bułki - 33426 przepisów (strona:1558/2229)

KOKOSEK 148

dodać mleko, wlać sok wyciśnięty z cytryny - wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą keksówki. Wierzch ciasta posypać grubo wiórkami kokosowymi. Piec 40 - 45  minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Latwy makaron z sosem pomidorowym, feta i oliwkami 165

podgrzanym sosem, rukolą, oliwkami, doprawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokruszoną ciabattę, tak by stała się rumiana i chrupiąca. Makaron nakładamy do miseczek, posypujemy ze złoconą bułka i fetą

Dzieje kuchennej Wiewióry
BAJECZNE TARTALETKI Z MALINAMI 132

suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem : śmietankę podgrzewamy (uwaga, nie możemy jej zagotować !!!), dodajemy połamaną

słodki bratek
Pleśniak z babcinego zeszytu 198

trzeciej dodaj galaretkę, zagnieć.  Wszystkie części ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.  Blaszkę do ciasta wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą.  Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Piana musi być sztywna i lśniąca a cukier niewyczuwalny.  Pleśniak z dwóch warstw: 1. Na wcześniej przygotowaną blachę

Garniec Magalie
Co Lila jadła w środę? 13 181

sezonie wzięłam się ostro za cukinie (kupujemy ją w ogromnych ilościach) i odkrywam różne świetne dania. Kiedyś cukinia była robiona u nas w domu jako schabowy, panierowany w bułce tartej i smażony na oleju. Fiu fiu - takie tłuściochy. Kompletnie nie znałam innych przepisów z użyciem tego warzywa. Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego cukinie traktowaliśmy po macoszemu. Jest świetna

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Naleśniki - najlepsze ciasto 249

bardzo smaczne;) Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami - wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleka, mleka z wodą, mleko z wodą gazowaną, różną mąkę i proporcje jajek, czasem łyżkę oleju

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt z malinami i jagodami 146

łyżka śmietanki kremówki ¾  szklanki mąki zwykłej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców  - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie

Tradycyjna Kuchnia
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 159

można zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, bułkę tartą,majeranek, pokrojone drobno nóżki pieczarek, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć obciąć nóżki. Kapelusze doprawić solą i pieprzem, nałożyć mięso mielone go kapeluszy. Na patelni i rozgrzać

Kuchnia Pokoleń
Kanapka z sosem dorszowym 83

rozcinamy na pół. Smarujemy (dół i górę) dżemem malinowym. Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki. Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną. Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Fasolka szparagowa w pomidorach 144

Pewnie każdy z Was latem przyrządza fasolkę. Ja do tej pory robiłam ją albo z bułką tartą albo z sosem beszamelowym ( klik ). W tym roku postanowiłam przygotować fasolkę nieco inaczej. Buszując po internecie w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na wiele przepisów na fasolkę w pomidorach. I w ten sposób stworzyłam własną wersję, która tak posmakowała mojemu M, że teraz najchętniej jadałby

My simple kitchen
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 124

kulkę i zawijamy folią. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Wyciągamy ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 3mm. Przekładamy do formy (wcześniej wysmarowana masłem i oprószona bułką tartą) dokładnie wykładamy formę ciastem i nakłuwamy ciasto widelcem. Następnie wkładamy z powrotem do lodówki na minimum 2 godziny. 3 . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Ciasto pieczemy z obciążeniem

Coś z niczego
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 187

Następnie dodajmy jajko i szczyptę soli. Wszytko razem ugniatamy tak długo aż składniki  się połączą. 2 .Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. 3 .Formę należy wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia

Coś z niczego
Tarta z porzeczką i bezą 165

konsystencji Przygotowanie: 1 .Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło, cukier i zagniatamy. Dodajemy żółtko i wodę. Przygotowane ciasto odkładamy do lodówki na 2 godziny. Formę należy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Formą wykładamy ciastem i odstawimy ponownie do lodówki na godzinę. 2. Ciasto wkładamy do piekarnika na 200 stopni C z obciążeniem i pieczemy 13min. Następnie zmniejszamy temperaturę

Coś z niczego
Kotlet de volaille 144

jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Plastry schabu dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy po plasterku sera, kawałku papryki i ogórka. Kotlety panierujemy i jajku, bułce i mące. Smażymy na złoty kolor z obu stron

Smaki Natalii
Ciasto z agrestem 110

następnie dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać jasne ciasto, następnie ułożyć agrest i wylać na wszystko ciemne ciasto. Piec około 40 min. w tem. 175st. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.   inspiracja

Smaki Natalii

Proponowane wyszukiwania