bulka - 3613 przepisów (strona:188/241)

Babeczki dyniowe 242

dyniową z wyrośniętymi drożdżami i mąką. Dokładnie mieszamy - masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu.Nakładamy po łyżce ciasta do foremek na babeczki (wyłożone papilotkami lub wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą). Odstawiamy do wyrośnięcia.Przez około pół godziny ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 25 minut.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Tarta szpinakowa 151

jajek Wykonanie ;Do miski dodać składniki  na ciasto i wyrobić na grudkowatą masę mikserem.Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Formę do tarty wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą .Ciasto rozwałkować , przełożyć do formy i spód nakłuć widelcem

Sama słodycz i szczypta chili
Pychotka orzechowa z masą śmietanowo kawową. 368

same orzechy ).Mąkę z proszkiem przesiać do żółtek i wymieszać.Do masy orzechowej dodawać po łyżce piany i delikatnie mieszać.Formę o wym 24/24 posmarować tylko spód i wysypać bułką tarta .Przełożyć ciasto.Piec w temp 180 st do suchego patyczka ( około 25/ 30 minut )Masa śmietanowo kawowa ;1 l kremówki 30 % ja kupuję łaciatą4 łyżki cukru pudru1 cukier waniliowy3 łyżeczki

Sama słodycz i szczypta chili
ZUPA KREM Z PORA 176

pierwszej świeżości (tzn. nie zrozum nas źle, nie sugeruj się zielonym odcieniem dania i nie sięgaj po pleśń! :) miałyśmy na myśli raczej czerstwe pieczywko). Nie ważne co, - czy to bułka, bagietka, chleb, nie ważne jakie - zwykłe, bezglutenowe, owsiane,kukurydziane... wrzucasz na rozgrzane masło i masz chrupiący element do zupki.I mamy dla Ciebie, smakoszu propozycję nie do odrzucenia! Ty chcesz jeść

Wypisz Wymaluj
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 206

rozdrobnione orzechy migdałowca. Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce.Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i z grupy B oraz potas, fosfor

Wypisz Wymaluj
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 128

też rewelacyjny sposób na prezent. Dajecie komuś słoiczek a w nim... własnoręcznie zrobione, świeże, smaczne i zdrowe ciasto. W ten sam sposób można się zabrać za wykonanie chleba, bułek i innych wypieków.Ważne jest jedno! Słoik musi być walcem. Ma być "prosty, równy i... z bukietem w ręku". :) Dzięki temu nasz chlebek wychodzi z niego jak po maśle

Wypisz Wymaluj
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 236

Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę

Wypisz Wymaluj
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 171

ubijamy.4. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6

Wypisz Wymaluj
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 199

chrupiące) lub posmarowane przed pieczeniem masłem wymieszanym z czosnkiem i ziołami (te będą bardziej wilgotne - im więcej tłuszczy, tym mniejszy efekt chrupkości).Naszym zdaniem najlepiej pasują te z czerstwych bułek owsianych, posypanych ziołami (bazylią, papryką, pietruszką), pieczone w piekarniku (nagrzany do 200 stopni - pieczone około 10 minut).Wiemy już co smacznego mieści się w miseczce, a teraz w pigułce składniki

Wypisz Wymaluj
Ciasto drożdżowe z jagodami - bez wyrastania! 192

drożdżami. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto nie ma takiej konsystencji jak zwykłe drożdżowe ciasto, jest nieco rzadkie, ale takie właśnie ma być!! Blaszkę o rym. 23x33cm natłuścić i wysypać bułką tartą.Na blaszkę przełożyć ciasto. Piec około 40 minut w temp. 45stopni, następnie 40 minut w temp

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z jabłkami i migdałami 295

siekamy. Dodajemy jajka, cukry i śmietanę wymieszaną z amoniakiem. Wyrabiamy ciasto i wkładamy na 20 minut do lodówki. Wałkujemy ciasto i wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.Jabłka kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cukrem waniliowym. Wykładamy na ciasto i posypujemy kaszką manną.Masa migdałowa - cukier i masło roztapiamy w rondelku, dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
BABKA SEROWA 389

tego drewnianej łyżki, gdyż ciasto jest bardzo gęste. Następnie dodać zmielony ser i ponownie bardzo dokładnie wymieszać calość. Dorzucić skórkę pomarańczową, przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą w temp. 180 st. przez 50-60 minut.(sprawdzałam patyczkiem czy jest upieczona) Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Ponieważ nie przepadam  za lukrem, zostawiłam moją

Walijskie Pichcenie
BUŁECZKI CEBULOWE 115

Pyszne, mięciuchne, pachnące w całym domu smażoną na maśle cebulką... przepis znalazłam w internecie i spodobała mi się w nich właśnie ta maślana cebulka :-)Piekłam je

Walijskie Pichcenie
PSTRĄG Z PATELNI 217

możemy serwować dania od razu, to trzeba nagrzać piekarnik do temp. ok 100’ C i wstawić rybę, by nie traciła temperatury.Nie panieruję pstrąga ani w mące, ani w bułce tartej... to ryba tak delikatna, że wszelaka panierka po prostu mi przeszkadza

Walijskie Pichcenie