok. 1-1,5 godziny. Wskazówki : Podawać z tłuczonymi ziemniakami, kluskami, czerwoną kapustą, surówką z białej lub buraczkami

Kopystką po garach
Zupa krem z pieczonych buraczków ćwikłowych 208

W pochmurne i ciemne dni trzeb nam dodatkowej dawki zarówno koloru jak i witamin. Zupa krem z pieczonych buraczków ćwikłowych idealnie się sprawdzi na poprawę

sierotka maRysia w kuchni
Barszcz ukraiński 111

palcach jednej ręki, serio! :) żałuję i biję się w pierś, bo jest warta pracy jaką w nią trzeba włożyć i moi drodzy wiele, wiele więcej :) Buraczki w dłoń! Potrzebujemy: 200 g czerwonych buraków, waga po obraniu 200 g ziemniaków, waga po obraniu 100 g marchwi, waga po obraniu 1 l wody 2 łyżeczki pasty bulionowej, przepis znajdziecie TUTAJ

MamaOskarka
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 200

niedzielny obiad dla całej rodziny. Możemy je podać nie koniecznie z ziemniakami, ale np. z kaszą pęczak albo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól, pieprz Zrazy z boczkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa buraczkowa 169

dawno temu..jak buraczki rosły jeszcze na działce..najpierw była botwinka, ale moje córki za bardzo jej nie lubią, więc później z większych buraczków była zupka.. kilka buraków czerwonych 1 -2 marchewki 2 łyżki masła wywar z kurczaka ziemniaki 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz listek, ziele 1-2 łyżki octu Do garnka z wywarem , dodać

Moje domowe kucharzenie
SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM 180

witaminy z grupy B ale przede wszystkim pozytywnie wpływają na trawienie  dzięki dużej zawartości błonnika.   Składniki:  5-6 średniej wielkości ugotowanych buraczków  2 duże ogórki kiszone  1 czerwona cebula 1 kwaśne jabłko  sól, czarny pierz łyżeczka cukru  oliwa  Sposób przyrządzenia Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, doprawić solą, cukrem i pieprzem

pieprzny smaczek
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 147

były prawie miękkie.  Farsz zrobiliśmy z pieczarek, które wcześniej pokroiliśmy w drobną kosteczkę i lekko przesmażyliśmy. Dodaliśmy do nich fasolę czerwoną, jednego buraka. My użyliśmy gotowanego buraczka, którego można kupić w markecie, ew. skorzystajcie z tych buraczków, które użyliście do barszczu na święta. Farsz rozgniatamy widelcem skupiając się głównie na rozgnieceniu fasoli. Dodajemy przyprawy i dobrze

vegetanie
Buraczki z jabłkiem i cebulą 222

Buraczki z jabłkiem i cebulą...Wiórki czerwonych buraków i soczystych jabłek.Cebula posiekana w drobną kosteczkę.Skropione olejem i sokiem z cytryny.Oprószone natką pietruszki.Pyszny dodatek do obiadu.Polecam! Składniki:4 średnie, czerwone buraki;2 średnie jabłka;1 średnia cebula;2 łyżki soku z cytryny;2 łyżki oleju;2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki;Sól;Pieprz.Spos

Gospodyni Miejska
Sałatka śledziowa z burakami, jajkiem i papryką 135

barszczu 2 ugotowane marchewki też z barszczu 2 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy około 5 płatów śledziowych np: z zalewy octowej      1 duża cebula czerwona 2,3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Buraczki, marchewkę, jajka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.Śledzie kroimy w paseczki. Z kukurydzy

Sama słodycz i szczypta chili
Surówka z czerwonej kapusty. 305

robię w różnych wersjach, ale teraz po raz pierwszy zrobiłam z dodatkiem majonezu. Majonez w surówkach nie jest mi obcy. Dodawałam go nawet do buraczków i bardzo mi to smakowało. Natomiast do czerwonej kapusty nigdy . Okazało się, że to był świetny pomysł. Majonez dodał kapuście łagodności i delikatności. Coś mi się zdaje, że to będzie moja ulubiona surówka

Agusiowe smakołyki
Roladki z kurczaka zawinięte w boczek 124

Czerwone pesto, które robiłam wcześniej. Do tego tarta gouda, buraczki i ziemniaczki z koperkiem i obiad gotowy :) Roladki z kurczaka zawinięte w boczek składniki: 2 piersi kurczaka  2 łyżki czerwonego pesto (przepis)  około 1/2 szklanki tartego sera gouda 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka około 10 plasterków cienko pokrojonego boczku Roladki z kurczaka

Delusional Trine
Marynowane buraczki do barszczu 96

Uwielbiam w okresie zimowym przygotowywać barszcz czerwony. Nie zawsze mam czas, aby przygotować swój zakwas więc często używam tych buraczków oraz ich marynaty, aby wzbogacić smak barszczu.  Takie buraczki można też wykorzystać do przygotowania sałatki do obiadu. Przepis na sałatkę pojawi się  tutaj już niedługo :) Marynowane buraczki do barszczu Składniki: 2 kg małych buraków

Kuchnia moimi oczami
Sałatka z buraczków. Buraczki z papryką na zimę. 101

Kolejny przepis na przetwory zimowe, tym razem robiłam buraczki tak jak co roku, gdyż wszyscy je bardzo lubimy. Zawsze przygotowuję około 40 słoiczków. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z buraczków Składniki Składniki: 3 kg buraków ½ kg papryki czerwonej 3 duże cebule (najlepiej cukrowe) Składniki na zalewę: 1 szklanka wody (250 ml) ¾ szklanki octu (250 ml) ¾ szklanki cukru(...)płaska łyżka soli Dodatkowo: 1 szklanka oleju rzepakowego Instrukcje Buraczki gotujemy do miękkości, obieramy ze skórki i ścieramy na dużych oczkach tarki. (lekko odciskamy) przekładamy do dużego garnka lub miski i zalewamy zalewą. Zalewa: wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy, dodajemy paprykę i cebulę startą na tarce o dużych oczkach i gotujemy przez 10 minut, przelewamy do buraczków. Dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z buraczków 343

Sałatka z buraczków. Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z buraków czerwonych. Ja wykorzystałam ją do obiadu ale myślę, że może być również podana jako przekąska na imprezie. nie ma w niej dużo składników. Robiłam ją pierwszy raz ale myślę, że będzie u nas często gościć. Zakupy; - 5 buraków czerwonych - cebula - kwasek cytrynowy - majonez - jogurt naturalny - jabłko - sól, cukier(...)się szybciej ugotują jak są już pokrojone. W międzyczasie kroję drobno cebulę i jabłko. Gdy buraki będą ugotowane odcedzam je i studzę. Gdy wystygną dodaję troszkę kwasku cytrynowego, żeby buraczki "nabrały koloru", pokrojone jabłko i cebulę. Dodaję majonez i jogurt naturalny i doprawiam solą i cukrem. Smacznego

Tanio smacznie i prosto
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 267

uwielbiam:), pod każdą postacią!. Są pyszne, można z nich wyczarować wspaniałe wytworne dania, a jak smakują.... Składniki na sałatkę; 1/2 kg buraczków 10-15 dag orzechów włoskich 2 średnie cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i pokroić w pół plasterki. Orzechy pokroić

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania