Delikatnie miodowe ciasto, chrupiące orzechy i łagodna masa przełamana lekką kwaskowatością czerwonej porzeczki. Idealne smaki dla naszego podniebienia! To ciasto nie może się nie udać - zapraszam
WielopokoleniowoCiasto z jabłkami to ciasto któremu nie potrafię się oprzeć, podobnie jest z sernikiem ale jabłecznik wiedzie prym. Polecam wszystkim bardzo gorąco bo ciasto jest bardzo
Moje Małe CzarowanieMurzynek z Kremem to ciasto idealne na każdą okazję. Jest dziecinnie prost e w przygotowaniu, a jego smak zawsze będzie budził zainteresowanie wśród amatorów czekoladowych ciast
Słodka StronaDostałam ten przepis od mojej siostry, wszyscy się nim zajadali. Chwila i go nie było Sernik jest rewelacyjny, polecam Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę
Kuchnia PokoleńPyszne placuszki z dodatkiem proszku budyniowego, który sprawia, że mają delikatnie chrupiącą skórkę, a smakiem i konsystencją przypominają nieco biszkopty. Są dość zwarte, nie tak lekkie
babka w formieTo ciasto jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie
Ostra na SłodkoSmaczny,orzeźwiający i naturalny,bo ze świeżo wyciskanego soku z pomarańczy domowy kisiel. Takie proste a zarazem przepyszne desery tylko w mojej kuchni. 3 -4
Kolorowa kuchnia ElkiKiedy przygotowuję potrawy dla mojej rodziny staram się zwracać uwagę na to co im i sobie podaję. Tyle jest chemii w gotowych produktach,że aż odechciewa
Kolorowa kuchnia ElkiKolejna moja propozycja na domowy kisiel z sezonowych owoców. Tym razem kisiel jest z jeżyn,a podałam go z lodami. ok 500 g jeżyn
Kolorowa kuchnia ElkiTarta wiśniowa czy tarta owocowa to raj dla zmysłów i podniebienia. Aromatyczny kokos idealnie pasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie
Moje Małe CzarowanieCiasto – pyszne, bardzo ładnie wygląda. Kolorowa masa nadaje ciastu rumieńca Ciasto – masło, mąkę,cukier, proszek do pieczenia, surowe żółtka wrzucić do miski. Ugotowane na
Kuchnia PokoleńWczoraj (lepiej późno niż wcale!) uświadomiłam sobie, że rozszerzanie diety dla mojego dziecka przypadnie akurat w zimie więc, gdy sąsiad obdarował mnie ogromną ilością jabłek postanowiłam
Mania WypiekaniaDzisiejszy dzień zaczął się wyjątkowo pięknie: cudownym słońcem za oknem i kostką pysznego ciasta z rabarbarem do kawy. Czego chcieć więcej od życia? 😉 Ciasto bazuje na
WiszniówkaSkładniki: truskawki 30 dag, galaretka agrestowa 1 opakowanie, wafle tortowe 1 kwadratowy, puree z dyni 400 ml/odmrożone, żelatyna deserowa 2 listki, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
W Mojej Kuchni LubięSernik jest bez mleka zwierzęcego, bez glutenu i bez jajek. Sernik upiekłam z pestek słonecznika i jest to propozycja Olgi Smile dla wegan, osób na diecie
Moje Małe Czarowanie