Drożdżowe ślimaczki z budyniem... Miękkie, rumiane i zakręcone ciasto drożdżowe. A wewnątrz słodki budyń z rodzynkami. Zakręcona pychota! Składniki: 500 g mąki pszennej; 50 g białego
Gospodyni MiejskaTo był dobry dzień dla ojca Paolo. Dzieci, które od tygodni uczył nowych modlitw, w końcu zapamiętały kolejność łacińskich słów i brzmiały zgodnym chórem. Wprawdzie obowiązki
Gotuj z Blue RavenMięciutkie bułeczki z makiem, idealne na drugie śniadanie, można je zapakować dzieciakom do szkoły,napewno nie odniosą do domu...Przepis prosty,a naprawdę smaczny. Składniki: pól
Z Majeczką w kuchniPączki uwielbiają wszyscy chyba, ja dziś zrobiłam moim dzieciakom mini pączusie, takie na jeden gryz :) Mięciutkie, pulchniutkie, rozpływają się w ustach, korzystajmy więc z uroków
Z Majeczką w kuchniNie ma to jak zapach przygotowanego w domu pieczywa, nie ma to jak posmarowana masełkiem kromka domowego chlebka..mniam Składniki: 450 g wody 450 g mąki
Z Majeczką w kuchniTosty bardzo lubią moje dzieciaki, często robię je też i pakuję im do szkoły na drugie śniadanie. Skoro mamy wiosnę i czas nowalijek warto przemycić je
Z Majeczką w kuchniŁatwe do przygotowania, a znikają w mig :) Jestem zadowolona jak widzę uśmiechnięte pałaszujące buzie Składniki: przepis na 36 szklankowych oczek: 0.5 kg mąki 1/2 kostki drożdży
Z Majeczką w kuchniOd czasu do czasu mozna sobie pozwolić na taki domowy, choć dośc tłusty...ale nawet najlepszy kupowany się nie równa smakiem więc warto zrobić samemu Składniki
Z Majeczką w kuchniDzisiaj proponuję słodkie bułeczki zrobione z bananowego puree, nadziane dżemem z czarnych porzeczek i udekorowane plasterkami banana. Ciekawe połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Bułeczki
Oryginalny smakWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Maślane bułeczki z dodatkiem rodzynek. Są bardzo smaczne i lekko słodkie w smaku. Idealne dla dzieci jak i
Marta GotujeWszyscy robią dzisiaj rogale marcińskie ale ja nie.. ja mam drożdżówki z makiem... bo takie drożdżówki to idealne rozpoczęcie dnia, uszczęśliwienie dzieci i ich kolegów
Bernika - moj kulinarny pamietnikThe post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDziś Halloween, wszędzie królują dynie i duchy. I ja wczoraj wieczorem upiekłam coś z moją ulubioną dynią :) I od razu dzielę się przepisem bo wyszło przepysznie
Mienta blogCiasto: 700 g mąki, 3/4 szkl mleka, łyzka oleju, 100 g masła. 3 łyżki cukru pudru, 2 jajka, 70 g drożdży, szczypta soli, cukier kryształ i
Anioły w kuchniA teraz będzie o bułeczkach na śniadanie…Szukając kiedyś pomysłu weszłam na mój ulubiony blog MojeTworyPrzetwory i znalazłam pyszne i szybkie bułeczki na śniadanie:) My z
Anioły w kuchni