Marynowane buraczki do barszczu

Marynowane buraczki do barszczu

Marynowane buraczki do barszczu

Uwielbiam w okresie zimowym przygotowywać barszcz czerwony. Nie zawsze mam czas, aby przygotować swój zakwas więc często używam tych buraczków oraz ich marynaty, aby wzbogacić smak barszczu.  Takie buraczki można też wykorzystać do przygotowania sałatki do obiadu. Przepis na sałatkę pojawi się  tutaj już niedługo :) Marynowane buraczki do barszczu Składniki: 2 kg małych buraków 1,5 l wody 3/4 szklanki octu 10% 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 łyżka cukru  1 łyżka so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia moimi oczami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.