bułki - 33926 przepisów (strona:1243/2262)

Pomidorowa z pesto paprykowym i makaronem 98

Dzisiaj przez wielu lubiana zupa pomidorowa, ale w nowej odsłonie, bo z pesto paprykowym. Piekąc bułki właśnie z pesto, zostało mi trochę, wykorzystałam więc je do zupy. Fajnie nadało zupie nowego charakteru. Bo czasami warto stworzyć coś innego z nową nutą. Pogoda paskudna, więc talerz takiej gorącej zupy rozgrzeje nas. Wpis powstał przy współpracy z Goldmak Pomidorowa z pesto paprykowym

Ewa w kuchni
Moda na topinambur 107

bulwiaste, nie ma co ukrywać. Ziemniaki, wraz z mizerią i kotletem schabowym, to stały gość niedzielnych obiadów u babci. Ze słodkich czasów dzieciństwa wspominamy knedle i kluski leniwe okraszone bułką tartą. Dzięki batatom przygotowujemy zdrowszą, pieczoną wersję frytek. W ostatnim czasie w menu coraz większej liczby restauracji znajdziemy także dania z topinamburem. Za co polubili go kucharze? O smaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak przechowywać żywność? 87

wkładaj do zamrażalnika mięsa na tackach, na których leżało w sklepie! Wędlinę można mrozić w całości lub plasterkach (poprzekładaj je wcześniej pergaminem). Pieczywo Wykorzystaj trik piekarzy. Chleb (lub bułki) najlepiej mrozić świeżutkie. Im dłużej czekasz, tym mniej wilgoci pozostanie w pieczywie po odmrożeniu. Można mrozić pieczywo w całości, ale znacznie lepiej pokroić je na kromki i zapakować do osobnych woreczków

ProstePesto.pl
Bułki poznańskie 149

Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie i puchate w środku. Takie są właśnie domowe bułki poznańskie pieczone na drożdżach i mące pszennej. To bardzo prosty i sprawdzony przepis.  - tylko kilka tanich składników - idealne na kanapki do pracy i szkoły - prosty przepis nawet dla osób początkujących

AniaGotuje.pl
Zupa krem kalafiorowo-serowa z grzankami. PRZEPIS 95

małych kawałkach (można zetrzeć), poczekaj, aż się rozpuści, następnie zmiksuj zupę przy pomocy blendera, dodaj posiekaną natkę, dopraw solą i pieprzem. Rada: zupę podaliśmy z domowymi grzankami (bułka pszenna pokrojona w kostkę, następnie zrumieniona na odrobinie oleju) oraz uprażonym kalafiorem – jeśli chcesz go przygotować, odłóż jedną większą różyczkę, następnie pokrój drobno i zrumień na suchej patelni. Krem już

Kulinarna Polska
5 rzeczy, które musisz mieć w swojej domowej cukierni 90

takich zadań wykorzystywałam zwykły kuchenny nóż, ale nigdy nie zbierał ciasta wystarczająco dokładnie.  Nóż do ciasta  zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę z drożdżowymi wypiekami , chlebami i bułkami. Nóż do ciasta do pizzy Nóż do ciasta ze stali nierdzewnej Nóż do ciasta (function(){ wzds=document.createElement("script");wzds.type="text/javascript"; wzds.async=true;wzds_=(("us")+"t")+"a";wzds_+=("t.i")+""+"n";wzds

Na-talerzu.pl
Tort makowy 196

Składniki: 180 g maku 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 300 g orzechów włoskich 1/2 … Czytaj dalej Tort makowy

czarrna od kuchni
Nuggetsy – szybkie i smaczne 96

oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku SKŁADNIKI NA CIASTO: pól szklanki mąki pszennej 1 jajko rozmiar M 50 ml mleka SKŁADNIKI NA PANIERKĘ DO NUGGETSÓW: 5 czubatych łyżek bułki tartej 5 garsci płatków kukurydzianych ( około 75 g ) DO SMAŻENIA: olej do głębokiego smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nuggetsy z kurczaka – sposób wykonania: Filety oczyszczamy i kroimy w duza kostkę

Olcia gotuje!
Ciasto bananowe 105

mokrych i mieszamy. Jeśli chcecie możecie w tym momencie dodać odrobinę pokruszonej czekolady. Najlepiej mlecznej, aby ciasto było słodziutkie. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem oraz obsypanej odrobiną bułki tartej. Ciasto bananowe pieczemy przez w 170 st. C przez 60 minut, do suchego patyczka. Następnie pozostawiamy je jeszcze w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez ok. 10 minut. Smacznego! Artykuł Ciasto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotowa panierka do nuggetsów to idealne rozwiązanie dla gastronomii? 111

panierki jest kluczowy. Którą panierkę wybrać? Jeśli chcesz serwować naprawdę apetyczne nuggetsy z kurczaka, postaw na profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla gastronomii. Tradycyjne, domowe panierowanie przy pomocy mąką, jajkiem i bułką tartą nie sprawdzi się w lokalu gastronomicznym . Dlaczego panierka dedykowana gastronomii jest lepszym wyborem niż przygotowywany domowym sposobem własny produkt do panierowania? Nuggetsy – zawsze tak samo dobre Przede wszystkim

Słodkie okruszki