Dynia to bezapelacyjna zwyciężczyni jesieni. Jej miąższ umożliwia przygotowanie aksamitnych... Artykuł DYNIOWY CRÈME BRÛLÉE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW pracy, poza tym, że ciągle się stresujemy, że nie zdążymy ze wszystkim na czas, panuje niesamowicie przyjemna atmosfera. Dużo się śmiejemy i wygłupiamy, droczymy ze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚledzie w śmietanie to pyszna klasyka. Do śledzika można dorzucić różne dodatki, u mnie są to kiszone ogórki i jabłko oraz cebula. Całoś doprawiona kolorowym pieprzem
Monia miesza i gotujeDanie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną
Kuchnia PokoleńSkładniki: 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła pokrojonego w kostkę 1 całe jajko 2 żółtka 2
The Sweet DamselLubicie gorzką czekoladę ? Mam dla Was przepis na idealne ciasto na weekend - mocno czekoladowe brownie polane solonym karmelem <3 POLECAM! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPowoli zbliżamy się do końca listopada. Dzień staje się coraz krótszy, za oknem ciągle ciemno, szaro i ponuro. Wchodzimy w niezwykły okres w roku, w którym
365 dni dookoła kuchniSkładniki: dno ciasta Około 2 szklanek pokruszonych herbatników 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła miękkiego sernik 500g twarogu sernikowego 1szkl. Cukru ciemnego 3
w mojej kuchniKochani wiecie, że u mnie w domu na święta nigdy nie robiło się pierników? Pisałam Wam już o tym, bo kompletnie nie pamiętam...? W każdym bądź
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj będzie o ciasteczkach idealnych na zimne, ponure dni, ale najpierw też kilka słów o dzieciach, a dokładnie o moim dziecięciu, bo naszła mnie ostatnio pewna
brunetkawkuchniPolecam pysznego dorsza w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym. Jego smak jest nieco zbliżony do ryby po grecku. Z powodzeniem rozwieje nudę na wigilijnym stole. Składniki: 1kg
Pyry na GazRolada z makiem w nietypowej wersji stworzonej przeze mnie... orzechowo-waniliowe ciasto z serkiem homogenizowanym oraz mąką orzechową, a w środku nadzienie z białego maku z
Kuchnia MagdaLenyBrownie z fasoli to ciasto, które od bardzo dawna miałam w planach przygotować, ale się jakoś nie składało… Podoba
Kolorowy PrzepisownikKażdy ma czasem ochotę na chwileczkę zapomnienia, a jak wiadomo najprościej sprawić sobie przyjemność podjadając słodkości. Tradycyjnego miodownika przełożyłam jabłkami i wyszło prawdziwe niebo w gębie
Apetyczna babeczkaCo prawda do świąt jest jeszcze sporo czasu, ale ja już tak mam, że ciasta typowo świąteczne robię kiedy mam na nie ochotę... Zresztą latem nawet
Di gotuje