Dziś mam dla Was propozycję na ciepłe śniadanie lub kolację. Są to drożdżowe batony z kiełbasą, serem i łagodnym chutneyem. Zazwyczaj chutney jada się na zimno
Ewa w kuchniJeśli macie ochotę na pyszną i lekką przekąskę, która jest prosta, aromatyczna i niecodzienna, zapraszam dziś do Słonecznej Kuchni :) Bo tu pachnie ziołami, które zostały zamknięte
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWczoraj przywiozłyśmy z córką z lasu łubiankę jagód. Już zbierając wiedziałam, że z części na pewno będą jagodzianki. I nic, że żar się z nieba leje
Polska ZupaNajwiększą kulinarną inspiracją są dla mnie podróże. Z każdego wyjazdu przywożę nie tylko walizkę pełną przypraw, ale i głowę pełną pomysłów do tworzenia nowych pyszności. Dziś
Ostra na Słodkoskładniki: 500 g mąki 90-100 g cukru 20 g drożdży 1 jajko 220 ml mleka, letniego 80 g masła roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 1
Domowy Smak JedzeniaDomowe, szybkie i smaczne zapiekanki dla całej rodziny na trzy sposoby czyli polska, grecka i włoska. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3osób
karolgotujeChlebowa zupa Chlebowa zupa, czyli Pancotto. Istnieje odwieczny spór między różnymi regionami Włoch o pochodzenie tej zupy z chleba, zwanej Pancotto. Jedno jest pewne, że jest
RafalCook(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faszerowane chlebki z patelni Faszerowane chlebki z patelni to świetny pomysł na smaczną przekąskę, którą można przygotować w mgnieniu oka. Rewelacyjnie smakują w
Przepiski.plProste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu
Delicious PlaceZapiekanka cebulowa czyli zupa cebulowa bez zupy Zapiekanka cebulowa to kuzyn lub kuzynka Soupe à l’oignon , czyli zupy cebulowej, na którą przepis znajdziesz tutaj .
RafalCookPollo con Peperoni czyli kurczak z papryką Pollo con Peperoni, czyli po prostu kurczak w papryce i pomidorach, to tradycyjna i prosta potrawa z kuchni rzymskiej
RafalCookBrioszka to mięciutkie, puszyste, drożdżowe pieczywo francuskie podawane na śniadanie. Delikatne z charakterystyczną wypieczoną złotobrązową i cienką skórką. Brioszka to ciasto z dużą ilością masła i
Zasmakuj KuchniIdzie lato, może uda się wybrać na piknik. A skoro piknik, to i prowiant musi być i koszyk piknikowy wypełnić trzeba. Tak zwana "drożdżówa" zawsze będzie
Na kulinarnym poligoniePanzanella z szałwią i kurczakiem Panzanella z szałwią to moja wariacja na temat słynnej toskańskiej sałatki. Nazwa Panzanella to połączenie dwóch słów – pane –
RafalCook