Nadszedł najlepszy czas na delektowanie się rabarbarem. Ja sezon otarłam przepyszną, maślanymi delikatnymi, kwaskowatymi drożdżowymi ślimaczkami z rabarbarem. Coś niesamowitego w smaku. Ta drożdżówka przepysznie otwiera
Bernika - moj kulinarny pamietnikMaj upływa mi pod hasłem wszelakich egzaminów. Trwają jeszcze matury, które w naszej szkole skończą się dopiero 20 maja. 24 maja startujemy z egzaminami ósmoklasisty, a
W mojej kuchniOdrywane bułeczki czosnkowe Pieczywko przygotowuje się łatwo i szybko, ale równie prosto się je odrywa i zajada. Bułeczki są lekkie i puszyste, świetnie pasują do dań
Blog z ApetytemNiezwykle mięciutkie drożdżowe bułeczki, z pysznym serowym wnętrzem :). Są tak dobre, że nie można się od nich oderwać i nawet na drugi dzień smakują wybornie
Opowieści z piekarnikaWszyscy wiemy, że nie należy marnować jedzenia, jednym z takich sposobów na ratowanie pieczywa, jest jego zamrożenie. Jeśli zamrozimy je zaraz po zakupie i w odpowiedni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rumuńskie Mucenici, czyli drożdżowe bułeczki w kształcie ósemek. Obficie posypane siekanymi orzechami, namoczone w syropie i polane miodem. Słodkie, pachnące, przepyszne. Idealne na śniadanie, do kawki
dolcevitainmykitchenBagietki z suszonymi pomidorami to moja modyfikacja klasycznego przepisu na bagietkę. Bagietkę z pomidorami, bardzo często możecie kupić w sklepie, więc postanowiłem pokazać Wam, jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dziś zapraszam Was na pyszną chlebową babkę wypełnioną po brzegi serem, jajkami i kiełbasą. Zapraszam! Składniki na chleb; 50
Radość kipiąca uśmiechem.Pyszna babka drożdzowa, idealna do masła, dżemu lub czekolady. Polecam przepis. ROZCZYN : 25 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1/4 szklanka mleka
Kulinarne Fantazje MarioliDomowa bagietka z chrupiącą skórką. Przepis na dwie średniej wielkości bagietki. Mąkę przesiać
BullioMini pączki budyniowe to ekspresowe słodkości na jeden kęs. Wilgotne w środku za sprawą jogurtu naturalnego, z zewnątrz chrupiące. Budyniu nie trzeba wcześniej robić, wystarczy wsypać
Oryginalny smak