Skończyły mi się puszki! Nie mam miejsca na więcej pierniczków. Hmm... Może to jakiś znak...? Na szczęście w niedzielę przyjadą goście, trochę zjedzą, trochę zabiorą (oby
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKandyzowana skórka pomarańczowa – nie wyobrażam sobie bez niej świąt :) Jak wiadomo, co domowe to najlepsze! Tak samo jest z kandyzowaną skórką pomarańczy – koniecznie musicie
Kulinarne PrzebojeTORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEM Dziś jest dla mnie wyjątkowy dzień, ponieważ mój Synek Adaś kończy 10 lat!!! Nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko
Słodko-Słony Świat IlonyPstrąg w galarecie na rybno - warzywnym bulionie. Ja wybrałam pstrąga, ale świeży łosoś, karp czy dorsz też będzie bardzo dobry do tej zalewy. Galaretę rybną możecie
Apetyczna babeczkaAż sama się dziwię, że na blogu nie ma żadnego przepisu na piernik. Czym prędzej nadrabiam zaległości i zapraszam na piernik dla zapracowanych, szybki, bo
Mia Cucina SofietaNa te pierniczki miałam straszną ochotę, ale problem był w tym, że strasznie się bałam je robić. Odwlekałam ich pieczenie ile się dało. Może wyda Wam
Blondynka GotujeCookies with sugar and almondsSkładniki.30 dag maki pszennej10 dag masła1 jajo1 żółtko10 dag cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki śmietany1 łyżeczka skórki otartej z
Kulinarny karnet ChristopheraChristmas tree with apple jam Składniki. 15 dag mąki 5 dag masła 5 dag cukru pudru 1 /2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 laski wanilii 1
Kulinarny karnet ChristopheraNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiSkładniki: 100 g mieszanki keksowej (u mnie z Lidla - Belbake ) 100 g rodzynek 75 g śliwki suszonej garść żurawiny suszonej 100 ml wódki 1 łyżeczka zapachu
kulinarnyswiatdomiJakiś czas temu otrzymałam od Verbeny słodką paczuszkę;)) Postanowiłam wykorzystać ją do upieczenia ciasteczek witraży, które od dawna bardzo mi się spodobały, choć co prawda większość
Z miłości do słodkościToskański placek świąteczny jest wyjątkowo „długowieczny’. Można go przechowywać do 2 miesięcy. Placek jest z zewnątrz bardzo twardy, ale gdy go pokroimy to poczujemy miękkie owoce
Moniki SmakołykiMałe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak
Monia miesza i gotujeDziś nieco klasyki. Sałatka jarzynowa znana jest chyba każdemu. I choć tak znana, różni się składem, w zależności od regionu. Składniki: * 3 ziemniaki * 3 marchewki
kolorowotorcikowoŚLIWKI W CZEKOLADZIE NADZIEWANE MARCEPANEM I MIGDAŁAMI Śliwki w czekoladzie towarzyszyły mi praktycznie od dziecka. Gdziekolwiek bym nie poszła, kogokolwiek bym nie odwiedziła, zawsze czyjaś babcia
Słodko-Słony Świat Ilony