bułki - 33426 przepisów (strona:1561/2229)

Ciasto kakaowe (bez jajek i mleka) 183

100ml kremówki, garść płatków migdałowych Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać olej i wodę. Dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Wlać do formy keksowej, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec na niskiej półce piekarnika w 170'C góra-dół przez ok 45 minut. (do suchego patyka) Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki mieszamy na małym ogniu.  Jeszcze ciepłe ciasto

Tagebuch po polsku
Schabowy po bawarsku, marynowany w musztardzie 195

własnym i sałatką. Kefir? Maślanka? Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku! Obiad gotowy! Schab w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest gumą. Super do bułki czy na kanapkę! Serdecznie zachęcam do marynowania w musztardzie

Z Kuchni Do Kuchni
KORZENNE CIASTECZKA PEŁNOZIARNISTE 157

szklanki cukru (75 g) 1 łyżeczka cynamonu szczypta imbiru i gałki muszkatołowej 3 zmielone/posiekane goździki Mąki wymieszać, dodać masło. Posiekać wszystko nożem, a następnie rozcierać palcami do uzyskania wyglądu bułki tartej. Dodać pozostałe składniki, ugnieść ciasto. Powycinać ciasteczka, piec 10-12 minut w 200 st. C. SMACZNEGO! Myślę, że mąkę żytnią spokojnie można zamienić na pszenną wedle uznania. Ciasteczka

Vroblewska-fitlife
ORZECHOWO-KAWOWY CZEREŚNIOWIEC 232

cukru pudru Dodatkowo: czereśnie, galaretka wiśniowa WYKONANIE Ciasto: Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy zmielone orzechy, olej, zsiadłe mleko i pozostałe składniki. Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto nasączamy ponczem.   Masa kawowa: Kawę zalewamy 1/2 szkl. wrzątku, rozpuszczamy w niej żelatynę i pozostawiamy do ostudzenia. Białą

słodki bratek
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 141

waniliowym, następnie wsypujemy mąkę i dalej mieszając wlewamy roztopione, zimne masło. Kiedy składniki dobrze się połącza wlewamy mleko i ponownie mieszamy.  Formę na tartę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, następnie równo rozkładamy w niej czereśnie aż zakryją całe dno. Na czereśnie wylewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez 35-40 minut. Ciasto w trakcie

Kulinarne Fantazje Marioli
Tosty z pastą twarogowo-jajeczną z ogórkiem małosolnym 189

smaku solą i pieprzem. Nakładaj pastę na tosty, możesz dodatkowo ułożyć sobie na nich ogórki, pomidory, cebulkę. Jeśli nie macie tostów, możecie nałożyć pastę twarogową na dowolny chleb czy bułki. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Domowy pasztet do smarowania 211

spożywczą. Gdy zastygnie w lodówce będzie miało ładną kołderkę z masła i czerwonych pestek granatu. 2. Jeśli chcecie upiec taki pasztet musicie dodać do niego 2 średnie jajka oraz bułkę tartą. Pieczcie wtedy do 35 minut w 180C bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
szybkowar-czereśniowy dżemik... 195

zagotowania do umytych słoiczków nakładać dżem, mocno zakręcić i na zakrętkach postawić do wystygnięcia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - dżem nie jest za gęsty, smakuje nam do tostów, naleśników, bułki z masłem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dorsz w panko 132

panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha

Bernika - moj kulinarny pamietnik
smaczna na szybko babka cytrynowa z rodzynkami... 153

dużych obrotach na koniec wsypać sparzone rodzynki odsączone na sitku z wody i mikserem wmieszać w masę forma do babki falista 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką - do formy przełożyć ciasto, wyrównac wierzch, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, piec 15 minut i naciąć nożem krzyż (dla odpowietrzenia), dalej piec 30-35 minut do suchego patyczka, babke wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
BABKA NA OLEJKU - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 201

Dodać jajka i aromat.Wszystko dokładnie utrzeć i stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sól.C iągle ucierając dodać mleko.Wlać ciasto do wysmarowanej masłem i wysyłanej bułką tartą formy na babkę.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.Pieczemy ok.45-50 minut.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Truskawkami 151

się popsuła ;) 1. Całość wykonania jest bardzo prosta. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia sie składników. Wylewamy do wysmarowanej i wysyp bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu.                      źródło Tutaj

Gotowanie...to proste !
Rogaliki czekoladowe z marmoladą oraz "Wrzosowisko 2 i 3" 171

minut (drugą turę ok. 17 minut). Po wyjęciu z piekarnika jeszcze gorące ponownie posmarować rogaliki mlekiem - będą wtedy błyszczące. ----- Podobne: Ciastka z dziurką Orkiszowe rogaliki z marmoladą Kanelbullar - szwedzkie bułki cynamonowe W tym poście podzielę się z Wami wrażeniami z drugiego i trzeciego tomu wrzosowej trylogii Anny Łajkowskiej . Jak można się zorientować po tytule tomu drugiego "Miłość na wrzosowisku" , Basia

Weekendy w domu i ogrodzie
Klasyka smakuje truskawą 179

radę) Na poncz 1 torebka zielonej herbaty Earl Grey 4-5 łyżek calvadosu 4-5 łyżek cukru (u mnie palmowego, może być zwykły) Dużą prostokątną blachę natłuszczamy (można obsypać bułką tartą lub mąką). Piekarnik nastawiamy na 175*C. Żółtka ucieramy z cukrem, dodając stopniowo po łyżce gorącą wodę. Dodajemy budynie, mąkę i proszek i dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek

les mirabelles
PORK BUNS – SLEEPING DOGS – chińskie bułeczki z grillowaną wieprzowiną 197

nieco zachodnie barbeque, tylko, że o wschodnich smakach. W poniższym przepisie przedstawiamy fuzję kilku tradycyjnych przepisów, lekko zmodyfikowaną w celu przystosowania do polskich warunków. W efekcie wychodzą z tego bułki podobne do polskich pyz z soczystym nadzieniem o wyrazistym, orientalnym smaku. Wei Shen poleca jako przekąskę regenerującą przed kolejną rozróbą. Zobacz, jak bułeczki wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania