kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka ½ kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jabłka 4 duże brzoskwinie tłuszcz do formy ziarna sezamu lub bułka tarta do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar
Tradycyjna Kuchnialeśnych jagód 2 łyżki świeżych kwiatów lawendy (lub łyżka suszonych) Ciasteczka rozdrobnić (np. w malakserze ) na pył, masło stopić, wymieszać z ciasteczkami do konsystencji mokrego piasku. Masą, przypominającą nieco bułkę tartą wyłożyć dno formy pokrytej papierem do pieczenia(boki blaszki natłuścić). Na czas przygotowania masy serowej blaszkę włożyć do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) umieścić
6niebocukrem i żółtkami na puch. Dodać serki waniliowe, mąkę i cukier waniliowy. Białka ubić na puszystą pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć jedną częścią kakaowego ciasta. na ciasto wylać masę serową. Na nią zetrzeć na tarce drugą część ciasta kakaowego. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do temperatury
Motylkowa Kuchniafasolkę szparagową mamy w pełni. Tak więc jak tylko kupię fasolkę - kombinuję ile się da, żeby coś fajnego z niej wymyślić :) Najczęściej jemy ją z z masłem i bułką tartą , tak tradycyjnie, albo na ciepło - z groszkiem i marchewką . Dziś trochę inna wersja równie smaczna : z kiełbasą i koperkiem. Zachęcam do zrobienia! :) Prosto, szybko i smacznie :) Potrzebujemy
Walijskie Pichcenietego dania nadał mu niezwykłej smakowitości. Właściwie to nie potrzebowałam już nic więcej - żadnego koncentratu, żadnego dosładzania, jedynie odrobinę przypraw:). Kotleciki: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku 1 małe jajko lub 1/2 większego sól, pieprz olej 250g makaronu (dowolny, u mnie małe muszelki) 700g przecieru pomidorowego, u mnie
Szefowa kuchnisuche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku
słodki bratekposadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa <3 coś jeszcze pokombinujemy ;) Idealne z bułką lub ryżem <3 Składniki 1 duża cebula 4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej 2 łyżki oleju 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 kabaczek (ok 1 kg) 1 łyżka
R'n'G KitchenNastępnie dodać jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników, po czym wrzucić odsączone borówki i delikatnie wymieszać. Formę keksową wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 45- 50min . Podawałam z jogurtem greckim. Będzie mi bardzo miło jak polubisz mój blog kulinarny na Facebook – kliknij – kochamczekolade
Kocham Czekoladęwzięty jeszcze z maminych notatek. Taka fasolka świetnie smakuje na zimno jak i na ciepło po podgrzaniu. Nadaje się i jako jarzynka do obiadu i w sam raz do bułki na śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Składniki: 2 kg fasolki szparagowej (u mnie mieszana zielona i żółta) 1 kg marchewki 1 kg cebuli 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego (najlepiej Pudliszki
Kuchnia domowa AniDzisiaj zrobiłam zapiekaną z mięsem mielonym. Była bardzo smaczna i jeżeli takiej nie próbowaliście to szczerze polecam. Na blogu znajdziecie również inne sposoby przygotowania tego warzywa. Klasyczna fasolka z bułką tartą. l ub fasolka w pomidorach Składniki 700 g fasolki szparagowej 500 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g sera żółtego 1 łyzka masła klarowanego sól pieprz ostra
O kuchni z uczuciemkuchni) - 1/4 łyżeczki soli farsz: - 1 serek Arla Apetina Papaja i Curry - 1 dojrzałe i soczyste mango - 1 jajko małe - 2 czubate łyżki kaszy manny instant - 1 łyżka bułki tartej - sól do smaku Całość miksujemy blenderem na gładką masę i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki Wykonanie: Na stolnicę wysyp mąkę, zrób wgłębienie nożem, dodaj żółtka, sól i zacznij nożem
SMYKWKUCHNIkawałki ciasta, zawijać w nie morele, dodając opcjonalnie cukier do środka każdej moreli. Knedle wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 5-7 min w zależności od wielkości. Podajemy polane bułką tartą na maśle. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/knedle-z-morelami/ BosowKuchni Artykuł Knedle z morelami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuduża marchewka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 woreczki (200 g) ugotowanego ryżu 1 jajko ok. 3 łyżki otrębów żytnich w zależności od konsystencji farszu (może być też bułka tarta lub kasza manna) pieprz, sól Kapustę zetrzeć na tarce lub bardzo drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę z czosnkiem drobno pokroić i zeszklić na oleju. W misce wymieszać
Dobra karmaRobiliście już zieloną panierkę do mięsa ? Jeśli nie to polecam . Wystarczy natka pietruszki, bułka tarta lub len dal stosujących dietę szczególnie bezglutenową, trochę oliwy , przypraw i nasze mięso z nudnego staje się znowu atrakcyjne . Panierkę podaje w dwóch wersjach, druga jest z dodatkiem sera , który się roztopi w trakcie pieczenia, co daje dodatkowy walor smakowy. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikproporcjach: 60% i 40%. Obie porcje ciasta zamrozić na 2-3 godziny. Następnie większą część zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć na dnie natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec około 15-20 minut w temp. 180st. Pianka: 5 białek, 1/2 - 3/4 szklanki cukru, łyżka cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe
Z miłości do słodkości