aromat, sok z cytryny – mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia – dokładnie mieszamy. Dodajemy mak – ponownie mieszamy. Przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160º C i pieczemy ok. 80 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem. Jogurtowy piegusek na oleju – puszyste, aromatyczne
mojewypiekiinietylkotyle, aby warzywa puściły sok. Poszatkowane warzywa łączę ze sobą, dodaję pozostałe składniki i mieszam ok. 15 sekund na obrotach 2-3. Kotlety serwowałam z batatami (widać), w bułce jako hamburgera, z bobem czy z pieczonymi warzywami (że niby warzyw wciąż mało). Jako placki fajnie smakują z jogurtem naturalnym przyprawionym solą, pieprzem i świeżymi ziołami
gutfutprzełożyć do woreczka foliowego i włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie wyjąć je z lodówki i wyłożyć nim formę do tarty, wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Przy formach ceramicznych wystarczy wysmarować je masłem. Ciasto równomiernie ponakłuwać widelcem i ponownie schować do lodówki na pół godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni
Codzienna kuchnia niecodziennaprostu dłonią. Piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. W połowie pieczenia przewróć kotlety na drugą stronę. 5. Złóż burgery - przełóż każdy kotlet na bułkę, polej sosem, dołóż warzywa, zamknij górną częścią pieczywa. Smacznego! ps. kotlety możesz też zamrozić i sięgać po nie kiedy tylko najdzie Cię ochota na "fast-foody" :) *Ten genialny przepis na kotlety
Powiedz dietom niepołączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem. W osobnym pojemniku wymieszać jajka z maślanką. Mokre składniki przelać do suchych i połączyć. Przelać do blaszki keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Maliny ułożyć na wierzch ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach C przez ok. 40-45 minut. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąmielonego 1 jajko ****************************************** Włoszczyznę płuczemy.Nastawiamy garnek z wodą ,zagotowujemy,wrzucamy warzywa i gotujemy,przyprawiamy.Opłukany ryż wsypujemy do gotującego się wywaru,zmniejszamy ogień i gotujemy , aż będzie miękki.Bułkę na pulpety namoczyć,odcisnąć,dodać do mięsa,wbić jajko ,posypać przyprawą ,wymieszać.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na wrzącą wodę,gotować 20 minut.Aby uniknąć przywieraniu pulpetów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 1 średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką
czarrna od kuchnikrótko wyrobić i podzielić na 6 równych części (każda po ok. 80-90 g). Z każdej uformować okrągłą bułeczkę i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając między bułkami spore odległości (urosną!). Odstawić do napuszenia na 60 minut. Masa z serka wiejskiego: Serek wiejski rozgnieść widelcem, dodać do niego resztę składników i dobrze wymieszać. Kruszonka
Nastoletnie WypiekanieSkładniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do
w mojej kuchnisól) Obieramy wystudzony bób i wrzucamy do blendera. Dodajemy ciecierzycę, olej, czosnek niedźwiedzi, ocet i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Uwagi Pastę podajemy na bułce pełnoziarnistej podgrzanej w piekarniku (180 stopni - 5 minut) i dekorujemy wcześniej ugotowanym jajkiem
Apetyt na Zielonefasolka była całą zanurzona,dodałam sól oraz gotowałam przez około 40 minut od zagotowania. Masło rozpuściłam na patelni, czekałam aż się lekko zarumieni (nie może się przypalić) oraz dodałam bułkę tartą, wymieszałam. Dodałam ugotowaną i odcedzoną fasolkę, wymieszałam, jeszcze posoliłam do smaku, bo było za jałowe i gotowe :) Łyżkę masła rozpuściłam na patelni, dodałam dwa jajka. Zmniejszyłam ogień oraz
Wołowina od rekinaucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę zalewamy zimną wodą, odstawiamy żeby napęczniała, lekko
Bajeczna KuchniaSkładniki: 6 plastrów schabu 30 dkg boczniaków 1 cebula masło sól, pieprz do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać … Czytaj dalej Schabowe z boczniakami
czarrna od kuchnikiwi 6 sztuk, brzoskwinie 5 sztuk forma niska z kominkiem silikonowa 24 cm, na dnie formy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiarki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być wsypać porzesianą mąkę z proszkiem
W Mojej Kuchni Lubięjeszcze kilkunastu dodatkowych minut. Odlewamy z naczynia sos do miseczki, a mięso rozszarpujemy dwoma widelcami na pojedyncze ‘włoski’. Wlewamy sos z powrotem do naczynia i całość dokładnie mieszamy. Świeża bułka, zimny coleslaw lub sałata lodowa z dodatkami – smacznie i bez większych ceregieli, prawda? SKŁADNIKI 100-1200g szynki wieprzowej 3-4 szalotki albo 2 średnie czerwone cebula 100ml piwa 100ml
Karo in the Kitchen