Święta zbliżają się wielkimi krokami. Nie wiem jak Wy ale ja już zaczynam myśleć co upiec z tej okazji. Piernik last minute jest świetną propozycją dla
Smakołyki AsiHej! Wczoraj zamieściłam wpis dotyczący sosu żurawinowego, doskonałego do mięsa wszelakiego. Dziś więc wypada, by dodać przepis na mięso. Będzie to mięso pieczone, uprzednio dwa dni
Tylko pysznieW tegorocznych świątecznych przepisach stawiam na tradycję. Na pierwszy ogień idzie sernik z rosą, aromatyczny, lekko wilgotny, na kruchym spodzie z puszystą bezową pianką. Pierwsze kropelki
CiastkozercySkładniki 250 g masła 500 g miodu 1 1/2 szklanki cukru 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1/2
kgwjanczewoŚwięta zbliżają się wielkimi krokami,więc przygotowałam dla Was propozycję Świątecznego piernika. Jako dziecko nie cierpiałam smaku tego ciasta,ale widocznie z wiekiem gusta się zmieniają
Anielskie wypiekiPiernik na miodzie – Dzisiaj zapraszam na pyszny, aromatyczny piernik z dużą ilością naturalnego miodu i przypraw korzennych. Jest wilgotny, cudownie pachnie i wspaniale smakuje. W przygotowaniu
Mała CukierenkaTo mój ulubiony makowiec - aromatyczny, naszpikowany bakaliami, wilgotny dzięki dodatku jabłek - po prostu pyszny! Składniki: 1 puszka gotowej masy makowej (800-850g) 5 jabłek 6
Kuchnia domowa AniHej! Kto lubi połączenia słodkiego sosu z mięsem będzie zadowolony, bo na święta będzie mógł zrobić samodzielnie sos żurawinowy. Sos nie jest pracochłonny, przyrządza się go
Tylko pysznieOrzeźwiające, piaskowe, mega cytrynowe , puszyste, jedno z moich ulubionych ciast pieczonych bez okazji, pasuje zarówno na wielką imprezę jak i do kawy z przyjaciółmi. Jednym słowem
Wanilia i KardamonPonieważ już właściwie weekend, a ja nie tylko uporałam się z masą pracy, którą miałam na ten tydzień zaplanowaną, ale nawet zaczęłam powoli przedświąteczne porządki (tak
brunetkawkuchniŚwięta zbliżają się już wielkimi krokami. Czas zatem najwyższy, żeby zacząć zastanawiać się co na nie przygotować. Moim tegorocznym odkryciem są kruche ciasteczka z żurawiną. Będą
PatiGotujeRyba pieczona w całości to jeden z najprostszych sposobów na... Artykuł RYBA PIECZONA W CAŁOŚCI Z KOPERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam żurawinę – czy w drinku , czy w cieście , czy podaną do mięs – bez różnicy, pochłonę każdą ilość. Tak naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi
Karo in the KitchenCzęsto w listopadzie piekę pierniki. Trochę z powodu oczekiwania na Święta, trochę z powodu wspaniałego zapachu w domu, a trochę dlatego, że mam po prostu ochotę
Mieszam w GarnkuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi