bułeczki - 9699 przepisów (strona:314/647)

Hot dogi z brzoskwinią 68

miałam pomysł na ta wersję domowego fast foodu. Ja wiem, że klasyczne hot dogi to bułka, parówka, ketchup i musztarda – ale kto mi zabroni zrobić po swojemu? Ziarnista bułeczka, pyszna parówka a do tego plasterki ogórka, pomidora, rzodkiewki, brzoskwini, ketchup i listki świeżych ziół. No pyszne to wyszło proszę państwa! Polecam! PRZEPIS HOT DOGI Z BRZOSKWINIĄ Składniki : 4 ulubione

Dorota Smakuje
Jagodziankowiec – przepis na tanie ciasto drożdżowe równie pyszne jak jagodzianki 82

masz tak, jak ja, że uwielbiasz sezon na jagody i jagodzianki, ale przeraża Cię ich cena lub ilość pracy przy pieczeniu bułeczek w domu? Moim najnowszym rozwiązaniem tego problemu jest proste ciasto drożdżowe z jagodami. Dajcie znać w komentarzu, czy robiliście kiedyś sami domowe jagodzianki w domu? Czy raczej wolicie kupić w piekarni? Ja dzięki temu pomysłowi oszczędzam czas

Eat me! Fit me!
Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą 126

ręką. Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą      Oto kilka pomysłów z czym podawać kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą świeża bagietka, chleb wiejski, żytni lub pszenne bułeczki naprawdę dobrze komponują się z zupą do posypania zupy możesz użyć wszystkiego, co lubisz. Doskonałe będą grzanki, drobno posiekana natka pietruszki, koperek, a także nasiona sezamu lub czarnuszki zupę można

Moja Książka Kucharska
Bajgle z rwaną wieprzowiną (pulled pork), serem i warzywami 39

żydowskiego pieczywa, który wymyślony został prawdopodobnie w Krakowie. Aktualnie jednak chyba najbardziej kojarzony ze Stanami, szczególnie Nowym Jorkiem, gdzie są one niezwykle popularne. Nie ukrywam, że osobiście uwielbiam te bułeczki w każdym wydaniu. Nie bez kozery więc po otrzymaniu kulinarnego wyzwania od Ramy, polegającego na stworzeniu ciekawego i niebanalnego przepisu z ... The post Bajgle z rwaną wieprzowiną (pulled pork), serem

Pogotujmy.pl
"Domowa piekarnia" Pawła Płaczka i pyszne jagodzianki 83

ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na stolnicę lekko oprószoną mąką i delikatnie wyrabiamy. Dzielimy na 16 równych części. 6. Każdą część delikatnie formujemy w okrągłe bułeczki i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Nadzienie: 1. Jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną Jeśli robimy jagodzianki z kruszonką to w misce zagniatamy masło z mąką i cukrem. Wkładamy na chwilę

kruche babeczki
Sernik jagodowy na francuskim spodzie 64

sklepach można jedynie kupić amerykańskie borówki. Kilka lat temu, kiedy jeszcze mieliśmy dom w Polsce wystarczyło iść na spacer do pobliskiego lasu po jagody na ciasto jagodowe lub drożdżowe bułeczki . Te lata wspominam jako jagodowe! Wracając do ciasta to jest to sernik jagodowy na francuskim spodzie. Jest to niesamowicie prosty sernik z waniliową nutą. Oczywiście nie pożałowałam jagód. Piekłam już

codojedzenia
Tort bezowy z malinami (bez glutenu) 65

cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta

WegePrzepis
Zawijaski drożdżowe 224

całości. Z paseczków zaplatamy warkoczyk. Gotowe warkoczyki zwijamy . Z pozostałą częścią ciasta postępujemy identycznie wykorzystując pozostały dżem. Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty. Na każdym kawałku papieru umieszczamy gotowe bułeczki. Przekładamy do formy na muffiny bądź foremki na tartaletki. Całość odstawimy do wyrośnięcia na 20 minut. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Artykuł Zawijaski drożdżowe pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Jagodzianki lepsze niż z cukierni 76

porcje o wadze ok. 60 g (będzie ich osiem) Porcję ciasta rozpłaszcz dłonią i na środek nałóż solidną łyżkę jagód Sklej brzegi ciasta podobnie jak w przypadku pierogów Formuj bułeczki na kształt podłużnego owalu Odkładaj na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia pamiętając o zachowaniu odstępów Przykryj ściereczką i odstaw do napuszenia na 30 min Piecz w piekarniku nagrzanym

Słodki Blog
Drożdżówki z serem 315

odłożyć do posmarowania bułek) 1 łyżka budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) Dodatkowo: 1 białko  1 pełna łyżka cukru cukier puder do posypania bułeczek Wykonanie: Ciepłe mleko wlać do miski. Dodać cukier i drożdże.  Wymieszać i zostawić na 10-15 minut.  Po tym czasie wsypać mąkę, sól, dodać jajko i olej

Agusiowe smakołyki
Pita z miętowym kurczakiem, kapustą pekińską i ogórkiem 131

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju dania typu fast food. Czy to słynny Kapsalon , czy to hot dogi lub hamburgery w różnych wersjach: klasyczny z mięsem wołowym , z

Smaki Na Talerzu
Jagodzianki krucho-drożdżowe 69

Delikatnie mieszamy.  Ciasto dzielimy na 8 lub 10 części.  Każdą część rozwałkowujemy osobno i na środek nakładamy po 2-3 łyżki jagód. Brzegi szczelnie zlepiamy i układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby łączenie było pod spodem.  Posypujemy kruszonką i odstawiamy na ok. 15 minut do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

bistro mama
Chlebek z pesto w 45 minut 680

znajdziecie także inne propozycja na świeże, chrupiące pieczywo. Zawsze staram się przygotowywać i pokazywać, jak w łatwy sposób przygotować w domu chleb. Może zainteresuje Cię chleb foremkowy, albo chrupiące bułeczki? Dlaczego warto przygotować chlebek z pesto? proste składniki nie wymaga wyrastania aromatyczne pesto idealny dodatek do sałatek Składniki na chlebek 600g mąki pszennej 300 ml wody 20g świeżych drożdży

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne jagodzianki 73

wyrośniętym odczynem wsypać mąkę i wymieszać. Dodać jajka z cukrem i cukier waniliowy i roztopione masło. Wyrabiać. Zostawić do wyrośnięcia. Odrywać niewielkie kawałki, rozpłaszczać i nakładać nadzienie. Formować bułeczki. Piec w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Autor przepisu: Angelika Artykuł Pyszne jagodzianki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Włoski chlebek drożdżowy z mozzarellą, orzechami i oliwkami 53

książki „Jamie gotuje po włosku”. Chlebek jest rewelacyjny nie tylko w smaku, ale także pod kątem wyglądu. Bardzo efektownie prezentuje się w formie jaką zaproponował autor – jako przytulone bułeczki do odrywania. Na ciepło smakuje przepysznie! W przepisie pominęłam kapary, zaś świeże oregano i tymianek zastąpiłam suszonymi. Zmieniłam także rodzaj mąki. Próbujcie! Składniki 400 g mąki tortowej 100 g mąki orkiszowej

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania