bułki z serem - 3510 przepisów (strona:70/234)

Klasyczny Mac & Cheese –makaron zapiekany z serowym beszamelem 227

dokładnie bułkę z oliwą, zmniejszamy płomień i podprażamy bułkę, co jakiś czas mieszając, do zrumienienia. Gdy bułka już rumiana i złota, wsypujemy granulowany czosnek, dokładnie razem mieszamy i odstawiamy gotową posypkę na bok. Szynkę kroimy w drobną kostkę (0,7-10mm), oba sery ścieramy na tarce o drobnych oczkach. W rondlu rozpuszczamy masło. Wsypujemy do niego mąkę i dokładnie(...)formy do zapiekania – formy nie trzeba smarować dodatkowym tłuszczem. Zalewamy makaron powstałym sosem i mieszamy, żeby serowy sos dotarł wszędzie. Posypujemy wierzch resztą startego sera i dopiero na koniec – przygotowaną wcześniej startą i przyrumienioną bułką.   Całość wstawiamy do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 180⁰C góra-dół bez termoobiegu, i pieczemy 35-40 minut, bez przykrycia, na środkowej półce

Karo in the Kitchen
jajko zapiekane w bułce - najlepsze 159

sposób. A po takim śniadaniu udany dzień gwarantowany. W razie czego można składać reklamacje :) Składniki: (podaję na 2 bułki) - 2 dowolne, ulubione bułki - 2 jajka - 2 plasterki wędliny (u mnie serrano) - szczypiorek - 2 łyżki sera cheddar masło czosnkowe: - 2 łyżki miękkiego masła - 2 ząbki czosnku - szczypta soli ziołowej - szczypta pieprzu Masło mieszam z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiam(...)wykrajam (nie wyrzucam!! np. odkładam do wyschnięcia i robię bułkę tartą). Wydrążone bułki smaruję w środku masłem, układam wędlinę, tak by szczelnie wyścielić bułkę, następnie wbijam jajko. Na wierzch kładę jeszcze kawałek masła i posypuję serem oraz szczypiorkiem. Zapiekam w w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 10 minut ( do ścięcia się białka). Smacznego

Cook&Love
Schabowy z żółtym serem 116

bułka tarta  jajo Wykonanie: Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, tłuczkiem zmiękczamy. Schabowe doprawiamy sola i pieprzem, smarujemy musztardą i kładziemy plaster ser. W rozbełtanym jaju maczamy schabowego i obtaczamy go w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron( sprawdzając czy usmażył się w środku, ja to robię pod przykryciem wtedy wiem że się poddusi

Różowa kuchnia
Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem 171

Składniki - 5 plastrów schabu - 1 cukinia ok 20 cm - pęczek ziół zielonych : - pietruszka lubczyk tymianek oregano - sól - pieprz - przyprawa do mięsa wieprzowego - 2 łyżki startego sera na drobnej tarce - 2 czubate łyżki amarantusa - tarta bułka - 2 jajka Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać  przyprawą do wieprzowiny  - Cukinię zetrzeć na drobnej tarce posolić zostawić  aż puści(...)przełożyć na sito bardzo mocno odcisnąć   dodać amarantus posiekane zioła zielone i starty ser  dodać pieprz 2. Powstały farsz podzielić na każdy plaster  Zwinąć mięso panierować w jajku i bułce  Smażyć na oleju przełożyć roladki do żaroodpornego  pojemnika wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni  na ok 25 minut

W królestwie smaków Beaty
Krokiety ziemniaczane z serem 146

danie, podane tylko np. z surówką, ulubionym sosem czy zrumienioną cebulą, bądź jako dodatek do innych potraw. * ziemniaki- 600 g * jajko- 2 szt. * ser żółty- 20 g * mąka ziemniaczana * gałka muszkatołowa- 1/4 łyżeczki * sól, pieprz * bułka tarta- do obtoczenia * olej- do smażenia Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę(...)Przełożyć do miski i podzielić masę na 3 części, z czego jedną wyciągnąć, a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać jajka, przyprawy, starty ser i całość dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu, z dwóch stron do zarumienienia. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Wytrawne drożdżówki 202

wody 50 g serka wiejskiego lub śmietany, gęstego jogurtu, twarogu 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli Na wierzch bułek , dowolne wytrawne dodatki, ja użyłam następujących kombinacji składników: gruszka, ser pleśniowy, tymianek czerwone pesto, czarne oliwki, mozzarella, oregano czerwona cebula, mak Dodatkowo do posmarowania bułek : Olej lub 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka Przygotowanie

Codziennik Kuchenny
Sernik wiedeński z rodzynkami 162

cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń śmietankowy w proszku 1 cukier wanilinowy 100 g rodzynek szczypta soli masło do wysmarowania tortownicy bułka tarta do posypania tortownicy Przepis 1 Ser mielimy 3 razy przez maszynkę, aby jego struktura była gładka, bez grudek. 2 Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. 3 Do naczynia(...)powstania jednolitej konsystencji. 4 Następnie dodajemy śmietankę, ser, budyń, cukier wanilinowy. 5 Do rozrobionej masy dodajemy delikatnie rodzynki oraz ubite białka. 6 W czasie łączenia masy z białkami należy robić to bardzo delikatnie i powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około

Kuchnia Bazylii
Scarpinòcc de Pra - włoskie pierożki z okolic Bergamo 143

Znalazłam przepis na blogu Italianizzato i zauroczyły mnie wizualnie, potem także smakowo. Jest to jeden z najstarszych przepisów pochodzących z okolic tego miasta. Podstawowymi składnikami nadzienia jest ser twardy dojrzewający, masło i bułka tarta. Zapraszam na fajne pierożki które smakują wybornie. Scarpinòcc de Pra - włoskie pierożki z okolic Bergamo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 186

się na kocyku i "wszamanie" zapakowanej wałówy. Polecam każdemu takie kanapkowe menu piknikowe, bo schabik zamarynowany w musztardzie jest palce lizać! :) Składniki na 4 kanapki: KANAPKI: 4 bułki kajzerki 4 plastry żółtego sera garść świeżych liści szpinaku baby 250g schabu - cienko zbity i pokrojony w szerokie pasy olej - do smażenia MARYNATA DO MIĘSA: 3-4 łyżki Musztardy Kieleckiej Grillowej

Grunt to przepis!
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 159

dużych krokietów: Ciasto ziemniaczane: 700 g ugotowanych ziemniaków jajko czubata łyżka maki pszennej czubata łyżka mąki ziemniaczanej Farsz: 300 g pieczarek mała cebula 2 plastry żółtego sera sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Farsz: Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulkę posiekać. Wszystko smażyć na łyżce oleju do czasu aż płyn wyparuje

Smakołyki Asi
Shakshuka, czyli jajka w sosie pomidorowym dla głodnych wrażeń 1052

następnymi.  Zostawiamy na chwilę, aby jajka się ścięły. Już nie mieszamy nic na patelni. Posypujemy bazylią lub szczypiorkiem - w wersji bardziej kalorycznej można posypać startym serem. Najlepiej smakuje ze świeżą bułką lub bagietką. Obłęd! Smacznego! Czekacie na więcej przepisów śniadaniowych? A może chcielibyście wybrać się z nami w podróż śniadaniową dookoła świata? Czekamy na Wasze komentarze, co o naszym

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Kremowa cebulowa! 131

trochę pomęczyć. Porcja na 4 osoby: 6 dużych białych cebul 700ml bulionu 3 kromki razowego chleba gałka muszkatołowa imbir sól świeżo mielony pieprz  Dodatki: 2 pszenne bułki na grzanki 150g żółtego sera Sposób wykonania: Cebulę kroimy na grube plastry, przenosimy do garnka i szklimy na oleju. Po przygotowaniu cebulę zalewamy bulionem i gotujemy aż nadmiar odparuje. Dodajemy trzy kromki

Kuchnia Pani Wiosny
Kotlety ziemniaczane z sosem maślakowym 167

niego zrezygnujecie a cebulkę i grzyby przesmażycie na oleju to danie będzie wegetariańskie tak jak Kotlety z kapusty . Do masy ziemniaczanej na podobne kotlety niektórzy dodają bułki tartej albo mąki, albo sera żółtego żeby była bardziej ścisła. Jeśli wybierzecie ziemniaki o mączystym miąższu to nie trzeba niczym masy zagęszczać a kotlety wyjdą delikatne i mięciutkie. My najbardziej lubimy je właśnie

Smaczna Pyza
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami 1540

warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Brokuły w cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą The post Sałatka z brokułami, fetą i migdałami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasztet z cukinii . 190

cukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta chili Najpierw obieramy marchewki i ścieramy na tartce o grubych oczkach .Następnie myjemy cukinię ,odcinamy końcówki i też ścieramy na tartce.Starte warzywa solimy i odstawiamy na 30 minut

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania