solą i sporą ilością pieprzu. Bagietkę kroimy tak żeby powstało 6 połówek. Ser ścieramy na tarce. Bagietkę układamy na blasze wyłożonej papierem i polewamy lekko oliwą.Układamy na każdą bułkę podsmażone pieczarki, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika do 180 st.C. na ok. 10-15 min. Gotowe zapiekanki polewamy keczupem i posypujemy szczypiorkiem
Olikowa kuchniazgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem. Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy drugą stronę. Podajemy z sałatką (przepis na blogu) Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNImiski, odrywamy połowę, na stolnicy wałkujemy na blat o grubości 1,5 cm - na blacie łyżką rozporowadzamy przesmażony rabarbar, posypujemy rodzynkami - blat rolujemy w wałek, kroimy (tak jak na bułki ślimaki) na 6-8 cm kawałki, i ukłądamy spiralą do góry na blaszce, kawałek po kawałku koło siebie. - odstawiamy na 25 minut w ciepłe miejsce - wstawiamy do nagrzanego pieca, pieczemy
SMYKWKUCHNIkolorowym. Dodajemy posiekaną natkę z pietruszki. Chipsy z buraczka wykonujemy w następujący sposób. Młodego buraczka kroimy na bardzo cienkie plasterki i smażymy na oleju lub pieczemy w piekarniku. Bułki kroimy układamy sos pomidorowy, usmażonego łososia, chipsy z buraków i kapary. MOJE NOWE DANIE POPISOWE! INSPIRACJI CIĄG DALSZY NASTĄPI ;-))) PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU
SMYKWKUCHNIsmaków. Proste w wykonaniu. Obiad gotowy w 20 minut! SKŁADNIKI : - 500g ugotowanych młodych ziemniaków - 2 jaja - 1 żółtko - 2 małe cukinie - 1/2 cebuli - 5 łyżek natki pietruszki - 1 łyżka bułki tartej - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - sól, pieprz WYKONANIE: - cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól pozostaw na 15 minut, po tym czasie wyciśnij cukinię
SMYKWKUCHNIpodwojenia objętości. Po upływie czasu z ciasta formujemy bułeczki. Na stolnicy formujemy długi wałek, dzielimy go na części i wyrabiamy okrągłe bułeczki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy bułki, nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godziny,aby ponownie urosły. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut, aż zrobią się rumiane. Smacznego
Truskawkowa Fiestamiękkie w środku. Naprawdę warto spróbować, sama się zdziwiłam, że z pełnoziarnistej mąki żytniej wyszły tak pyszne ciastka. Dotychczas kojarzyła mi się ona raczej z ciężkimi chlebami czy bułkami, ale okazało się, że nadaję się również do takich smakołyków :) Składniki na blachę ciastek: 160 g mąki żytniej typ 1850 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 łyżeczka proszku
Ze smakiem i z pasjąsałatki, aż żal było go gotować lub uparować, najlepszy właśnie jest na surowo. Nie bójcie się, bo pewnie część z Was kalafiora jada ugotowanego i jeszcze później podsmażonego z bułką tartą, a tu proszę, można go zjeść ze smakiem na surowo. Smakuje podobnie do kalarepy, a ja kalarepę bardzo lubię. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj
Pora coś zjeśćPost Sznycle z indyka w sezamowej panierce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojecukrem na puszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 23x33cm. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut w temp. 190st. Beza: 5 białek, 200g cukru. Białka ubić na sztywno
Z miłości do słodkościJedne z lepszych bułeczek jakie jadłam. Lekko słonawe od fety, miękkie i po jednej spokojnie można mieć dość. Dość ciekawa alternatywa dla naszych kajzerek. Spróbujcie i
Magiczne Życie Martyodstawić na godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość. W między czasie umyć owoce i osuszyć. Zasypać łyżką mąki i 2 łyżkami cukru. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 37x42 cm. Na wierzchu rozsypać owoce, delikatnie wciskając je w ciasto. Kruszonka: 50g cukru, 100g mąki pszennej, 50 g masła. Wszystko wyrabiać palcami
Z miłości do słodkościPost Bułeczki / kluski na parze, knedliczki, pampuchy, paruchy, buchty, parowańce, czyli pyzy wielkopolskie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Mięsne kulki z ogórkowym dipem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje