bułki - 33426 przepisów (strona:1904/2229)

Kluski szpinakowo-serowe 218

przypominają kopytka , czy leniwe pierogi. Kluski robi się podobnie jak leniwe pierogi. Tylko, że leniwe robi się z twarogu w kostkach, podaje na słodko i polewa masłem ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, a te kluski są serwowane na wytrawnie. Zamiast twarogu w do tych klusek wykorzystałam pyszny kremowy serek kanapkowy z nasze lokalnej mleczarni. A szpinak do klusek musi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bagietki pełnoziarniste 153

pełnoziarnista pszenna jest doskonała do wypiekania pieczywa. Były już idealne rustykalne bagietki jak z paryskiej piekarni Polecam również przepis na rustykalne bagietki pszenno-żytnie. - Przepis na chleb z garnka - bułka paryska - rustykalne bagietki pszenne Tym bagietkom dałam trochę więcej czasu na wyrastanie. Bagietki pełnoziarniste, kto nie ma na nie ochoty? Składniki na 4 bagietki: -500 g mąki pszennej pełnoziarnistej Lubella

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki mielone ze szczypiorkiem 170

Polecam przygotować na obiad kotleciki mielone ze szczypiorkiem, w których zamiast kajzerki, czy bułki tartej wykorzystałam płatki kukurydziane, oraz posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem. Przygotowuje się prawie jak Kotlety mielone, ale mają kształt okrągłych kotlecików, a do panierowania wykorzystałam dwa rodzaje mąki : mąkę pszenną i kukurydzianą w stosunku 1 :1. A do smażenia wykorzystałam olej ryżowy z hurtownia-oliwy . Pamiętajcie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jagodzianki inaczej 265

cukier. Potem dodać masło i 2 jaja i wyrobić ciasto. Miskę przykryć ścierką i odstawić na 30min. Do ciasta wrzucić jagody i wymieszać. Blaszę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą Cisto wlać do formy Odstawić na godzinę Piec w 180 stopniach przez 20min Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Bonapetit2xM
Pub Św. Michał - opinia 168

food, więc rozumiem, że trzeba na nie czekać, nie oczekuję go w 10 minut od zamówienia. Ładne podanie burgera zepsuł zapach spalenizny, który pochodził prawdopodobnie ze zbyt mocno podgrzanej bułki. W środku nie było lepiej. Samo mięso zostało przygotowane jak trzeba, ale dodatki już nieszczególnie - widać było braki w zapasach, chyba że za każdym razem do burgera podają ścinki sałaty

Pasja Smaku
Słoiki. Na zimę. Fasolka szparagowa w pomidorach 167

Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami . Zawsze jest pyszna. Nie mam miejsca żeby zrobić sobie własny zapas mrożone więc zimą kupuję mrożonki w sklepie. Ale trochę fasoli pakuję w słoiki i zalewam przecierem pomidorowym. Kiedy przyjdą chłodniejsze

Smaczna Pyza
Chałka 119

byłam mała, i razem z dziadkiem chodziłam po pieczywo do piekarni, mieszczącej się niedaleko naszego domu. Już kilkadziesiąt metrów przed nią, czuć było fantastyczne zapachy świeżo wypiekanych chlebów i bułek. A gdy się weszło do środka wypieki te prężyły się na półkach i kusiły już nie tylko samym zapachem ale również i wyglądem. Ja jednak skupiałam swoją uwagę na pachnącej

W mojej holenderskiej kuchni
Pulpety 235

zwycięstwa  we wczorajszym obiedzie z kurczakiem .:) Mogę powiedzieć, że są przepyszne i warto ich spróbować. Polecam Zaczynamy: Składniki: około 600 gr mięsa mielonego-użyłam wołowego 1 cebula 1 bułka 200 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz, papryka olej Wykonanie: Bułkę zamaczamy w mleku. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, natkę(...)pietruszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, paprykę i odsączoną z mleka bułkę. Wszystkie składniki łączymy. Formujemy kulki wielkości dużej śliwki. Układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron na średnim gazie. Gotowe.  Pulpety podajemy z sosem pieprzowym - przepis tutaj  sosem pieczarkowym - przepis tutaj lub tutaj albo z sosem pomidorowym- przepis tutaj . Na blogu znajdziecie też

Smaki Edyty
Bułeczki belgijskie 141

Ostatnio u mnie brak wolnego czasu..przepisów do opublikowania cała masa...a teraz zapraszam na wędrówkę  z Formułą 1 i Darią .. 

Moje domowe kucharzenie
Smażony ser jak z Czech 454

jedno z naszych ulubionych dan odkąd pare lat temu zawitaliśmy do Czech i pierwszy raz próbowaliśmy smażonego sera. Sa to grube plastry sera zapanierowane w mace, jajku i bułce tartej, następnie usmażone na patelni w głębokim tłuszczu. Podaje sie najczęściej frytkami i sosem tatarskim. Dzisiaj zatęskniliśmy za tym daniem, dlatego postanowiłam zrobic go znowu w domu. Po kilku nieudanych próbach

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini Apple Pies (Mini jabłeczniki) 198

układamy na foremce i lekko dociskamy po bokach. Mini Apple Pies pieczemy w temp. 180C przez około 25 minut aż będą złociste. Nie musimy smarować foremek tłuszczem, ani obsypywać bułką tartą, gdyż same wyskakują z foremek. Robimy to ostrożnie, gdyż są bardzo kruche. Jabłeczniki posypujemy cukrem pudrem. The post Mini Apple Pies (Mini jabłeczniki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 327

mnie tortowa 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta i sok z jednej cytryny garść suszonego cytryńca schisandra (30g) (dostępne w sklepie SKWORCU ) 2 łyżki miodu masło i bułka tarta - do wysmarowania/obsypania formy Przy cieście ucieranym należy trzymać się ściśle kilku podstawowych zasad, aby wyszło jak trzeba. Składniki, takie jak masło i jaja, wyjąć odpowiednio wcześniej z lodówki - 2 godziny

Grunt to przepis!
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 195

szczypta soli Farsz 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag grzybów suszonych 1 cebula liści laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego, sól pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej PRZYGOTOWANIE Farsz Kapustę, grzyby, liści laurowy i ziele angielskie  gotować aż będą miękkie, odstawić do przestygnięcia.  Następnie zmielić razem z cebulą i doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.    Ciasto

RAROSSA
Sajgonki 136

tylko w kałuży rzepakowego oleju, ale i kompletnej improwizacji. Jestem wielką fanką zarówno ananasa, jak i pieczarek. Chociaż tych drugich w dzieciństwie wręcz nie znosiłam. Pamiętam, jak kupowałam sobie bułki z pieczarkami i próbowałam je w siebie wmusić, wmawiając sobie, że ich nielubienie jest tylko w mojej głowie i mogę to pokonać. Wszyscy wokół mnie je uwielbiali, więc miałam wrażenie

Weganizm infantylny
Chleb Żytni na Zakwasie 135

słonecznik (słonecznik wsypujemy na sucha patelnię i prażymy na złoty kolor, ciągle mieszając około 5 minut). Przekładamy ciasto do 2 keksówek o długości 26 cm wysmarowanych oliwą i posypanych bułką tartą. Przykrywamy ponownie ściereczką i odstawimy do wyrastania. Zajmie to około 1-1,5 h w zależności od temperatury otoczenia. Ciasto powinno zrównać się z keksówką lub być odrobinę niżej

Made By Mom And Son