Pyszne bułki z pieczarkami w środku.. 50 dkg pieczarek 2 cebule 50 dkg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 7 g drożdży suchych 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki roztopionego masła sól, pieprz Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić pod przykryciem, aż puszczą wodę. Doprawić solą i pieprzem, podsmażać, aż cały płyn odparuje. Do miski wsypać
Moje domowe kucharzeniekuchni- bo warto :) Zaczynamy: Składniki: 8 kotletów schabów 3 jajka kawałek świeżego parmezanu przyprawy:pieprz, sól, kolendra, chili, oregano, papryka, natka pietruszki, suszony czosnek 0,5 łyżeczki musztardy bułka tarta oliwa do smażenia Sos pieczarkowy- przepis i składniki znajdziecie tutaj Wykonanie: Myjemy kotlety, osuszamy ręcznikami papierowymi. Zabieramy sie za tłuczenie kotletów. Moj sposób na kotlety :) kotlet wkładam do woreczka(...)bałaganu :) Rozbijamy do miseczki lub talerza jajko- dodajemy po szczypcie przypraw, musztardę- mieszamy do całowitego rozbicia jajek. Dodajemy 1-2 łyżki startego parmezanu. Na drugi talerz dajemy bułkę tartą. Kotlety maczamy w jajku z obu stron, przenosimy do bulki tartej i obtaczamy z obu stron w bułce. Kotlety smażymy na średnim gazie na rozgrzanym oleju z obu stron
Smaki EdytyOdrywamy się na chwilę od przetworów... zapraszam na pyszne, szybkie bułeczki drożdżowe z nadzieniem z pesto, suszonych pomidorów, pestek dyni i sera... na kolacje, do szkoły
Bernika - moj kulinarny pamietnikmocno odciśnięte cukinię i pora. Krótko zagnieść, wgniatając warzywa do środka ciasta. Okrągłą tortownicę - średnica 22cm - wysmarować oliwą i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta, zrobi się z niej chrupiąca skórka i nie ma tendencji do przypalania się, w przeciwieństwie do bułki. Włożyć ciasto do formy i odstawić w ciepłe miejsce
Grunt to przepis!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kąski z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych. Chrupiące z soczystym mięsem w środku. Smakują wyśmienicie. Dzięki smażeniu
Marta GotujeSkładniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej do smażenia Jak przygotować paluszki rybne
w kuchni i w ogrodziemąką ziemniaczaną, odstawiamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy je na pół, z jednej części ciasta odrywamy niewielkie porcje i oblepiamy małe foremki, nie musimy ich natłuszczać, ani obsypywać bułką tartą, czy mąką. Do ciasta w foremkach wkładamy jabłkowe nadzienie (ok. 1,5 łyżki). Z drugie części ciasta wałkujemy cienkie placki i wykrywamy kółka wielkości foremki, na każdym kółku robimy krzyżyk
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDo tej pory wydawało mi się, że nie lubimy się z wypiekami, a już na pewno nie z ciastem drożdżowym. Na Pikniku Smakoszy dostałam jednak od
Pasja SmakuKiełbasy norweskiej nie polecam, bo bliżej jej do mortadeli niż do krakowskiej. Ale burgery to już inna bajka. Odpowiednio doprawione stanowiły miłą odmianę. Idąc tym krokiem, wcale nie w bułce były podane, bo nie tylko ona zdobi burgera. Frytki maczane w sosie BBQ też się doskonale sprawdziły. Reklama dźwignią nie tylko handlu, ale i inspiracji jest. A może frytki
bastalenazimną wodą i drobno szatkuję. Do misy z poszatkowanym brokułem dodaję 2 jajka, 100 gr mąki oraz doprawiam solą i pieprzem. (opcjonalnie jeśli masa jest zbyt mokra dodaję łyżkę bułki tartej). Smażę formując nieduże kotleciki na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą do uzyskania złocistego koloru. Polecam bo smakuje znakomicie
Mechanik w kuchnizrobić z samego mięsa ale zazwyczaj dodaje się jeszcze ryż lub kaszę np. gryczaną. Zmielone mięso jest na tyle lepkie, że nie potrzeba dodawać ani jajek ani tym bardziej bułki tartej. Ważny jest więc rodzaj mięsa o czym za chwilę. Gołąbki wolę robić w piekarniku ale zawsze można włożyć je do sporego garnka i gotować w rosole lub sosie
w kuchni i w ogrodzieSkładniki : 0,5kg schabu bez kości 2 jajka mąka bułka sól, pieprz Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodziecytryny, aby ciasto lepiej wyrosło. Piana musi być sztywna, po przechyleniu pojemnika nie wypływa płynne białko. Piekarnik już nastawiam na 180 stopni. Tortownicę smaruję po dnie tłuszczem i posypuję bułką tartą lub zmielonymi płatkami owsianymi. Boki pozostają suche. Czasem zamiast tego dno wykładam papierem do pieczenia i dopiero zamykam obręcz. Do ciasta delikanie przekładam pianę i szybko mieszam. Masę przelewam
prawdziwe jedzenieciasta można też dodać łyżeczkę cynamonu. Ciasto pod koniec ucierania jest gęste. Mieszamy ciasto z pianą bardzo dokładnie. Przekładamy do blaszki, która ma spód wysmarowany tłuszczem i posypany bułką tartą. Brzegów blaszki nie smaruję, żeby ciasto nie opadło. Biszkopt wkładam do nagrzanego piekarnika na temperaturę 180 stopni na niecałą godzinę. Po wyjęciu z pieca odwracam blaszkę do góry dnem
prawdziwe jedzenie