Dziś opowiem Wam bajkę i to nie byle jaką bajkę. W tej bajce delikatny biszkopt spotyka mus truskawkowy, który romansuje z kremem karpatkowym, a zazdrosne biszkopciki
Cynamonowe szczęścieWitajcie, za moim oknem siąpi dziś od rana deszcz. Czasem i jesień musi zapłakać nad swym losem. I zamiast strumienie łez rzewnie wylewać,
Kuchnia smakówSkładniki: truskawki 25 dag, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, banan 1 duży, galaretka agrestowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 7 duże, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, listki mięty - ile
W Mojej Kuchni LubięKrówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować
Kulinarne PrzebojeKasza jaglana to nie tylko świetny materiał na śniadanie, zamiast porannej owsianki. Przydaje się też jako zdrowa baza do wielu deserów. Korzystając z sezonowych owoców za
Karo in the KitchenKolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak
Czary - gary w kuchniLato się zbliża, za oknem ciepło i kolorowo. Zaczynamy piec ciasta z owocami z ogródka. Jako pierwszy jest rabarbar Masa rabarbarowa – rabarbar pokroić w małe
Kuchnia PokoleńJedno z moich ulubionych ciast. W dzieciństwie bardzo rzadko miałam okazję rozkoszować się jego smakiem, ponieważ moja mama nie przepada za nim. Dlatego teraz staram się
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyEklerki to taki deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem i ukochaną babcią! Zawsze w sobotę wysyłała mnie do pobliskiego sklepu, gdzie była dostawa świeżutkich eklerek
Ostra na SłodkoDostałam ten przepis od mojej siostrzenicy Luizki, już następna młoda osoba założyła własną rodzinę i zaczyna smodzielnie gotować i piec. Brawo Przepis na Thermomix na dole
Kuchnia PokoleńKolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . Zapraszam wszystkich do zabawy bo ostatnio jakoś tak mało nas. Propozycję Gochy wykorzystałam do zrobienia pysznego puddingu z tego
Moje Małe CzarowanieDzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym :)
Kuchenne WariacjeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już kolejna propozycja na babkę Wielkanocną na moim blogu. Tym razem upiekłam babkę z proszkiem budyniowym i
Marta GotujeSkładniki: gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram
W Mojej Kuchni LubięDaktylowy tofurnik, z masłem orzechowym i malinami pustka mnie ogarnęła.
More food, love and dreams