Bardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je
Wielki apetytW tym roku postanowiłam zabrać się wcześniej za przygotowanie niektórych rzeczy, niezbędnych do wypieków świątecznych. Mam już cukier , ekstrakt waniliowy i cytrynowy . Przyszedł czas na domową
Wielki apetytUwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej
Wielki apetytJedno z moich ulubionych dań świątecznych. Słodkie, bakaliowe po prostu pyszne a do tego robi się je w zaledwie kilka minut. Zapraszam na moją wersję klusków
Wielki apetytUwielbiam chatki z piernika wykonane własnoręcznie. Wprowadzają do domu prawdziwy, niepowtarzalny, świąteczny klimat. Jest to moja 3 chatka, ale śmiało mogę przyznać, że z roku
Wielki apetytRobię je po raz pierwszy, więc wskazówek szukałam w internecie. Oczywiście znalazłam ( tu ) i od razu przypadły mi do gustu. Jako nadzienie wykorzystałam swoją, postną kapustkę
Wielki apetytGdy byłam małą dziewczynką z zaciekawieniem zaglądałam do kuchni, gdy przygotowywała go moja babcia. Myślałam, że jest to ciasto, którego nigdy nie odważę się przygotować. A
Wielki apetytNie mając czasu na 2 ciacha i odpowiedniej ilości domowników, żeby miał kto jeść postanowiłam przygotować sernik z piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g
Wielki apetytŚledź- kolejna rzecz, którą przygotowywałam po raz pierwszy. Szukałam inspiracji, podpytywałam znajomych blogerów i wyszedł mały miks. Aromatyczny, pikantny i cytrusowy taki miks musi smakować
Wielki apetytWielkimi krokami zbliża się okres Świąt Wielkanocnych, w moim domu zaczęły się więc sernikowe eksperymenty. Dziś powstał pyszny sernik z dodatkiem tahini, chałwy i sezamków przełamany
Wielki apetytSernik zdziwiony, dlaczego zdziwiony? dlatego, że jest bardzo płynny kiedy wylewa się na blaszkę i wydaje się, że się nie uda, a mimo tego wrażenia udaje
kgwjanczewoPonieważ nie jestem fanką gotowanej ryby, a zostało mi jej sporo po gotowanej zupie rybnej, postanowiłam wykorzystać ją do rybnych krokietów. Takie delikatne, rybne krokiety
Walijskie PichcenieTort, to samo w sobie wykwintne ciasto, zawsze dopracowane, puszyste, pięknie udekorowane, przełożone smakowitą masą , to wszystko sprawia, że stanowi iście królewski kąsek do filiżanki kawy
kgwjanczewoRyba z tym sosem doskonale smakuje, słodkie ananasy przełamują kwaśny smak pomidorów, wszystkie smaki łączą się i stanowią znakomitą harmonię smaków pasujących do ryby. Warto je
kgwjanczewoW cyklu "Słodkie środy" zapraszamy na waniliowy sernik z nutą migdałową. Sernik został polany pyszną polewą czekoladową co w całości idealnie się skomponowało i podkreśliło jego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki