Składniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do
w mojej kuchnisól) Obieramy wystudzony bób i wrzucamy do blendera. Dodajemy ciecierzycę, olej, czosnek niedźwiedzi, ocet i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Uwagi Pastę podajemy na bułce pełnoziarnistej podgrzanej w piekarniku (180 stopni - 5 minut) i dekorujemy wcześniej ugotowanym jajkiem
Apetyt na Zielonefasolka była całą zanurzona,dodałam sól oraz gotowałam przez około 40 minut od zagotowania. Masło rozpuściłam na patelni, czekałam aż się lekko zarumieni (nie może się przypalić) oraz dodałam bułkę tartą, wymieszałam. Dodałam ugotowaną i odcedzoną fasolkę, wymieszałam, jeszcze posoliłam do smaku, bo było za jałowe i gotowe :) Łyżkę masła rozpuściłam na patelni, dodałam dwa jajka. Zmniejszyłam ogień oraz
Wołowina od rekinaucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę zalewamy zimną wodą, odstawiamy żeby napęczniała, lekko
Bajeczna KuchniaSkładniki: 6 plastrów schabu 30 dkg boczniaków 1 cebula masło sól, pieprz do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać … Czytaj dalej Schabowe z boczniakami
czarrna od kuchnikiwi 6 sztuk, brzoskwinie 5 sztuk forma niska z kominkiem silikonowa 24 cm, na dnie formy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiarki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być wsypać porzesianą mąkę z proszkiem
W Mojej Kuchni Lubięjeszcze kilkunastu dodatkowych minut. Odlewamy z naczynia sos do miseczki, a mięso rozszarpujemy dwoma widelcami na pojedyncze ‘włoski’. Wlewamy sos z powrotem do naczynia i całość dokładnie mieszamy. Świeża bułka, zimny coleslaw lub sałata lodowa z dodatkami – smacznie i bez większych ceregieli, prawda? SKŁADNIKI 100-1200g szynki wieprzowej 3-4 szalotki albo 2 średnie czerwone cebula 100ml piwa 100ml
Karo in the Kitchen100ml kremówki, garść płatków migdałowych Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać olej i wodę. Dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Wlać do formy keksowej, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec na niskiej półce piekarnika w 170'C góra-dół przez ok 45 minut. (do suchego patyka) Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki mieszamy na małym ogniu. Jeszcze ciepłe ciasto
Tagebuch po polskuwłasnym i sałatką. Kefir? Maślanka? Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku! Obiad gotowy! Schab w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest gumą. Super do bułki czy na kanapkę! Serdecznie zachęcam do marynowania w musztardzie
Z Kuchni Do Kuchniszklanki cukru (75 g) 1 łyżeczka cynamonu szczypta imbiru i gałki muszkatołowej 3 zmielone/posiekane goździki Mąki wymieszać, dodać masło. Posiekać wszystko nożem, a następnie rozcierać palcami do uzyskania wyglądu bułki tartej. Dodać pozostałe składniki, ugnieść ciasto. Powycinać ciasteczka, piec 10-12 minut w 200 st. C. SMACZNEGO! Myślę, że mąkę żytnią spokojnie można zamienić na pszenną wedle uznania. Ciasteczka
Vroblewska-fitlifecukru pudru Dodatkowo: czereśnie, galaretka wiśniowa WYKONANIE Ciasto: Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy zmielone orzechy, olej, zsiadłe mleko i pozostałe składniki. Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto nasączamy ponczem. Masa kawowa: Kawę zalewamy 1/2 szkl. wrzątku, rozpuszczamy w niej żelatynę i pozostawiamy do ostudzenia. Białą
słodki bratekwaniliowym, następnie wsypujemy mąkę i dalej mieszając wlewamy roztopione, zimne masło. Kiedy składniki dobrze się połącza wlewamy mleko i ponownie mieszamy. Formę na tartę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, następnie równo rozkładamy w niej czereśnie aż zakryją całe dno. Na czereśnie wylewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez 35-40 minut. Ciasto w trakcie
Kulinarne Fantazje Mariolizagotowania do umytych słoiczków nakładać dżem, mocno zakręcić i na zakrętkach postawić do wystygnięcia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - dżem nie jest za gęsty, smakuje nam do tostów, naleśników, bułki z masłem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępanko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha
Bernika - moj kulinarny pamietnikdużych obrotach na koniec wsypać sparzone rodzynki odsączone na sitku z wody i mikserem wmieszać w masę forma do babki falista 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką - do formy przełożyć ciasto, wyrównac wierzch, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, piec 15 minut i naciąć nożem krzyż (dla odpowietrzenia), dalej piec 30-35 minut do suchego patyczka, babke wystudzić
W Mojej Kuchni Lubię