bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:50/126)

Pulpety z kalafiora i kaszy perłowej z wołowiną z sosem żurawinowo - wiśniowym. 188

Czego użyłem (chyba)? -200 gram wołowiny mielonej -pół kalafiora ugotowanego na parze -woreczek kaszy jęczmiennej ugotowanej z solą i kroplą oliwy -kilka pieczarek drobno posiekanych, na maśle klarowanym, z łyżeczką sosu sojowego, podsmażonych ze szczyptą pieprzy czarnego -bułka tarta -jajko -zimna woda -olej rzepakowy -cebula -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi Wołowinę smażymy z solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim na zeszklonej(...)maśle cebuli. Łączymy z kaszą, pieczarkami. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy jajko i posiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Udało

BaRepas
Kotlety z gotowanego drobiu 210

pierś z kurczaka 300g pieczarek 1 łyżka masła 1 czerwona cebula 1 kajzerka 100g sera żółtego w kawałku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej do farszu + do panierowania sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić. Usmażyć na rozgrzanym maśle z odrobiną soli, a następnie zmielić wraz z mięsem drobiowym "rosołowym", cebulą i surową piersią

Kuchnia w czekoladzie
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA TROCHĘ INACZEJ 942

taki czas, że odeszły w zapomnienie, aż do dziś. Są naprawdę smaczne polecam. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 8-10 pieczarek 1/2 cebuli 1/2 dużej czerwonej papryki sos sojowy sól, pieprz odrobina mąki lub bułki tartej do zagęszczenia oliwa do smażenia A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę razem z pieczarkami, cebulą

Kuchnia w opałach
Weekendowe śniadanie, czyli zapiekane bułki z jajkiem 188

przy wolnej sobocie lub leniwej niedzieli śmiało możecie wypróbować.  Mi smakowało, więc w głowie już mam pomysły na kolejne... Składniki: Dla 3 osób: 3 bułki 10 dkg boczku wędzonego- bez skóry 4 duże pieczarki 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 10 dkg fasolki szparagowej 1 płaska łyżeczka czubrycy Bella-Bis 1 płaska łyżeczka jarzynki lux Bella(...)patelni dodając czubrycę oraz jarzynkę. Fasolkę gotujemy ok. 10 minut, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki kroimy w talarki, papryki na małe cząstki. Wszystko zapiekamy razem z dodatkiem 1 ząbku czosnku na oleju czosnkowym. Dodajemy łyżkę posiekanej pietruszki.  2. Z bułek odcinamy cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy wraz z boczkiem i cebulką i nakładamy do środka

Kuchnia w czekoladzie
Arancini z pieczarkami 252

łyżki oliwy - 3 łyżki startego parmezanu - sól, pieprz (do smaku) - 1 jajko Farsz: - 250 g pieczarek - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek startego żółtego sera - natka pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - oliwa/olej Do panierowania: - 2 jajka - sezam - mąka - bułka tarta (może być panko) - olej do głębokiego smażenia Ryż i farsz najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby dobrze się schłodziły. Ponieważ(...)wyczerpania składników. Następnie kule chłodzimy w lodówce. Przed podaniem panierujemy kolejno – w sezamie, mące, rozkłóconych jajkach oraz bułce tartej. Smażymy we frytownicy na rozgrzanym oleju, aż będą złociste. Wykładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Arancini z pieczarkami to wspaniała przekąska i świetny sposób na zagospodarowanie pozostałości risotto lub (jak u mnie) ryżu z przygotowania temari sushi . Inspirację

mojewypiekiinietylko
Kanapka filadelfijska z wołowiną 198

jest ważna historia a smak. Kanapka filadelfijska to kanapka pochodząca z Filadelfii, podawana jest w podłużnej bułce pszennej. Składa się głównie z cienko pokrojonych kawałków wołowiny wymieszanych z serem, podsmażonej cebuli i papryki. Ja do tego przepisu dodałem też pieczarki i ogórek kiszony. Uwaga. Kanapka nie potrzebuje dodatkowych sosów, dipów i innych wzmacniaczy smaku. Macie czuć bogaty smak wołowiny(...)ścinać solimy ją i pieprzymy. W międzyczasie kroimy bułkę – odkrawamy piętki i niewielki fragment z góry. Następnie dzielimy bułkę na dwie części. Całość krojenia pokazana jest na moim filmie. Warto to zobaczyć. Do wołowiny dodajemy posiekane warzywa i pieczarki. Następnie dodajemy dwie łyżki stołowe sosu worcestershire. Całość smazymy do momentu aż papryka i cebula będa miękkie, co wiecej

Kuchennyviral.pl
Czeska klasyka - wyprażany syr 266

tłuszczu, podany z frytkami i rewelacyjnym sosem tatarskim. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram żółtego sera morawskiego, 1 jajka, 2 łyżek mleka, 3 łyżek mąki pszennej, bułki tartej, 15 małych ogórków konserwowych, 15 pieczarek konserwowych, 6 łyżek majonezu, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, frytek, 250 ml oleju(...)odrobinę wcześniej. Przygotowanie tego sosu jest banalnie proste, ale stanowi on doskonały dodatek nie tylko do dzisiejszego dania, ale także do wszelkiego rodzaju mięs i kanapek. Ogórki konserwowe i pieczarki konserwowe pokroiłem w drobną kostkę - o boku około 3 milimetrów i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich 6 łyżek majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego. Przyprawiłem łyżeczką granulowanego czosnku i połową

Wyprawy kulinarne
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 179

świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Następnie dodać do wołowiny, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać(...)opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety  nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Bułki zapiekane z jajkiem 180

czas temu i muszę przyznać, że mi posmakowało. Niby nic wyszukanego, a zawsze to jakaś inna, ciekawsza odsłona nudnych jajek i bułki.  Składniki: bułki (u mnie grahamki) ulubiona wędlina ser żółty cebula, papryka, pieczarki, czy inne warzywo które przyjdzie nam do głowy jajko masło przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka   Ostrożnie odciąć górną część bułki i wydrążyć środek. Wnętrze

Simply Food
Dietetyczne pizzerinki 276

jajka Farsz: papryczki jalapeno w zalewie lub papryczka chili salami (można użyć light - dostępne w Lidlu) 30 g sera mozzarella (startego) 3-4 pieczarki Przygotowanie:   Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Salami kroimy na mniejsze kawałki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie.  Na końcu(...)bułki w kształt spiczastych kupek. Ciasto w trakcie pieczenia opadnie, dlatego dobrze aby na samym początku bułeczki były wyższe. Na środku nakładamy odrobinę pieczarek, salami i papryczki. Posypujemy serem. Pieczemy około 30 minut, aż bułki się zrumienią. Wyciągamy z piekarnika i czekamy aż lekko ostygną

Mania Gotowania
Kotlety ryżowe i fasolka szparagowa w pomidorach. 143

ostre noże hihi    Ryżowe kotlety, a na dodatek fasolka z pomidorach (4-5 osób) Składniki kotlety : 200 g ryżu długoziarnistego 10 średnich pieczarek 2 małe ogórki korniszony 1 jajko otręby żytnie bułka tarta pieprz, ostra papryka, tymianek, grzybowy sos sojowy Składniki sos : 300 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 500 ml passaty 2 ząbki czosnku szczypior pieprz, estragon(...)wodę, która zapewne wypłynie Wam z pieczarek. Należy ją odlać, żeby nie rozwodniła nam kotletów. Następnie kroimy w drobną kosteczkę ogórki korniszony i dodajemy do farszu. Na koniec jeszcze jedno surowe jajo, pieprz, tymianek (sporo), ostra papryka. Składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy na zwartą masę. Panierkę my zawsze robimy z bułki tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy kotlety na złoto. Następna

vegetanie
Krokiety z kurczakiem, kapustą i pieczarkami 527

mąki 2 jajka 500 ml mleka sól do smaku olej do smażenia Nadzienie 300 g białej kapusty 250 g pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki natki pietruszki 300 g gotowanego lub smażonego kurczaka 2 jajka 80 g tartej bułki sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Poszatkuj kapustę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Zmiksuj wszystkie(...)tłuszcz na patelni. Rozmąć jajko widelcem i lekko posól. Zanurzaj naleśniki w jajku, obtaczaj w bułce i smaż na złoty kolor po obu stronach. Moje dzieci lubią krokiety z ketchupem, a Wy z czym podajecie krokiety? The post Krokiety z kurczakiem, kapustą i pieczarkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pulpety w sosie pieczarkowo-porowym z makaronem 255

porowym z makaronem Dziś podsyłam pomysł na szybki i pyszny obiad. Soczyste klopsiki z makaronem w smakowitym sosie z dodatkiem pieczarek i pora. Bardzo smaczny i treściwy obiad. Polecam! Składniki: 350 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 1 niewielki por 150 g pieczarek(...)jajka (żółtko zostawiamy do zaciągnięcia sosu), bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i wszystko razem smażymy ciągle mieszając. Gdy pieczarki

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 193

sosem sojowym japońskim zamiast soli. Smakowite i proste danie   Składniki: - 500g mięsa mielonego, wieprzowego - 1 kg ziemniaków - 1 jajko - bułka tarta - sos sojowy japoński - 1 cebulka - 3 ząbki czosnku - suszony koperek - przyprawy do ziemniaków - olej - 4 duże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy na blaszce skrapiając olejem, posypujemy mieszanką przypraw do ziemniaków zapiekamy(...)minut w temperaturze 200 stopni. W misce mieszamy pokrojone w kostkę (obrane) pieczarki, mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulkę, jajko. Dodajemy wyciśnięty czosnek, trzy szczypty mielonego pieprzu, 2 łyżki sosu sojowego oraz 4 łyżki bułki tartej. Lepimy kuleczki po czym obsmażamy je na rozgrzanej z olejem patelni

upichcona
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków 191

mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju Składniki na farsz: - 2 cebule - 2 łyżki masła - 500 g pieczarek - 500 g białej kapusty - pieprz, sól Dodatkowo bułka tarta i olej do smażenia. Wychodzi 8-10 porcji. W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz do krokietów. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kapustę studzimy(...)cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dorzucamy kapustę i dusimy ok. 15 minut. W między czasie w drugim garnku na 1 łyżce masła smażymy na cebuli drobno pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki i kapusta są gotowe łączymy razem, przyprawiamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Teraz zabieramy się za robienie naleśników. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto musi być

Kuchenne Wariacje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję