piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez od 20 – 25 minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Zanim zjesz je wszystkie, daj im chwilę ostygnąć. Bułki dodaję do Akcji "Na zakwasie i na drożdżach", tym razem prowadzi Łucja. Bajgle z lipcowej Piekarni na blogach: Arnikowa kuchnia Bajkorada By było przyjemniej Fabryka kulinarnych inspiracji Każdy ma jakiegoś
Moje domowe kucharzenieCzasem zdarza się, że piekę ciasto ,chleb lub bułki późnym wieczorem a nawet w nocy ...wtedy wyszukuję przepisów bez użycia miksera, aby nie zagłuszać ciszy nocnej domownikom .Na blogu jest już sporo takich ciast...a przepis na tego murzynka znalazłam tutaj ..u mnie z braku kakao do polewy jest biała polewa..posypana pokruszonymi ciastkami..Ciasto bardzo smaczne..polecam. 350g
Moje domowe kucharzeniezapobiegniemy "eksplozji" mąki na całą kuchnię), dodajemy proszek, olej oraz na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną lub olejem formy (możemy posypać formę również bułką tartą). Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180C i wsadzamy babkę na ok. 50 minut. Po wyciągnięciu zostawiamy ciasto do ostygnięcia. Cukier wraz z sokiem z cytryny łączymy w garnuszku
Emcia Pichcipiekarniku nagrzanym do 180C. Po upieczeniu bułeczki zostawiamy do ostygnięcia na kratce i przygotujemy lukier. Cukier puder rozcieramy z gorącą wodą i w tak przygotowanym lukrze maczamy wierzch bułek. insertCookd("570c5fde29721b4c9a52e26f19928b0a
Emcia PichciNastępnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 2 cm (lub większe) i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi orzechami włoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Tofu jest po prostu genialne! W zestawie z młodymi
Emcia PichciSmażona panierowana mozzarella to bardzo proste i smaczne jedzonko. W sam raz na kolację czy też lekki obiad. składniki: 1 duża kulka wędzonej mozzarelli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia dodakowo warzywa u mnie : mizuna, pomidor, suszone pomidory i cebulka konserwowa Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju
Monia miesza i gotujePrzygotowanie: (1 porcja) 1/2 bułki ciabatta 2 łyżeczki pesto rosso Sacla 2 plastry sera Capri 3 szczypty suszonego oregano 2 plasterki pomidorka kilka kropli oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ciabattę smarujemy pesto rosso, następnie układamy dwa plastry sera Capri, skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia
Moja smaczna kuchniapieczenia. Ubić króciutko i na końcu dodać mleko, nadal miksując. Do zmiksowanej, puszystej masy dodać kaszę mannę i wlać ocet. Tortownicę ok.25 cm średnicy wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na to wyłożyć ubitą masę i położyć gęsto jeżyny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok.40-45 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem
Gorący kąsekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułeczki z serem i skórką pomarańczową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje.
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Puszyste bułeczki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje.
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny domowy hamburger z domową pieczoną bułka (nie te napompowane gotowce w sklepach) której przepis znajdziecie tu na blogu. Grillowany kotlet drobiowy (równie dobrze może być z mięsa wołowego) z roztopionym serem na wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem jak dla mnie
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowy kebab z wypiekanymi bułkami swojej roboty.Do tego pyszne mięso z łopatki wieprzowej o nazwie Carnitas (przepis podpatrzony z Kwestii Smaku, który był podany do wykonania potrawy o nazwie Burrito). Można również zrobić kebaba z mięsem z piersi kurczaka, które równie często wykorzystuję. Wystarczy je wcześniej przyprawić
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Podaję kolejny przepis na domowy fast food. Tym razem to hot dogi wykonane ze swoich bułek, z parówką najlepiej dobrej jakości. Proste w wykonaniu i dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż z budki na mieście. Polecam podać w przerwie meczu jako szybka przekąska, idealne do piwka
Marta Gotujezapiekanki to trochę inna alternatywa dla znanych już zapiekanek. Pieczarki, wędlina, ser wszystko jak w tradycyjnych zapiekankach tyle, że cała zawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam. Polecam spróbować u siebie
Marta Gotuje