W tym roku wyjątkowo wcześnie wpadłam w świąteczny nastrój. Zawsze oburzałam się na bożonarodzeniowe dekoracje już w październiku, ale tym razem sama na początku listopada zaczęłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie Kochani! Święta zbliżają się wielkimi krokami, zaczynamy już wypiekać pierniczki i zastanawiamy się jak je tu pięknie udekorować. Dlatego od pewnego czasu dostaję bardzo dużo
Mała CukierenkaP ierniczki to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Ich zapach roznoszący się po domu zwiastuje świąteczną, rodzinną atmosferę. Jeśli z jakiegoś powodu nie możecie jeść glutenu
Pyry na GazOkres świąteczny zbliża się wielkimi krokami, aby patrzeć jak wszyscy będziemy przygotowywać ciasto na piernik dojrzewający, bo przecież do tego czasu zostało aby parę dni. A
Życie zaczyna się w kuchniDyniowa rolada z nutą cynamonu i delikatnym kremem na bazie serka – typowy jesienny deser Artykuł Dyniowa rolada z kremem pochodzi z serwisu .
NiePieprz.plKurcze miałam Wam tu w nocy sprezentować przepis na ciasteczka, ale Adaś nie pozwolił. Tak się tłukł, wiercił i spał niespokojnie, że Matka w końcu musiała
Kuchnia w czekoladzieMyślicie już o Świętach?... Oto moja propozycja na świąteczne pierniczki. Przepisów na te pyszne wypieki nigdy dość. U nas w zeszłym roku ten przepis sprawdził się
Kuchnia domowa AniGwarancją sukcesu tych ciasteczek będzie trzymanie się przepisu. Jest on bardzo prosty i nie ma co fantazjować, a wzorki czy to z wałka, czy foremek wyjdzie
MamaOskarkaHej! Jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich pysznym obiadem to polecam Wam znakomitą karkówkę. Taką karkóweczkę przygotowała moja Mamcia i wszyscy nie mogli wyjść z zachwytu, takie
Tylko pysznieJeśli jesteście zapracowani i przygotowania świąteczne spędzają Wam sen z powiek, to ten przepis jest absolutnie dla Was! Piernik ekspresowy! Nie potrzebujesz miksera, nie potrzebujesz
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz
Kuchnia PokoleńDomowe wyroby to w tych czasach najlepsze rozwiązanie. W sklepach jest bardzo duży wybór różnych wędlin czy pasztetów. Niestety czytając skład tych wyrobów na etykietach włosy
Ewa w kuchniDynia to bezapelacyjna zwyciężczyni jesieni. Jej miąższ umożliwia przygotowanie aksamitnych... Artykuł DYNIOWY CRÈME BRÛLÉE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW pracy, poza tym, że ciągle się stresujemy, że nie zdążymy ze wszystkim na czas, panuje niesamowicie przyjemna atmosfera. Dużo się śmiejemy i wygłupiamy, droczymy ze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚledzie w śmietanie to pyszna klasyka. Do śledzika można dorzucić różne dodatki, u mnie są to kiszone ogórki i jabłko oraz cebula. Całoś doprawiona kolorowym pieprzem
Monia miesza i gotuje