bułki - 33426 przepisów (strona:1548/2229)

‚Hamburger’ 149

prawdziwym hamburgerem . Jednak ja wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać, że ta zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem zaskoczysz wszystkich, których obdarzysz tym daniem. Nawet najwięksi wielbiciele mięsa wołowego polubią tę potrawę

Jaglusia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 148

patisonów na zimę     Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena  Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami     Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą     Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą     A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Tort malinowy 153

masy przesiewamy sypkie składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy w jednym kierunku (koniecznie!). Przygotowane ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 22 cm. Tortownicę należy wcześniej posmarować masłem i oprószyć bułką tartą by po upieczeniu ciasto łatwo odkleiło się od blachy. Pieczemy 25 minut w 170 ° C. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z piekarnika i upuszczamy go na podłogę. Dzięki temu dziwnemu

Emskie Smaki
A tu zapraszam na pyszne lekkie śniadanko w moim wykonaniu 120

Zapraszam na pyszne śniadanie z gorącą aromatyczną kawą , można robić różne kompozycie i dodawać mnóstwo różnych warzyw .      Śniadanko MNIAM MNIAM         1 Bułka (niestety nie razowa ,brak w domu ;)      Serek biały wędzony pyszny      2 plasterki ogórka ,bądź co lubisz  i do tego wszystkiego pyszna gorąca kawa

Mój Smak
Pasta jajeczna z tuńczykiem 152

kiedy wystygną ścieram na tarce na małych oczkach ,do jajek dodaje tuńczyka bez zalewy ,szczypiorek posiekany oraz majonez ,pieprz sól do smaku i dokładnie mieszam ,doskonale smakują z świeżymi bułkami bądź chlebkiem                                Smacznego

Mój Smak
Krokiety z jajkiem 206

tarce o drobnych oczkach i dodaje do pieczarek i cebuli i dokładnie wszystko razem mieszam i gotowe . Wykładam na wcześniej usmażone naleśniki do wyczerpania farszu ,można przesmażyć krokiety w bułce i jajku ,znakomicie smakują z barszczem czerwonym

Mój Smak
Cukinia w otrębach 137

Cukinia jest bardzo pyszna na różne sposoby , i zapraszam na wypróbowanie mojego przepisu , zawsze swego czasu panierowałam w bułce tartej , a tu proponuję spróbować w otrębach zmielonych , bardzo fajnie smakuje . Składniki  1 cukinia  2 jajka 1 szklanka otrąb mielonych  sól  pieprz  Wykonanie  Cukinie kroję na plastry 2 centymetrowe , solę i pieprzę po obu stronach

Mój Smak
Pieczarkowe pomylone fit 164

kotlety , z każdymi dodatkami , i bardzo często witają na naszym stole , dziś zapraszam na takie kotlety z dodatkiem pieczarek , i mąki orkiszowej .    Zazwyczaj kotlety mielone robiłam z bułką itp , ale dziś zapraszam na takie kotlety z mąką orkiszową , smakują równie pysznie . Składniki  0,5 kg mielonego mięsa z indyka  15 sztuk pieczarek  1 duża cebula

Mój Smak
Babka 122

miksować, powoli dodając mąkę, proszek do pieczenia, sodę , cukier waniliowy , sok z wyciśniętej pomarańczy. Ubić pianę z białek i wszystko połączyć razem.  Wysmarować formę babki tłuszczem i obsypać bułką tartą. Babkę piec w temperaturze 170-180 stopni przez ok 50 min. Ostudzić w formie. Babkę można później udekorować lukrem lub cukrem pudrem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Tiramisu 145

białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć wszystko razem, dodać mąkę i proszek do pieczenia i mikserem na małych obrotach wszystko wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przelać ciasto do tortownicy. Biszkopt piec w 175 stopniach do uzyskania złotego koloru.  Składniki na Tiramisu:  500 g serka mascarpone, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 4 jajka

Aromatyczne Podróże
Pasztet z soczewicy 137

sól, świeżo zmielony pieprz, gałkę muszkatołową, smak powinien być nieco wyrazisty (po dodaniu masy jajecznej , złagodnieje). Dodać jaja i wszystko dokładnie wymieszać.  Przygotowaną keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masę przełożyć do keksówki i stuknąć nią delikatnie parę razy o blat, tak by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Pasztet piec ok 40-50 minut w temperaturze

Aromatyczne Podróże
Babka cytrynowa 150

sztywno. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Przesiać mąki i  powoli dodawać, cały czas mieszając na małych obrotach mikserem. Foremkę do babki wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Babkę piec 40-45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu wystudzić na kratce i polukrować. Lukier : - 1 szklanka cukru pudru - sok z połowy cytryny - 1 łyżeczka wody Sok z połowy cytryny

Aromatyczne Podróże
Ciasto z brzoskwiniami 112

delikatnie mieszamy. Z odstawionych wcześniej białek, ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywno pianę dodajemy do całości . Tak przygotowane ciasto , wykładamy na prostokątną blaszkę wysmarowaną wcześniej margaryną i oprószoną bułką tartą. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w większe kawałki brzoskwinie. Do lekko nagrzanego piekarnika , wstawiamy ciasto i pieczemy przez ok 40-45 minut w temperaturze 170 stopni

Aromatyczne Podróże
Ciasto z dyni 122

proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, skórkę pomarańczową ,wszystko cały czas miksując. Na samym końcu dodajemy powoli przygotowane wcześniej puree dyniowe. Mieszamy.  Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy lekko bułką tartą.  Ciasto pieczemy ok 45-60 minut , sprawdzając patyczkiem czy środek jest upieczony,  w temperaturze 180 stopni.  Polewa:  125 g serka typu philadelphia 50 g miękkiego

Aromatyczne Podróże
Keks siostry Anieli 374

pomarań czowej. Wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę (dodać szczyptę soli, wtedy lepiej się ubija). Delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto równomiernie rozłożyć w keksówce dobrze wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą . Piec w temp. 170 stopni przez 1 godzinę

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania