Drożdżowe rogaliki. U mnie w dwóch wariantach – małe- czyste i większe – z kremem orzechowo-czekoladowym. Najlepsze w tym samym dniu po upieczeniu, ale na
Smaki Na TalerzuKolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że najlepsze połączenia smakowe wychodzą totalnie spontanicznie z resztek zalegających w lodówce. Tak właśnie powstał śniadaniowy omlet z porem i
Natka PietruszkiOmlet a`la hiszpańska tortilla z cukinią. 4-6 jajek, 100 g boczku wędzonego surowego, 300 g ziemniaków, 1 cukinia (około 300 g), sól, pieprz, słodka
królestwo garówSzybka i bardzo prosta, ale przede wszystkim pyszna przystawka z pomidorów i bakłażana. Doskonały pomysł na przekąskę , lekką kolację lub podwieczorek. Wydrążony pomidor, którego wnętrze wypełnia
Kuchnia Na WypasieDziś mam dla Was przepis na ulubione placuszki większości dzieci Oczywiście lekko zmodyfikowane, aby były jeszcze zdrowsze i bardziej wartościowe dla naszych maluchów. Oto pyszne placuszki
Natka PietruszkiI znowu ja. Na dobry początek tygodnia. Na zbliżający się dobry koniec lata... Czy koniec lata może być w ogóle dobry??! 💚 Dla mnie nigdy. Słońce jest
Kuchnia po mojemuLekka przekąska w postaci spring rollsów z papieru ryżowego. Sajgonki wypełnione słodkim mango, smażoną krewetką i słupkami chrupiących warzyw. Sprawdzą się samodzielnie lub jako dodatek do
ProstePesto.plSzybka i smaczna przekąska na przyjęcie. Po faszerowane jajka wszyscy goście sięgną z przyjemnością. Drukuj Jajka faszerowane rzodkiewką, szczypiorkiem i żółtym serem 5 od 2 osób
ProstePesto.pl1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki 1 jajko 2 miarki odżywki białkowej 1 łyżka kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki łączymy dokładnie
KucharzycaPlacuszki z chia i otrębami owsianymi to zdrowsza wersja klasycznych placuszków bananowych , za którymi moja Zosia przepada. Te są wzbogacone o nasiona chia, które dostarczają cennych
Natka PietruszkiSkładniki Pieczywo Szynka Ser Pomidor Oregano Masło Pieczywo smarujemy masłem, kładziemy na nie szynkę, ser, pomidory, posypujemy oregano. Pieczemy ok. 10minut w 200st.
Kulinarne blogowanieMacie ochotę na kolację na ciepło, ale obawiacie się, że spędzicie w kuchni długie godziny? Mam dla Was prosty i smaczny pomysł, do tego dość szybki
Smaki Na TalerzuGołąbki w panierce nie są ptakami panierowanymi tylko grzybami o tej wdzięcznej nazwie. Gołąbek białozielonawy lub gołąbek grynszpanowy jest bardzo smacznym grzybem blaszkowym. My je nazywamy
Moje Małe CzarowanieMam wrażenie jakby to lato już uciekło gdzieś daleko. Jednego dnia jest piękna, letnia pogoda, a następnego już szary, deszczowy, listopadowy dzień. Nie przepadam za tak
Be Fit Be Strong