Na koniec miesiąca i z początkiem okresu przedświątecznego zapraszam Was na biszkoptową tartę żurawinową. Nie jest to tradycyjny wypiek, ale nadaję się idealnie na wieczorne posiedzenia
Słodkie PrzyjemnościCzy może być coś lepszego od pieczonego mięsa polanego sosem żurawinowym? Może! Użycie tego samego sosu jako dodatek do sernika czy kremowego deseru. Sami się przekonajcie
Słodkie PrzyjemnościNajwyższy czas na rozpoczęcie przygotowań świąteczno-zimowych. I mimo, że do świąt pozostało jeszcze sporo czasu, to nic nie stoi nam na drodze aby korzystać z
Słodkie PrzyjemnościBardzo mało ostatnio mam czasu na pieczenie, ale w swoje 24 urodziny nie mogłam sobie odmówić chwili w kuchni by stworzyć dla rodziny jakiś smakołyk. Powiem
Słodkie PrzyjemnościTea time! Mój ulubiony, aromatyczny napój w okresie jesienno-zimowym to zdecydowanie ta herbata. Co śmieszniejsze każda mniejsza restauracyjka serwuję ją w ten sam sposób licząc
Słodkie PrzyjemnościPrzygotowałam bardzo smaczny a zarazem prosty przepis dla miłośników leśnej żurawiny. Zaznaczam to na początku tego wpisu, ponieważ nie każdy lubi jej smak. Jest kwaskowata, dlatego
Słodkie PrzyjemnościNa świątecznym stole wśród przygotowanych wypieków nie może zabraknąć pierniczków. Te aromatyczne, korzenne ciasteczka to totalny klasyk, jednak aby trochę urozmaicić tradycję pomyślałam o stworzeniu wariacji
Słodkie PrzyjemnościŚwięta to okres wyjątkowy. 3 dni smakowitej rozpusty w gronie rodzinnym. Przynajmniej w moim domu. Nie jestem zwolenniczką przygotowywania jedzenia zbyt wcześnie ponieważ lubię
Słodkie PrzyjemnościNie wiem jak u Was, ale u mnie na świątecznym stole zawsze musi pojawić się coś z makiem. Nie zawsze jednak mam czas przed świętami mielić
Słodkie PrzyjemnościUwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny
Słodkie PrzyjemnościNowy rok rozpoczynam słodko. A co, kalorie i tak się szybko spali ;) A smak tych małych serniczków zniewala do reszty. Uwielbiam posmak migdałowy, a kajmak jest
Słodkie PrzyjemnościTo nie miało być ciasto bez cukru. Nie miało być, ale jest, bo zapomniałam dodać go w trakcie robienia. I wiecie co? Wyszło super! Słodkie - dzięki
Słodkie PrzyjemnościNo i skończyło się rumakowanie...Poniedziałek spadł na nas znienacka, choć teoretycznie powinniśmy się byli go spodziewać już niedzielnym popołudniem. Jednak rozleniwieni sylwestrowymi feriami nie potrafiliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLubicie pierogi? Ja bardzo! Co prawda ich przygotowanie zajmuje troszkę więcej czasu, jednak wcale mnie to nie zraża;) Zdecydowanie najczęściej goszczą u nas pierogi ruskie oraz
Z miłości do słodkościChrzanowa rolada szpinakowo - łososiowa jest świetną przekąską na Karnawałową imprezę. Robi furorę zarówno wyglądem, jak i smakiem. Można ją wykonać bez dodatku chrzanu, ale z nim
Anielska Kuchnia Ani