Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się
Moje Małe Czarowaniezłotego koloru (ok. 15 minut), musisz je pilnować. Bułki najlepiej zjedz tego samego dnia albo odgrzej w tosterze lub piekarniku następnego. A Wy często sami robicie domowe pieczywo? Moje bułeczki powstały do 100% domowych fit burgerów . Śledźcie nas na Facebooku , Instagramie i Google+ . Miłego weekendu! Paulina
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńswoich propozycji. Mnie najbardziej urzekły przepisy: Serowe kuleczki bankietowe - przepis nadesłany przez Mechanika (blog Mechanik w kuchni), Trójkąciki z mięsa w waflu - przepis nadesłany przez Bożenę (blog Moje domowe kucharzenie), Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej - przepis nadesłany przez Stokrotkę (blog To i owo Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym
Weekendy w domu i ogrodzieWłaśnie wyjechały z piekarnika : Serowo-waniliowe bułeczki / oponki maślane, które są świetnym pieczywem na kolację lub śniadanie. Te bułeczki przygotowałam przez czysty przypadek, zaplanowałam sobie, że
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZa dwa dni urodziny Zuzi i zaczynam popadać w lekką panikę. Nie dość, że nadal nie do końca wiem, jaki … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnibratanek C. miał przy tym ogromną frajdę (choć większość swoich małych dzieł od razu pochłonął, niewiele więc było później do podziwiania). Na obiad zjedliśmy zupę z kasztanów z domowymi, pachnącymi bułeczkami, a na deser (o dziwo, większość gości jeszcze miała miejsce) ciasto z niespodzianką (o którym już niebawem, bo nada się nie tylko na Boże Narodzenie). Całe to słodkie zamieszanie(...)się znakomicie; ja chciałam sprawić przyjemność Connie, która jest uczulona na pszenicę), pominęłam ekstrakt z wanilii i dodałam nieco kakao dla koloru (bo lubię takie ciemniejsze pierniczki). Pierniczki przełożyłam domowymi powidłami śliwkowymi i oblałam czekoladą - dzięki temu po trzech dniach były już idealnie mięciutkie i pyszne, nawet rogi gwiazd. Wszystkim bardzo smakowały, choć w Danii się takich pierniczków nie jada
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBułeczki są domowe, przez to są smaczniejsze i zdrowe. Mięso jest soczyste i wyraziste. Warzywa fajnie smakami i kolorami się uzupełniają i wiele witamin w sobie mają. Jak ser mozzarella, sos i rukolę dodamy to gotowe domowe burgery już mamy. Są to mini burgery grillowane, smaczne, soczyste, chrupiące – wyjątkowo udane. Składniki: bułki 10 szt.: 20 g świeżych drożdży(...)jednolitą gładką masę. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na kolejne 15 min. Ciasto dzielimy na równe części ok. 10 szt. w zależności, jakiej wielkości chcemy mieć bułeczki. Formułujemy bułeczki, składając ciasto do środka, aby jak najwięcej złapać powietrza (takie ciasto lepiej rośnie). Spłaszczamy, moczymy wierzch delikatnie wodą i posypujemy sezamem. Można rozsypać sezam na płaski talerz i docisnąć
Moniki Smakołykizawsze będą to posiłki ze świeżych produktów, bez polepszaczy, konserwantów itd., itp. Od tamtego czasu robiłam już i domowe nuggetsy i pity, a dziś podzielę się naszymi domowymi burgerami. BUŁECZKI Na początek potrzebne są mięciutkie, lekko słodkawe bułeczki z brązową lśniącą skórką obsypaną sezamem. Oczywiście bez problemu przygotowujemy je w domu. U nas to odrobinkę zmodyfikowana wersja bułek ze świetnej
I tu będę miała takie tePyszne, nie tylko na początek dnia – domowe maślankowe bułeczki z sezamem : -) Bułki są miękkie i puszyste z chrupiącą skórką. Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru - 40 g drożdży - 1/2 szklanki maślanki - 1/2 szklanki wody - 1 łyżeczka soli - 1/3 szklanki oleju - 1 jajko - 1/2 szklanki ziaren sezamu Przygotowanie: Drożdże mieszamy z cukrem. Mąki
Zainspirowana w kuchniskładniki: 360 g maki 4 łyżki cukru 15 g drożdży puree z dyni 1 jajko 40 g masła 1/ łyżeczki soli dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g maki orkiszowej 40 g drożdży 300 g maślanki 25 g masła, roztopionego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem
Domowy Smak JedzeniaSą w życiu wspomnienia, które nierozerwalnie kojarzą się z zapachami a pachnące migawki z dzieciństwa działają na mnie najbardziej emocjonalnie. Pamiętam kojący zapach świeżo wypiekanego pieczywa
upichconasklepów i zobaczyłam muszki owocówki latające po pączkach, to od razu zrezygnowałam z zakupu pieczywa, bo się bałam, że zobaczę je też na bułkach. Dlatego dzisiaj przepis na domowe, maślankowe bułeczki :) Przepis znalazłam już jakiś czas temu w internecie, ale zmodyfikowałam go pod swoje kubki smakowe. Kapitalne w połączeniu np. z dżemem lub miodem - na kolację albo śniadanie. Albo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczasu, można tę czynność pominąć. Włożyć bułeczki do zimnego piekarnika, a następnie włączyć go na 200 stopni C. Piec ok. 30 minut. Bułeczek nie trzeba pozostawiać do wyrośnięcia! Kategoria: Ciasto drożdżowe , Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej , Pieczywo
kuchcikowniaBułeczki z lekką nutką czosnku, w sam raz na kolację lub śniadanie. Ciasto, z którego powstają jest bardzo elastyczne a bułeczki po upieczeniu nie są chrupiące
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia