Zabrał się w końcu za pierniczki.Wyszły super,tylko ciekawe czy dotrzymają do Świąt:) Składniki: 250g płynnego miodu 250g brązowego cukru 100g masła 600g mąki pszennej
Wielki apetytLukrowanie pierników-to chyba nie dla mnie.Długo się zabierałam i końcu stało się, nadszedł ten dzień.Udekorowałam pierniki, które upiekłam już jakiś czas temu.Przepis
Wielki apetytGotowe ciasto drożdźowe-nigdy takiego nie kupowałam,ale cóż przez nieuwagę zamiast kupić francuskie stałam się szczęśliwą posiadaczkę drożdżowego. Okazało się,że jest naprawdę smaczne i
Wielki apetytOstatnio zabrałam się za cukier waniliowy, gdyż Święta tuż tuż a skończył mi się zapas. Możemy go zrobić samemu i mamy pewność, że jest w nim
Wielki apetytGdy szukacie łatwego przepisu na domowy pasztet,na wyjątkowe okazję takie jak Święta,Sylwestra czy inne-dobrze trafiliście. Przepis ten pochodzi od mojej babci i ma
Wielki apetytCudowne,pulchne ciasteczka,które przywędrowały do naszego domu od mojego teścia.Przepis jest ławy i co najważniejsze-zawsze wychodzą super.Niestety po upieczeniu nie doczekały się zdjęcia
Wielki apetytTen smak wraz z moim mężem pamiętamy bardzo dobrze z dzieciństwa.Dodałam do niego swój akcent,żeby jego smak był jeszcze lepszy.Dzięki dodaniu Michałków blok
Wielki apetytBardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je
Wielki apetytW tym roku postanowiłam zabrać się wcześniej za przygotowanie niektórych rzeczy, niezbędnych do wypieków świątecznych. Mam już cukier , ekstrakt waniliowy i cytrynowy . Przyszedł czas na domową
Wielki apetytUwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej
Wielki apetytJedno z moich ulubionych dań świątecznych. Słodkie, bakaliowe po prostu pyszne a do tego robi się je w zaledwie kilka minut. Zapraszam na moją wersję klusków
Wielki apetytUwielbiam chatki z piernika wykonane własnoręcznie. Wprowadzają do domu prawdziwy, niepowtarzalny, świąteczny klimat. Jest to moja 3 chatka, ale śmiało mogę przyznać, że z roku
Wielki apetytRobię je po raz pierwszy, więc wskazówek szukałam w internecie. Oczywiście znalazłam ( tu ) i od razu przypadły mi do gustu. Jako nadzienie wykorzystałam swoją, postną kapustkę
Wielki apetytGdy byłam małą dziewczynką z zaciekawieniem zaglądałam do kuchni, gdy przygotowywała go moja babcia. Myślałam, że jest to ciasto, którego nigdy nie odważę się przygotować. A
Wielki apetytNie mając czasu na 2 ciacha i odpowiedniej ilości domowników, żeby miał kto jeść postanowiłam przygotować sernik z piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g
Wielki apetyt